Існує безліч варіантів приготування такої страви, але в результаті виходить дуже смачно. Приготуйте м'ясо по-французьки з грибами і картоплею за нашим рецептом і ви не пошкодуєте.
Ретельно промийте під проточною водою гриби і обсушіть паперовим рушником. Наріжте пластинами. І складіть поки в окрему ємність.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте. Наріжте дрібними кубиками. Часник очистіть і дрібно наріжте. З гілочок свіжого чебрецю зніміть зелені листочки і подрібніть їх ножем.
На плиту, на середній вогонь поставте сковорідку, бажано з високими бортиками і товстим дном. Покладіть в неї половину вершкового масла і додайте ложку оливкового.
Коли вершкове масло розтопиться, висипте гриби. Готуйте приблизно 6 хвилин, поки гриби стануть м'якими і не випарується більша частина рідини. Періодично помішуйте, щоб гриби не пересмажилися і не стали сухими.
Потім додайте подрібнену ріпчасту цибулю. Обсмажуйте все разом приблизно 3 хвилини, часто перемішуючи, щоб цибуля стала м'якою і прозорою. Наступним додайте нарізаний часник, посоліть і приправте частиною чорного меленого перцю.
Тепер додайте чебрець і перемішайте всі інгредієнти в сковороді. Готуйте близько 2 хвилин або поки часник не стане поширювати свій аромат на кухні. Перекладіть вміст сковороди в окрему тарілку, поки відставте.
Телячу вирізку сполосніть під проточною водою, промокніть рушником. Розріжте поперек волокон приблизно на 4 шматки (або товщиною 3-5 сантиметрів). Покладіть їх на тарілку або залиште на обробній дошці і приправте сіллю і чорним меленим перцем з обох сторін.
Протріть сковорідку, в якій смажилися гриби, вологим рушником, підвищить температуру. Покладіть в неї другу половину вершкового масла і додайте ще оливкового. Коли розтопиться масло, покладіть стейки. І обсмажуйте близько 3-5 хвилин з кожного боку (час приготування м'яса залежить від товщини і бажаного ступеня прожарювання).
Коли м'ясо досягло бажаного ступеня готовності, зніміть його і перекладіть на тарілку до грибів. У цю ж сковороду додайте червоне сухе вино і проваріть його приблизно 3 хвилини або поки воно не зменшиться в половину.
Потім додайте яловичий бульйон, перемішайте і варіть 5-7 хвилин. Зменшіть вогонь під сковородою і влийте тонкою цівкою вершки, постійно помішуючи. Готуйте ще хвилини 2 або поки соус не почне загусати. Приправте соус сіллю і перцем за смаком.
Коли соус загусне, покладіть в нього м'ясо і гриби. Як тільки стейки прогріються, зніміть сковорідку, покладіть м'ясо по-французьки з грибами на тарілку з картопляним пюре і подавайте до столу. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти