Укр
Рус
Свинина Другі страви Французька кухня

М’ясо по французьки

( 4.8889 4 518 18 оцінок)

2072 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
М’ясо по французьки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

М'ясо по-французьки - одна із найпопулярніших м'ясних страв по всьому світу. Її люблять за легкість і простоту в приготуванні і відмінний смак. М'ясо по-французьки завжди улюблена і очікувана страва на святковому застіллі: виглядає красиво і апетитно, смачна, соковита і дуже поживна Набір продуктів для цієї страви цілком доступний, тому ця м'ясна страва також може бути частиною вашого повсякденного меню. Незважаючи на те, що м'ясо по-французьки - це на перший погляд проста страва, але все ж деякі особливості в її приготуванні звісно є.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "М’ясо по французьки" (на 100 грам)

  • Білки13 гр.
  • Жири12.3 гр.
  • Вуглеводи12.5 гр.
  • Калорії217 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Спочатку приготуємо м'ясо. Для цієї страви краще всього використовувати свинину, а саме вирізку. Отже, нарізаємо м'ясо порційно, товщиною приблизно 5 міліметрів. Потім її слід відбити, накривши харчовою плівкою, щоб зберегти форму.

Крок - 1
02

Далі приготуємо паніровку. Для цього в окрему ємність висипаємо сухарі і натираємо туди трохи сиру пармезан. Також дрібно нарізаємо помиту петрушку і половину додамо до сухарів. Все ретельно перемішаємо.

Крок - 2
03

Потім ще в одній посудині збиваємо яйця, а ще в одній перемішуємо борошно з сіллю і перцем.

Крок - 3
04

Тепер беремо м'ясо і кожен шматочок обвалюємо у муці, потім умочуємо в яйцях, а в кінці гарненько обвалюємо в паніровці.

Крок - 4
05

Традиційно м'ясо по-французьки запікається в духовці, але ми пропонуємо приготувати її трошки іншим способом. На вогонь ставимо сковорідку з оливковою олією, і коли вона гарненько прогріється, викладаємо наші шматочки м'яса. Обсмажуємо їх на середньому вогні по 1,5-2 хвилини з кожного боку до появи золотистого кольору і утворення скоринки. Потім знімаємо з пательні м'ясо і поки відставляємо в бік.

Крок - 5
06

Тепер приготуємо ще одну частину цієї страви. Для цього чистимо і дрібно нарізаємо цибулю, те ж саме робимо з часником, його ще можна пропустити через чеснокодавку, а також бланшируємо помідори і теж дрібно їх нарізаємо.

Крок - 6
07

Після цього обсмажуємо їх на сковороді на оливковій олії кілька хвилин. Потім додаємо томатну пасту і дрібно нарізані листя базиліка, цукор, все ретельно перемішуємо і залишаємо томитися на вогні ще хвилин на 5. У нас повинна вийти ароматна, красива суміш у вигляді соусу.

Крок - 7
08

Тепер переходимо до основного етапу. На деко викладаємо шматочки м'яса, зверху на них кладемо по одній ложці соусу, який ми тільки що приготували. Розрівнюємо соус по всьому об'єму шматочка.

Крок - 8
09

Потім посипаємо кожен шматок натертим сиром пармезан і сиром моцарелла. Ці сири можна замінити на інший, який вам подобається більше або який є в наявності.

Крок - 9
10

Після цього відправляємо деко в розігріту духовку і залишаємо там буквально на 10 хвилин. По закінченню часу дістаємо із духовки готову страву.

Крок - 10
11

Красиві, ароматні шматочки виходять представницькими, апетитними і безсумнівно смачними, які обов'язково зацінують ваші гості або домочадці, а м'ясо по-французьки займе лідерські позиції в вашому святковому або ж повсякденному меню.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Смачний грибний суп - покроковий рецепт, фото 1 Смачний грибний суп 30 3 2 з 5 - детальніше -
Тефтелі домашні - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі домашні 50 6 3 з 5 - детальніше -
Овочевий рататуй - покроковий рецепт, фото 1 Овочевий рататуй 65 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Суші Сакура - покроковий рецепт, фото 1 Суші Сакура 40 2 3 з 5 - детальніше -
Щербет з сухого молока - покроковий рецепт, фото 1 Щербет з сухого молока 50 3 3 з 5 - детальніше -
?>