Укр
Рус
Мясо в духовці Другі страви Французька кухня

М’ясо по-французьки з курки

( 4.8235 4 517 17 оцінок)

1784 - переглядів
35 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
М’ясо по-французьки з курки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати, Смажити

Посуд: На сковороді

опис

М'ясо по-французьки з курки готується майже так само, як класичне, але простіше і швидше. У курятини свої переваги. Вона легше традиційних для цієї страви яловичини і свинини і вимагає менше часу на підготовку і приготування. При цьому куряче м'ясо м'яке і ніжне. Пропонуємо рецепт соковитої курки з сиром і помідорами по-французьки.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "М’ясо по-французьки з курки" (на 100 грам)

  • Білки14.2 гр.
  • Жири8.1 гр.
  • Вуглеводи11.1 гр.
  • Калорії184 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Курячі грудки вимийте, просушіть паперовими рушниками і розріжте на дві частини. Кожен шматочок теж розділіть навпіл, але уздовж.

Крок - 1
02

Покрийте курку харчовою плівкою і злегка відбийте кухонним молоточком, щоб м'ясо стало тонше і ніжніше. Посоліть і поперчіть грудки з обох сторін за смаком.

Крок - 2
03

Яйця вимийте, просушіть і розбийте в миску. Всипте сіль і чорний мелений перець за смаком і перемішайте інгредієнти виделкою до однорідності.

Крок - 3
04

В іншу миску просійте пшеничну муку. Додайте трохи солі і перцю. Всипте панірувальні сухарі. Перемішайте компоненти сухого панірування до однорідності.

Крок - 4
05

Підготовлену курку спочатку обваляйте в сухий паніровці, а потім занурте в яйця. Виконайте це з усіма шматочками.

Крок - 5
06

Розігрійте на сковороді рослинне масло і обсмажуйте курку по 2-3 хвилини з кожного боку (до рум'яності).

Крок - 6
07

Твердий сир наріжте тонкими слайсами. Помідор вимийте, просушіть і теж наріжте тонкими кружечками.

Крок - 7
08

Обсмажену курку перекладіть зі сковороди на застелений пергаментом деко. Зверху викладіть шматочки помідорів, а на них слайси сиру. Надішліть деко в розігріту до 180 градусів Цельсія духовку на 15-17 хвилин.

Крок - 8
09

Готове м'ясо по-французьки з курки вийміть з духовки, злегка остудіть і перекладіть на блюдо сервіровки. Соковиті помідори, розплавлений сир і ніжна курятина в клярі - ідеальне поєднання продуктів. Така страва підійде і для сімейної вечері, і для романтичного вечора. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Лимонний пиріг - покроковий рецепт, фото 1 Лимонний пиріг 40 4 3 з 5 - детальніше -
Сирний чізкейк з полуницею - покроковий рецепт, фото 1 Сирний чізкейк з полуницею 75 4 3 з 5 - детальніше -
Карпаччо по-венеціанські - покроковий рецепт, фото 1 Карпаччо по-венеціанські 25 1 2 з 5 - детальніше -