М'ясо по - королівськи в духовці - унікальний рецепт, гідний визнання. Неймовірно м'яка, соковита свиняча шия з чорносливом і спеціями зробить прийом їжі просто незабутнім.
Щоб страва вийшла особливо смачною і соковитою, виберіть найсвіжіше і якісне м'ясо. Сполосніть під проточною водою і обсушіть за допомогою паперового рушника. Покладіть свинину на кухонну дошку, візьміть гострий ніж. З його допомогою зробіть глибокі надрізи в м'ясі на відстані приблизно 1,5 см один від одного. Робіть це акуратно, не дорізаючи до кінця.
Тепер вам знадобиться чорнослив. Якщо він сухуватий, залийте його на деякий час гарячою водою. Якщо чорнослив м'який, можна використовувати його відразу. Помістіть сухофрукти в надрізи, зроблені в м'ясі.
Тепер прийшов час приготувати маринад для м'яса. У чисту миску налийте рослинне масло. Киньте сіль, мелений солодкий перець, зерна гірчиці, додайте гірчицю, мед.
Відокремте необхідну кількість зубчиків часнику і очистіть їх від лушпиння. Натріть на дрібній тертці або пропустіть через прес. Надішліть подрібнений часник в миску до решти інгредієнтів. Додайте чорний мелений перець, ретельно все перемішайте.
Отриманим маринадом змастіть шматочок свинячої шиї, в якій дуже багато чорносливу. Акуратно помістіть м'ясо в рукав для запікання, зав'яжіть по обидва боки. Надішліть на 12 годину в холодильник, щоб свинина добре замаринувалася.
На гарнір до даного м'яса відмінно підійде запечена картопля. Очистіть її від шкірки, помийте під проточною водою. Зробіть не надто глибокі надрізи уздовж і поперек кожної картоплини, щоб вона вийшла «в клітинку». Викладіть її на деко.
Підготуйте маринад для картоплі. У чисту миску налийте оливкову олію, додайте трохи солі і прованські трави. Все ретельно перемішайте. Змастіть сумішшю картоплї. Помістіть в рукав для запікання.
У розігріту до 200 градусів духовку відправте листи з замаринованою свининою і картоплею. Запікайте протягом приблизно 1 години. Подавайте м'ясо по - королівськи з запеченою картоплею в гарячому вигляді. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти