Ця страва вже стала фірмовою в нашій кухні, майже як новорічний салат олів'є. При цьому не кожен знає, як саме приготувати таке м'ясо, щоб смачно нагодувати свою сім'ю або воістину здивувати гостей. Вам просто необхідно знати кілька секретів і тонкощів в приготуванні багатократно перевіреної і незмінно смачної страви, щоб не розчарувати ні себе, ні своїх гостей. М'ясо по-французьки в духовці - воістину один з кращих рецептів відбивних. Чудове свиняче м'ясо настільки ніжне, соковите і ароматне, що не зможе залишити байдужим нікого, ну хіба що просто його не вживати. Не хочу довго вам розповідати і вмовляти, думаю, що вам потрібно не сумніватися в своїх можливостях, а прямо зараз запастися необхідними продуктами, взятися за приготування і спробувати.
Перш за все свинину потрібно промити водою, вмочити паперовим рушником або серветкою, розрізати впоперек волокон на скибочки, як для відбивних. Кожен м'ясний шматок, відрізаний товщиною не більше 1 сантиметра, добре відбити з обох сторін, потім, вже відбитим, розрізати навпіл, посолити, посипати свіжомеленим перцем і скласти в тарілку, поки в такий спосіб не підготується все м'ясо.
На деко влити трохи рослинного або оливкового масла, зайве воно ні до чого, і за допомогою кулінарного пензлика рівномірно розмазати по всій поверхні і боків дека.
Далі викласти на деко рядочками, досить щільно один до одного, відбиті шматочки м'яса. Потім змастити майонезом або ж сметаною, теж буде непогано, але сметана повинна бути достатньої жирності і не кислою, щоб м'ясо добре покрилося.
Ріпчасту цибулю очистити від лушпиння, нарізати тонкими кружечками і розібрати на колечка. На кожен шматок відбивної зверху викласти колечко цибулі.
Взяти будь-який сир твердих сортів, натерти на самій дрібній тертці і посипати страву поверх цибулі.
Включити духовку, розігріти і помістити в неї деко з підготовленим м'ясом. Запікати протягом 40 хвилин при температурі 200 градусів, цього часу цілком вистачить для готовності м'яса. Але не забувайте стежити за запіканням страви, при необхідності, краще зменшити температуру, щоб м'ясо не підгоріло і не пристало до дна дека.
Але ви точно зрозумієте, коли м'ясо буде готове. Про це вам повідомить неймовірно смачний аромат і красива рум'яна кірочка, яка апетитно вабить спробувати свіжоприготовлену страву. Дістаньте м'ясо з духовки і потримайте ще хвилин 10, не знімаючи з дека.
Викладіть лопаткою м'ясо по-французьки на тарілку, подавайте до столу, прикрасивши листям салату і шпинату, а також кружечками солодкого перцю.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти