Укр
Рус
Мясо Другі страви Французька кухня

М’ясо по-французьки з грибами і картоплею

( 4.8667 4 515 15 оцінок)

1469 - переглядів
40 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
М’ясо по-французьки з грибами і картоплею - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Існує безліч варіантів приготування такої страви, але в результаті виходить дуже смачно. Приготуйте м'ясо по-французьки з грибами і картоплею за нашим рецептом і ви не пошкодуєте.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "М’ясо по-французьки з грибами і картоплею" (на 100 грам)

  • Білки8.9 гр.
  • Жири8.3 гр.
  • Вуглеводи1 гр.
  • Калорії124 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Ретельно промийте під проточною водою гриби і обсушіть паперовим рушником. Наріжте пластинами. І складіть поки в окрему ємність.

Крок - 1
02

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте. Наріжте дрібними кубиками. Часник очистіть і дрібно наріжте. З гілочок свіжого чебрецю зніміть зелені листочки і подрібніть їх ножем.

Крок - 2
03

На плиту, на середній вогонь поставте сковорідку, бажано з високими бортиками і товстим дном. Покладіть в неї половину вершкового масла і додайте ложку оливкового.

Крок - 3
04

Коли вершкове масло розтопиться, висипте гриби. Готуйте приблизно 6 хвилин, поки гриби стануть м'якими і не випарується більша частина рідини. Періодично помішуйте, щоб гриби не пересмажилися і не стали сухими.

Крок - 4
05

Потім додайте подрібнену ріпчасту цибулю. Обсмажуйте все разом приблизно 3 хвилини, часто перемішуючи, щоб цибуля стала м'якою і прозорою. Наступним додайте нарізаний часник, посоліть і приправте частиною чорного меленого перцю.

Крок - 5
06

Тепер додайте чебрець і перемішайте всі інгредієнти в сковороді. Готуйте близько 2 хвилин або поки часник не стане поширювати свій аромат на кухні. Перекладіть вміст сковороди в окрему тарілку, поки відставте.

Крок - 6
07

Телячу вирізку сполосніть під проточною водою, промокніть рушником. Розріжте поперек волокон приблизно на 4 шматки (або товщиною 3-5 сантиметрів). Покладіть їх на тарілку або залиште на обробній дошці і приправте сіллю і чорним меленим перцем з обох сторін.

Крок - 7
08

Протріть сковорідку, в якій смажилися гриби, вологим рушником, підвищить температуру. Покладіть в неї другу половину вершкового масла і додайте ще оливкового. Коли розтопиться масло, покладіть стейки. І обсмажуйте близько 3-5 хвилин з кожного боку (час приготування м'яса залежить від товщини і бажаного ступеня прожарювання).

Крок - 8
09

Коли м'ясо досягло бажаного ступеня готовності, зніміть його і перекладіть на тарілку до грибів. У цю ж сковороду додайте червоне сухе вино і проваріть його приблизно 3 хвилини або поки воно не зменшиться в половину.

Крок - 9
10

Потім додайте яловичий бульйон, перемішайте і варіть 5-7 хвилин. Зменшіть вогонь під сковородою і влийте тонкою цівкою вершки, постійно помішуючи. Готуйте ще хвилини 2 або поки соус не почне загусати. Приправте соус сіллю і перцем за смаком.

Крок - 10
11

Коли соус загусне, покладіть в нього м'ясо і гриби. Як тільки стейки прогріються, зніміть сковорідку, покладіть м'ясо по-французьки з грибами на тарілку з картопляним пюре і подавайте до столу. Смачного.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Палички - покроковий рецепт, фото 1 Палички 30 2 2 з 5 - детальніше -
Дині - молочний суп - покроковий рецепт, фото 1 Дині - молочний суп 30 3 2 з 5 - детальніше -
Паста з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Паста з грибами 40 4 3 з 5 - детальніше -
Овочеве асорті по-китайськи - покроковий рецепт, фото 1 Овочеве асорті по-китайськи 50 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Оселедець під шубою лінивий - покроковий рецепт, фото 1 Оселедець під шубою лінивий 50 5 3 з 5 - детальніше -
Манти солодкі - покроковий рецепт, фото 1 Манти солодкі 75 4 3 з 5 - детальніше -
Морозиво рецепт без вершків - покроковий рецепт, фото 1 Морозиво рецепт без вершків 55 2 2 з 5 - детальніше -
Нирки в винному соусі - покроковий рецепт, фото 1 Нирки в винному соусі 35 2 3 з 5 - детальніше -