Укр
Рус
Яловичина Другі страви Татарська кухня

М’ясо «Пальчики оближеш»

( 4.9167 4 512 12 оцінок)

1164 - переглядів
130 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
М’ясо «Пальчики оближеш» - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Татарська кухня, Білоруська кухня, Російська кухня, Американська кухня, Корейська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

М'ясо «Пальчики оближеш» - легкий рецепт, як смачно і просто приготувати тушковану яловичину з овочевим гарніром. М'ясо за цим рецептом виходить м'яким і соковитим, дійсно пальчики оближеш, і вдається завжди. Так що спробуйте зробити і візьміть технологію собі на замітку.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "М’ясо «Пальчики оближеш»" (на 100 грам)

  • Білки9.6 гр.
  • Жири9 гр.
  • Вуглеводи9.7 гр.
  • Калорії169 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Яловичину промийте водою, ретельно просушіть паперовими рушниками і залиште на півгодини, щоб температура м'яса зрівнялася з кімнатною.

Крок - 1
02

Щедро посоліть шматок сіллю з обох сторін. Вам знадобиться приблизно 1 ст. л. солі на 1 кг м'яса. Поперчіть яловичину за смаком і залиште ще на 30 хвилин, щоб м'ясо просочилося спеціями.

Крок - 2
03

Гарненько присипте шматок яловичини з обох сторін борошном.

Крок - 3
04

Візьміть каструлю з щільно прилягаючею кришкою, влийте в неї трохи рослинного масла і покладіть м'ясо. На сильному вогні смажте яловичину 5 хвилин з одного боку, щоб з'явилася рум'яна кірочка. Потім переверніть шматок і смажте ще 5 хвилин.

Крок - 4
05

Перекладіть підсмажене м'ясо на блюдо, а в каструлю, де воно смажилося, влийте марсалу, всипте нарізаний слайсами часник, покладіть лавровий лист, свіжий чебрець і діжонську гірчицю. Перемішайте інгредієнти кухонною лопаткою.

Крок - 5
06

Розріжте навпіл солодку білу цибулю і теж відправте в каструлю. Покладіть половинки зрізом вниз.

Крок - 6
07

Поверніть в каструлю м'ясо, накрийте кришкою і відправте в попередньо розігріту до 150 градусів духовку на годину.

Крок - 7
08

Підготуйте овочі. Моркву і картоплю вимийте і висушіть. Очистіть моркву від шкірки і наріжте шматочками товщиною приблизно 3-4 см.

Крок - 8
09

Невеликі картоплини просто розріжте навпіл. Чистити їх від шкірки необов'язково. Через 2 години вийміть м'ясо з духовки і додайте нарізані овочі. Поверніть каструлю в духовку ще на 1 годину. Запікайте при тій же температурі (150 градусів)

Крок - 9
10

Коли пройде зазначений час, тушкована яловичина з картоплею та морквою буде повністю готова. Перекладіть м'ясо і овочі на блюдо і приготуйте соус. Розведіть трохи крохмалю водою в пропорції 1:1 і, помішуючи вінчиком, влийте в сік, що залишився після запікання яловичини. Грійте суміш на повільному вогні до загусання.

Крок - 10
11

Сервіруйте блюдо. Покладіть яловичину в глибоку тарілку або керамічну форму для випікання, поруч викладіть овочі. Прикрасьте зеленню, полийте соусом і подавайте на стіл. Тушкована яловичина така соковита і ніжна, що буквально тане в роті. Це дійсно м'ясо «пальчики оближеш». Смачного!

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Булочка для бургерів - покроковий рецепт, фото 1 Булочка для бургерів 50 1 3 з 5 - детальніше -
Бісквіт класичний в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Бісквіт класичний в духовці 75 4 3 з 5 - детальніше -