М'ясо по-французьки - одна із найпопулярніших м'ясних страв по всьому світу. Її люблять за легкість і простоту в приготуванні і відмінний смак. М'ясо по-французьки завжди улюблена і очікувана страва на святковому застіллі: виглядає красиво і апетитно, смачна, соковита і дуже поживна Набір продуктів для цієї страви цілком доступний, тому ця м'ясна страва також може бути частиною вашого повсякденного меню. Незважаючи на те, що м'ясо по-французьки - це на перший погляд проста страва, але все ж деякі особливості в її приготуванні звісно є.
Спочатку приготуємо м'ясо. Для цієї страви краще всього використовувати свинину, а саме вирізку. Отже, нарізаємо м'ясо порційно, товщиною приблизно 5 міліметрів. Потім її слід відбити, накривши харчовою плівкою, щоб зберегти форму.
Далі приготуємо паніровку. Для цього в окрему ємність висипаємо сухарі і натираємо туди трохи сиру пармезан. Також дрібно нарізаємо помиту петрушку і половину додамо до сухарів. Все ретельно перемішаємо.
Потім ще в одній посудині збиваємо яйця, а ще в одній перемішуємо борошно з сіллю і перцем.
Тепер беремо м'ясо і кожен шматочок обвалюємо у муці, потім умочуємо в яйцях, а в кінці гарненько обвалюємо в паніровці.
Традиційно м'ясо по-французьки запікається в духовці, але ми пропонуємо приготувати її трошки іншим способом. На вогонь ставимо сковорідку з оливковою олією, і коли вона гарненько прогріється, викладаємо наші шматочки м'яса. Обсмажуємо їх на середньому вогні по 1,5-2 хвилини з кожного боку до появи золотистого кольору і утворення скоринки. Потім знімаємо з пательні м'ясо і поки відставляємо в бік.
Тепер приготуємо ще одну частину цієї страви. Для цього чистимо і дрібно нарізаємо цибулю, те ж саме робимо з часником, його ще можна пропустити через чеснокодавку, а також бланшируємо помідори і теж дрібно їх нарізаємо.
Після цього обсмажуємо їх на сковороді на оливковій олії кілька хвилин. Потім додаємо томатну пасту і дрібно нарізані листя базиліка, цукор, все ретельно перемішуємо і залишаємо томитися на вогні ще хвилин на 5. У нас повинна вийти ароматна, красива суміш у вигляді соусу.
Тепер переходимо до основного етапу. На деко викладаємо шматочки м'яса, зверху на них кладемо по одній ложці соусу, який ми тільки що приготували. Розрівнюємо соус по всьому об'єму шматочка.
Потім посипаємо кожен шматок натертим сиром пармезан і сиром моцарелла. Ці сири можна замінити на інший, який вам подобається більше або який є в наявності.
Після цього відправляємо деко в розігріту духовку і залишаємо там буквально на 10 хвилин. По закінченню часу дістаємо із духовки готову страву.
Красиві, ароматні шматочки виходять представницькими, апетитними і безсумнівно смачними, які обов'язково зацінують ваші гості або домочадці, а м'ясо по-французьки займе лідерські позиції в вашому святковому або ж повсякденному меню.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти