Серед безлічі м'ясних страв особливе місце належить такій страві, як м'ясо по-французьки. Це дуже популярна страва у багатьох кухнях світу, завдяки доступному набору продуктів, досить простого способу приготування, але головне - через відмінний смак. У нашому сьогоднішньому меню м'ясо по-французьки з ананасами. Використовуючи цей додатковий продукт, ми перетворимо цю страву в справжній кулінарний шедевр, адже ананас додає м'ясу особливого шарму. Така страва завжди прекрасна і на сімейній вечері, і на святковому застіллі, адже вона не тільки красиво виглядає, але ще і володіємо просто супер ароматом, м'яка, соковита і безсумнівно смачна.
Така страва, як м'ясо по-французьки з ананасами, виглядає дуже вишукано і вважається стравою високого кулінарного рівня. Але для того, щоб приготувати його, зовсім не обов'язково бути висококласним кухарем, досить слідувати покроковим вказівкам, перерахованим нижче. Отже, перш за все підготуємо маринад для м'яса. Для цього в окремій ємності змішуємо разом соєвий соус, рисовий оцет і три столові ложки води.
Також очистимо від лушпиння зубчик часнику і додамо його в маринад, пропустивши через чеснокодавку. Потім кидаємо дрібку меленого імбиру. Ще кидаємо сюди ж коричневий цукор, а тепер все ретельно перемішуємо, поки він повністю не розчиниться.
Наступною справою займемося м'ясом. Для м'яса по-французьки рекомендуємо використовувати звичайно ж свинячу вирізку. Це найкраща частина свинячої туші, в якій немає зайвих прожилок або жирових прошарків. Отже, м'ясо миємо й сушимо паперовими рушниками, а потім ріжемо свинину на шматки як для відбивних, товщиною приблизно 1 см. Після цього м'ясо потрібно трохи відбити кухонним молотком, але не сильно, щоб не зіпсувати форму.
Потім ставимо на вогонь сковорідку, наливаємо рослинне масло, а коли воно нагріється, викладаємо шматочки м'яса, які солимо і перчимо до смаку.
Обсмажуємо свинину з кожного боку по 2 хвилини, щоб утворилася красива золотава скоринка, а потім викладаємо зверху на кожен шматочок колечко консервованого ананаса і заливаємо все приготованим раніше соусом.
Важливо відзначити, якщо у вас сковорідка чавунна, тоді продовжуємо готувати нашу страву в ній. Якщо ж ні, тоді краще перекласти м'ясо на деко або в спеціальну форму для запікання, і тільки потім заливати соусом. Отже, відправляємо м'ясо в розігріту духовку на півгодини. По закінченню цього часу дістаємо готовий кулінарний шедевр.
Красиві і дуже апетитні шматочки м'яса під ананасом, який завдяки соусу карамелізувався, виглядають просто чудово, і також добре пахнуть. Але найголовніше, що на смак вони неймовірні. Соковите, м'яке, ніжне і пікантне м'ясо по-французьки з ананасами готове, прикрасьте його подрібненою зеленою цибулею або іншою зеленню на ваш смак, і швидше подавайте до столу.
Випадкові рецепти