Укр
Рус
Мясо Другі страви Французька кухня

М’ясо по-французьки з грибами і картоплею

( 4.8667 4 515 15 оцінок)

1492 - переглядів
40 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
М’ясо по-французьки з грибами і картоплею - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Існує безліч варіантів приготування такої страви, але в результаті виходить дуже смачно. Приготуйте м'ясо по-французьки з грибами і картоплею за нашим рецептом і ви не пошкодуєте.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "М’ясо по-французьки з грибами і картоплею" (на 100 грам)

  • Білки8.9 гр.
  • Жири8.3 гр.
  • Вуглеводи1 гр.
  • Калорії124 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Ретельно промийте під проточною водою гриби і обсушіть паперовим рушником. Наріжте пластинами. І складіть поки в окрему ємність.

Крок - 1
02

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте. Наріжте дрібними кубиками. Часник очистіть і дрібно наріжте. З гілочок свіжого чебрецю зніміть зелені листочки і подрібніть їх ножем.

Крок - 2
03

На плиту, на середній вогонь поставте сковорідку, бажано з високими бортиками і товстим дном. Покладіть в неї половину вершкового масла і додайте ложку оливкового.

Крок - 3
04

Коли вершкове масло розтопиться, висипте гриби. Готуйте приблизно 6 хвилин, поки гриби стануть м'якими і не випарується більша частина рідини. Періодично помішуйте, щоб гриби не пересмажилися і не стали сухими.

Крок - 4
05

Потім додайте подрібнену ріпчасту цибулю. Обсмажуйте все разом приблизно 3 хвилини, часто перемішуючи, щоб цибуля стала м'якою і прозорою. Наступним додайте нарізаний часник, посоліть і приправте частиною чорного меленого перцю.

Крок - 5
06

Тепер додайте чебрець і перемішайте всі інгредієнти в сковороді. Готуйте близько 2 хвилин або поки часник не стане поширювати свій аромат на кухні. Перекладіть вміст сковороди в окрему тарілку, поки відставте.

Крок - 6
07

Телячу вирізку сполосніть під проточною водою, промокніть рушником. Розріжте поперек волокон приблизно на 4 шматки (або товщиною 3-5 сантиметрів). Покладіть їх на тарілку або залиште на обробній дошці і приправте сіллю і чорним меленим перцем з обох сторін.

Крок - 7
08

Протріть сковорідку, в якій смажилися гриби, вологим рушником, підвищить температуру. Покладіть в неї другу половину вершкового масла і додайте ще оливкового. Коли розтопиться масло, покладіть стейки. І обсмажуйте близько 3-5 хвилин з кожного боку (час приготування м'яса залежить від товщини і бажаного ступеня прожарювання).

Крок - 8
09

Коли м'ясо досягло бажаного ступеня готовності, зніміть його і перекладіть на тарілку до грибів. У цю ж сковороду додайте червоне сухе вино і проваріть його приблизно 3 хвилини або поки воно не зменшиться в половину.

Крок - 9
10

Потім додайте яловичий бульйон, перемішайте і варіть 5-7 хвилин. Зменшіть вогонь під сковородою і влийте тонкою цівкою вершки, постійно помішуючи. Готуйте ще хвилини 2 або поки соус не почне загусати. Приправте соус сіллю і перцем за смаком.

Крок - 10
11

Коли соус загусне, покладіть в нього м'ясо і гриби. Як тільки стейки прогріються, зніміть сковорідку, покладіть м'ясо по-французьки з грибами на тарілку з картопляним пюре і подавайте до столу. Смачного.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Випадкові рецепти

Чебуреки з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Чебуреки з м’ясом 65 3 3 з 5 - детальніше -
Воловани з листкового тіста - покроковий рецепт, фото 1 Воловани з листкового тіста 45 2 3 з 5 - детальніше -
Торт Захер класичний - покроковий рецепт, фото 1 Торт Захер класичний 90 6 4 з 5 - детальніше -