Смажене м'ясо по-албанськи подається з брокколі, запеченої з горіхами, хрустким беконом і кремом з козячого сиру. Ідеальна вечеря на вихідних.
Обробіть і розділіть капусту брокколі на невеликі букети по довжині. Покладіть її на дно форми для запікання. Додайте трохи оливкового масла, залийте соєвий соус і посипте чорний мелений перець. Збризніть капусту невеликою кількістю рідкого меду і посипте подрібненими горіхами. Випікайте в духовці при 200 градусах приблизно 10 хвилин, поки вона частково не стане золотисто-коричневою, і все ще буде мати невелику м'якість в середині.
Витріть м'ясо кімнатної температури, зробіть кілька неглибоких діагональних надрізів на поверхні шматка, щоб воно не «скрутилось» від тепла на сковороді. Рясно натріть шматок м'яса сіллю з обох сторін і оливковою олією.
Нагрійте трохи оливкового і вершкового масла на сковороді гриль і покладіть в неї м'ясо, коли жир нагріється. Смажте м'ясо на сильному вогні по 30 секунд з кожної сторони протягом трьох-чотирьох хвилин, поки воно не набуде приємний колір на грилі. Для червоного, але не сирого м'яса внутрішня температура повинна бути близько 60 градусів. Зніміть м'ясо зі сковороди і дайте постояти не менше десяти хвилин.
Наріжте бекон на більш дрібні шматочки і викладіть їх в суху холодну сковороду. Увімкніть середній вогонь і дайте бекону повільно обсмажитися до хрусткої скоринки. Час від часу перемішуйте, і дайте стекти зайвому жиру з бекону на кухонному папері.
Розімніть козячий сир з невеликою кількістю вершків, не соромтеся прикладати тильну сторону ложки до внутрішньої частини миски, щоб позбутися від грудок. Коли утворений крем стане однорідним, додайте вершки, мед і чебрець. Засипте сіль і, можливо, трохи білого перцю.
При подачі страви покладіть на тарілку кілька золотих букетів брокколі. М'ясо наріжте тонкими скибочками. Не соромтеся використовувати дерев'яну дошку з заглибленнями в ній, там буде трохи смачного м'ясного соку, яким ви не захочете нехтувати.
Покладіть пару скибочок м'яса поруч з брокколі, посипте хрустким беконом і подавайте поруч з кремом з козячого сиру. Зверху додайте трохи свіжого чебрецю.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти