Укр
Рус
Мясо по французьки Другі страви Французька кухня

М’ясо по-французьки з помідорами і сиром

( 4.9412 4 517 17 оцінок)
2015 - переглядів
70 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
М’ясо по-французьки з помідорами і сиром - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Сьогодні кожна із господинь намагається якось здивувати членів своєї сім'ї незвичайним обідом або вечерею. І ще вчорашні улюблені відбивні потихеньку перетворюються, у що - небудь незвичайне і вишукане. Давайте поговоримо про те, як приготувати м'ясо по-французьки. І хоча цей кулінарний шедевр абсолютно ніякого відношення не має до тієї романтичної країні, яка фігурує в назві, все ж саме по собі навіюється відчуття, що ця ласа страва пов'язана саме з нею. Але, говорити довго не хочеться, просто зайдемо на кухню і влаштуємо невеличкий кулінарний свято. Таке м'ясо обов'язково запікається в духовці і не обов'язково на деку, якщо невелика кількість, то можна навіть на сковорідці. Йому притаманні неймовірний смак, апетитний вигляд, особливо привабливо виглядає з помідорами. Можете не переживати, часу на готування піде трохи, а ваші домочадці напевно залишаться задоволені смачним обідом.

Інгредієнти

  • Базилік 1/2 пуч.
  • Соус томатний 1 ст.л
  • Вершкове масло 70 г.
  • Зелень 1 ч.л
  • Сіль за смаком
  • Бешамель 150 г.
  • Сир твердий 150 г.
  • Помідор 2 шт.
  • Свинина 280 г.

Харчова цінність страви "М’ясо по-французьки з помідорами і сиром" (на 100 грам)

  • Білки10.2 гр.
  • Жири17.8 гр.
  • Вуглеводи2.5 гр.
  • Калорії223 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Щоб не боятися того, що м'ясо вийде сухим або жорстким, потрібно відповідально поставитися до підготовки продуктів. Отже, для початку займемося підготовкою м'яса для цієї страви. Беремо свиняче м'ясо, обов'язково свіже, так як заморожене і розморожене при запіканні має трохи не такі смакові якості. І ще, краще брати ошийок або вирізку для биточків. Нарізаємо свинину порційними шматочками товщиною приблизно 1 см, ретельно відбиваємо з обох сторін, можна загорнути в харчову плівку, щоб не розбризкувати по кухні сік, трохи присолюємо.

Крок - 1
02

Велику сковорідку змащуємо м'яким вершковим маслом і викладаємо в нього відбиті шматки свинини.

Крок - 2
03

Вимиті помідори нарізаємо за допомогою спеціального ножа для овочів кружальцями, зауважте, помідори вибирайте м'ясисті, щоб весь сік залишався всередині. Нарізані кружки помідорів викладаємо на шматки м'яса.

Крок - 3
04

  Ріжемо тонкими слайсами твердий сир і накриваємо ними помідори. Думаю, ви ж розумієте, що в такій послідовності інгредієнти викладаються на кожен окремий шматок свинини, адже страва приготується відразу порційно.

Крок - 4
05

Для того, щоб м'ясо не покрилося занадто твердою сирною скоринкою, зверху поливаємо її соусом бешамель, в крайньому випадку, можна просто майонезом, на смакові якості це занадто не вплине.

Крок - 5
06

Тепер залишилося посипати страву сухими травами і додати в сковороду трохи томатного соусу, пряного, гострого або класичного, це вже на ваш розсуд і смак.

Крок - 6
07

Коли всі перераховані інгредієнти викладені, поміщаємо сковорідку в духовку, розігріту попередньо, і запікаємо при температурі 180 градусів приблизно 40 хвилин.

Крок - 7
08

Готову страву розкладаємо по тарілках і, прикрасивши гілочкою зелені базиліка, подаємо до столу. Таке м'ясо просто тане в роті, смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Пастила в сушарці - покроковий рецепт, фото 1 Пастила в сушарці 55 3 3 з 5 - детальніше -
Пончики без молока - покроковий рецепт, фото 1 Пончики без молока 65 2 3 з 5 - детальніше -
Морозиво з молока - покроковий рецепт, фото 1 Морозиво з молока 50 2 2 з 5 - детальніше -
Гуакамоле на новий лад - покроковий рецепт, фото 1 Гуакамоле на новий лад 40 1 2 з 5 - детальніше -