Укр
Рус
Мясо в духовці Другі страви Французька кухня

М’ясо по-французьки з картоплею в духовці

( 5.0000 5 512 12 оцінок)

1564 - переглядів
70 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
М’ясо по-французьки з картоплею в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

У багатьох сім'ях обіди або вечері не обходяться без м'яса або м'ясних страв і, звичайно ж, кожна господиня намагається ці страви якимось чином урізноманітнити. Серед м'ясних делікатесів чи не найпопулярнішим є м'ясо по-французьки, яке відмінно поїдається і в будні під час ситного обіду, і на святковому столі. Звичайно, рецептів такої страви, до речі, нічого спільного, що не має з французькою кухнею, безліч, але ми все ж вирішили познайомити вас з ще одним варіантом приготування. Приготуйте м'ясо по-французьки з картоплею в духовці і ви отримаєте не просто гарячу закуску, а повноцінну страву без додаткового гарніру.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "М’ясо по-французьки з картоплею в духовці" (на 100 грам)

  • Білки7.9 гр.
  • Жири6.6 гр.
  • Вуглеводи4.4 гр.
  • Калорії112 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Звичайно, більш соковите м'ясо свиняче або ж молода телятина, тому рекомендую фарш з такого м'яса і використовувати. Можна придбати готовий фарш, а можна звичайно ж приготувати його самостійно, в будь-якому випадку, головне, щоб був свіжим і ні в якому разі не замороженим. Отже, беремо потрібну кількість фаршу, викладаємо в окрему посудину і посипаємо сіллю. Потім додаємо мелену паприку і чорний мелений перець.

Крок - 1
02

Після цього сиплемо до фаршу часниковий і цибульний порошок. Потім додаємо імбир і суміш загальних спецій. Перемішуємо фарш з приправами і добре переминаємо.

Крок - 2
03

Тепер беремо руками невелику кількість фаршу, ще добре розминаємо в руці і формуємо фарш в свого роду шматок м'яса, що нагадує за формою млинець. Сформоване м'ясо викладаємо в окрему посудину і таким чином формуємо інші шматочки, поки не використаємо весь фарш.

Крок - 3
04

Тепер чистимо від шкірки картоплю, миємо й нарізаємо соломкою. Ставимо на плиту сотейник, наливаємо рослинне масло, розігріваємо і викладаємо підготовлене м'ясо. Злегка підсмаживши, перевертаємо шматки м'яса і підсмажуємо з іншого боку.

Крок - 4
05

Обсмажуємо таким чином шматки м'яса, перевертаючи кілька разів, до золотистості і складаємо в жаростійкий контейнер.

Крок - 5
06

Нарізану соломкою картоплю обсмажуємо в рослинному маслі і викладаємо на серветку, щоб видалити зайвий жир. Після цього перекладаємо картоплю в контейнер поверх підсмаженого м'яса.

Крок - 6
07

Тепер в сковорідку з рослинним маслом кидаємо очищену і нарізану пір'ям цибулю, смажимо до легкої золотистості і додаємо грибну кукурудзу. Перемішуємо і кидаємо в сковорідку нарізані пластинками печериці. Періодично помішуючи, підсмажуємо до м'якості грибів і викладаємо вміст сковорідки поверх картоплі, рівномірно розподіляємо по всій поверхні.

Крок - 7
08

Тепер в окрему глибоку миску наливаємо холодну воду і висипаємо пакет сухого грибного бульйону, добре перемішуємо. Потім додаємо лимонний сік і досипаємо трохи борошна. Все добре змішуємо і заливаємо вміст контейнера, тобто м'ясо з іншими інгредієнтами.

Крок - 8
09

Злегка змішуємо всі продукти з приготовленим соусом і поміщаємо контейнер в духовку, попередньо розігріту. Запікаємо м'ясо по-французьки з картоплею в духовці протягом 30 хвилин і наша смачна, соковита, ароматна страва готова.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Безе-меренги - покроковий рецепт, фото 1 Безе-меренги 75 3 3 з 5 - детальніше -
Хворост на сметані - покроковий рецепт, фото 1 Хворост на сметані 45 4 2 з 5 - детальніше -
Чіпси по-домашньому - покроковий рецепт, фото 1 Чіпси по-домашньому 20 1 2 з 5 - детальніше -