М'ясо по-французьки - дуже популярна м'ясна страва, що має багато варіантів і різновидів. М'ясо по-французьки взагалі не має ні найменшого відношення до французької кухні. Страву відносять як до повсякденної, так і до банкетної їжі. Приготуйте і ви на своїй кухні м'ясо по-французьки з печерицями та сиром, адже воно точно залишить ситими і радісними ваших гостей.
Ретельно помийте під проточною водою печериці та залиште їх на час, щоб просохли (в цьому рецепті можна використовувати і інші гриби). Потім викладіть шампіньйони на обробну дошку і наріжте досить великими шматками.
Далі очистіть від лушпиння цибулю, а потім наріжте її дрібними кубиками (можна використовувати і червону цибулю, вона солодша).
Помістіть неглибоку сковорідку на плиту, укладіть в неї вершкове масло (воно додасть майбутній піджарці більш насичений смак і аромат) і розтопіть. Далі відправте в киплячу олію раніше подрібнені гриби і цибулю, посоліть їх, приперчіть чорним меленим перцем, приправте улюбленими спеціями і обсмажуйте, періодично помішуючи, до неповної готовності піджарки.
В цей час помийте під проточною водою курячу грудку і промокніть паперовим рушником. Потім розріжте грудку на більш тонкі шматки і трохи відбийте кухонним молотком. Далі кожен відбитий шматок посоліть і рясно приперчіть чорним меленим перцем.
Тепер в глибоку форму для випічки або деко викладіть з невеликою відстанню один від одного приправлені курячі грудки, зверху на кожен шматок м'яса помістіть раніше підготовлену грибну начинку.
Далі грибну начинку промажьте майонезом (бажано, якщо він буде домашній) і відправте лист з м'ясом в попередньо розігріту до 180 градусів духовку, приблизно на 30 хвилин. Але періодично заглядайте на м'ясо, адже курка готується досить швидко.
Потім витягніть деко з духовки, посипте поверх кожного шматочка курки попередньо натертий на дрібній тертці твердий сир і знову відправте страву в духовку ще хвилин на 10. Далі дістаньте вже готове м'ясо по-французьки з печерицями та сиром з духовки, викладіть на тарілки і подавайте з салатом із капусти або свіжими овочами.
Випадкові рецепти