М'ясо по-французьки - смачна популярна страва на святковому столі. Готується швидко і просто з доступних інгредієнтів, а на смак нічим не поступається складним м'ясним стравам.
Для запікання в духовці, вибирайте більш жирну свинину. Відмінно підійде м'якоть з шиї або лопатки. Овочі ретельно вимийте під проточною водою і обсушіть кухонними рушниками. У помідора зріжте хвостики і нашаткуйте їх тонкими кружечками. Печериці наріжте тонкими слайсами.
Твердий сир натріть на дрібній тертці. Сорт вибирайте на свій смак, головне, щоб продукт був якісний і свіжий.
М'ясо, як і овочі, промийте під холодною водою і просушіть паперовими рушниками. Наріжте поперек волокон на широкі шматочки товщиною 1 см.
Викладіть м'якоть на робочу поверхню, застелену харчовою плівкою або пакетом. М'ясо також накрийте плівкою і відбийте кухонним молотком. Завдяки плівці, м'ясні шматочки з соком не розлетяться в різні боки.
Великий деко змастіть вершковим маслом і викладіть на нього філе. На кожен шматочок м'яса покладіть по 3 кружечка томата і посипте їх половиною тертого сиру. Наступним шаром розподіліть гриби і полийте їх майонезом.
Сиром, що залишився присипте верхівки і поставте деко в розігріту до 200 С духовку. Запікайте протягом 30 хвилин. Якщо любите злегка підталий, а не розплавлений сир, посипте страву сиром за 5 хвилин до готовності.
Готове м'ясо по-французьки викладіть на порційне блюдо і притрусіть дрібно нарізаним свіжим кропом. Подавайте в гарячому вигляді і насолоджуйтеся його неперевершеним смаком і ароматом. Приємного вам апетиту!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти