Укр
Рус
Мясо в духовці Другі страви Французька кухня

М’ясо по-французьки з помідорами і грибами

( 5.0000 5 58 8 оцінок)

1766 - переглядів
80 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
М’ясо по-французьки з помідорами і грибами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Ця красива, апетитна страва, яку швидко і не складно готувати. Крім того, вона дуже ситна і поживна, а також ніжна і соковита. Особливого шарму надає сир, який входить до її складу. Найчастіше м'ясо по-французьки готується зі свинини, але також використовуються інші види м'яса. Особливо добре ця страва виглядає з курятини. Звичайно ж, завдяки своїй назві багато хто вважає, що така страва прийшла до нас від французьких кулінарів, але насправді творцями її є кухарі наших країн. А назвали цю страву так, щоб підкреслити її смак і вишуканість. У цьому рецепті ми розповімо, як приготувати один з варіантів цієї страви - смачне м'ясо по-французьки з грибами і помідорами.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "М’ясо по-французьки з помідорами і грибами" (на 100 грам)

  • Білки12 гр.
  • Жири13.3 гр.
  • Вуглеводи3.4 гр.
  • Калорії184 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

М'ясо по-французьки - страва, яку цілком можна приготувати в домашніх умовах, до того ж без особливих труднощів. В даному випадку ми використовуємо куряче м'ясо. Рекомендуємо брати не просто чисто філе, а курячі стегенця, вони більш жирніші, тому страва вийде трохи соковитіше. Отже, стегенця миємо водою, просушуємо паперовими рушниками, а потім розділяємо.

Крок - 1
02

Для цього знімаємо шкіру, а саму м'якоть акуратно зрізаємо з кісток гострим ножем. Таким чином у нас виходять шматочки м'яса, які ми використовуємо в нашій страві, шкурки, які також можна підсмажити, і кістки, які ще можна використовувати наприклад для бульйону.

Крок - 2
03

Тепер гарненько миємо печериці та при необхідності чистимо їх. Потім ріжемо грибочки слайсами середньої товщини. Цибулю чистимо від лушпиння і шаткуємо соломкою.

Крок - 3
04

Тепер поміщаємо на плиту сковорідку, розігріваємо в ній рослинне масло і кидаємо подрібнені гриби з цибулею. Обсмажуємо все це не більше чверті години, посолимо і поперчимо, а потім знімаємо з пательні.

Крок - 4
05

Далі займемося м'ясом. Кожен шматочок посипаємо сіллю, перцем і меленою паприкою. Оскільки курятина ніжна, накриваємо м'ясо харчовою плівкою, щоб воно зберегло форму. Потім відбиваємо філе кухонним молотком.

Крок - 5
06

В окрему ємність розбиваємо 2 яйця і збиваємо вінчиком або виделкою, при бажанні трохи підсолюємо. В іншу посудину насипаємо борошно.

Крок - 6
07

Тепер ставимо на вогонь сковорідку, наливаємо рослинне масло і розігріваємо. Поки воно підігрівається, беремо кожен окремо шматочок курятини, спочатку опускаємо його в яйце, потім обвалюємо у борошні і викладаємо на сковорідку. Обсмажуємо з кожного боку по 2-3 хвилини, після чого знімаємо.

Крок - 7
08

Після цього викладаємо вже підсмажене м'ясо на деко. При необхідності застилаємо його пергаментним папером.

Крок - 8
09

Далі миємо помідори, нарізаємо кільцями і викладаємо їх на м'ясо. Залежно від розміру шматочка, викладаємо по одному або ж по два колечка.

Крок - 9
10

Тепер в миску з підсмаженими грибами розбиваємо одне яйце і додаємо тертий сир, трохи залишивши. Все це добре перемішуємо до однорідності, а потім викладаємо приблизно по столовій ложці на наше м'ясо. Зверху ще посипаємо сиром, а потім відправляємо деко в духовку буквально на 10-15 хвилин.

Крок - 10
11

По закінченню цього часу дістаємо красиву і ароматну страву. Сир зверху апетитно розплавився, помідори пустили сік. Наше м'ясо по-французьки з помідорами і грибам і вийшло просто чудовим: м'яке, соковите, ніжне і при цьому ситне і смачне.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Класична окрошка - покроковий рецепт, фото 1 Класична окрошка 35 6 3 з 5 - детальніше -
Буріто з фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Буріто з фаршем 45 6 3 з 5 - детальніше -
Запіканка з овочів і фаршу - покроковий рецепт, фото 1 Запіканка з овочів і фаршу 80 4 3 з 5 - детальніше -
Хліб білий - покроковий рецепт, фото 1 Хліб білий 65 1 3 з 5 - детальніше -