У багатьох сім'ях обіди або вечері не обходяться без м'яса або м'ясних страв і, звичайно ж, кожна господиня намагається ці страви якимось чином урізноманітнити. Серед м'ясних делікатесів чи не найпопулярнішим є м'ясо по-французьки, яке відмінно поїдається і в будні під час ситного обіду, і на святковому столі. Звичайно, рецептів такої страви, до речі, нічого спільного, що не має з французькою кухнею, безліч, але ми все ж вирішили познайомити вас з ще одним варіантом приготування. Приготуйте м'ясо по-французьки з картоплею в духовці і ви отримаєте не просто гарячу закуску, а повноцінну страву без додаткового гарніру.
Звичайно, більш соковите м'ясо свиняче або ж молода телятина, тому рекомендую фарш з такого м'яса і використовувати. Можна придбати готовий фарш, а можна звичайно ж приготувати його самостійно, в будь-якому випадку, головне, щоб був свіжим і ні в якому разі не замороженим. Отже, беремо потрібну кількість фаршу, викладаємо в окрему посудину і посипаємо сіллю. Потім додаємо мелену паприку і чорний мелений перець.
Після цього сиплемо до фаршу часниковий і цибульний порошок. Потім додаємо імбир і суміш загальних спецій. Перемішуємо фарш з приправами і добре переминаємо.
Тепер беремо руками невелику кількість фаршу, ще добре розминаємо в руці і формуємо фарш в свого роду шматок м'яса, що нагадує за формою млинець. Сформоване м'ясо викладаємо в окрему посудину і таким чином формуємо інші шматочки, поки не використаємо весь фарш.
Тепер чистимо від шкірки картоплю, миємо й нарізаємо соломкою. Ставимо на плиту сотейник, наливаємо рослинне масло, розігріваємо і викладаємо підготовлене м'ясо. Злегка підсмаживши, перевертаємо шматки м'яса і підсмажуємо з іншого боку.
Обсмажуємо таким чином шматки м'яса, перевертаючи кілька разів, до золотистості і складаємо в жаростійкий контейнер.
Нарізану соломкою картоплю обсмажуємо в рослинному маслі і викладаємо на серветку, щоб видалити зайвий жир. Після цього перекладаємо картоплю в контейнер поверх підсмаженого м'яса.
Тепер в сковорідку з рослинним маслом кидаємо очищену і нарізану пір'ям цибулю, смажимо до легкої золотистості і додаємо грибну кукурудзу. Перемішуємо і кидаємо в сковорідку нарізані пластинками печериці. Періодично помішуючи, підсмажуємо до м'якості грибів і викладаємо вміст сковорідки поверх картоплі, рівномірно розподіляємо по всій поверхні.
Тепер в окрему глибоку миску наливаємо холодну воду і висипаємо пакет сухого грибного бульйону, добре перемішуємо. Потім додаємо лимонний сік і досипаємо трохи борошна. Все добре змішуємо і заливаємо вміст контейнера, тобто м'ясо з іншими інгредієнтами.
Злегка змішуємо всі продукти з приготовленим соусом і поміщаємо контейнер в духовку, попередньо розігріту. Запікаємо м'ясо по-французьки з картоплею в духовці протягом 30 хвилин і наша смачна, соковита, ароматна страва готова.
Випадкові рецепти