Запечена яловичина - святковий рецепт в кожній родині. З кожним укусом шматочка м'яса ви можете відчути його соковитість, м'якість клейкову. Запечене м'ясо шматочками в чашці з хрусткого тіста обов'язково призведе в захват ваших гостей.
Для початку помийте в холодній воді яловичину, просушіть і на обробній дошці наріжте дрібними кубиками. Потім помістіть невелику сковорідку або сотейник на плиту, налийте в неї рослинне масло і максимально прогрійте. Тепер почніть готувати, покладіть в сковорідку нарізане м'ясо і обсмажуйте, постійно помішуючи, до зникнення рожево в ньому.
Тепер накрийте сковорідку з м'ясом кришкою і продовжуйте готувати, періодично помішуючи, поки яловичина не випустить власну рідину. Далі додайте в сковорідку попередньо очищену від лушпиння і нашатковану тонкими кубиками ріпчасту цибулю і так само подрібнений болгарський перець.
Тепер очистіть від лушпиння і крупно наріжте часник, відправте і його в сковорідку до м'яса. Потім ошпарьте, обережно очистіть від шкірки, і додайте в сковороду нарізані кубиками помідори. Продовжуйте готувати м'ясо і овочі, змішуючи їх під закритою кришкою.
Далі додайте в сковороду спеції, ретельно ще раз все перемішайте і смажте вміст ще приблизно 1-2 хвилини.
Тепер перекладіть підготовлене м'ясо в термостійкі, однакового розміру ємності. Далі накрийте кожну ємність з шматочками м'яса, заздалегідь підготовленим листом пергаментного паперу (він повинен бути такого ж розміру, як і скибочку тіста). Далі укладіть на кожну ємність поверх паперу лист листкового тіста і злегка притисніть його руками.
Тепер встановіть ємності на деко. З допомогою кондитерського пензлика змастіть заздалегідь збитим яйцем листкове тісто і зробіть отвори зубочисткою. Обов'язково додайте трохи холодної води в деко і відправте в попередньо розігріту духовку. Випікайте м'ясо в духовці при температурі 180-190 градусів, поки тісто не набуде золотисту скориночку.
Далі дістаньте деко з духовки. Переверніть ємність догори дном на блюдо, залишивши тісто в першу чергу (не забудьте прибрати пергамент). Тепер викладіть в утворене блюдце з листкового тіста приготоване м'ясо шматочками і подавайте чудову закуску до святкового столу. Смачного.
Випадкові рецепти