Свіже, соковите, з приємним бальзамічним та злегка пряним смаком м'ясо на аерогрилі. У маринаді міститься трохи меду, і цей інгредієнт прекрасно поєднується з м'ясом. Проте, нагадуємо, що маринад не тільки цікавий на смак, але і робить м'ясо добре прожареним. З гарною, ретельно прожареною скоринкою, ефект просто «на коліна».
Ретельно вимийте, просушіть і наріжте м'ясо свинини на стейки товщиною близько 1,5 см. Їх можна акуратно розкласти на обробну дошку і відбити кухонним молотком або тупим краєм ножа. Обсипте кожну частину стейків сіллю з обох сторін і відкладіть. Нехай сіль працює на м'ясо, а самі займіться приготуванням маринаду.
Залийте в невелику миску рідкий мед, додайте кайенский перець, гірчицю, залийте бальзамічний оцет і рослинне масло. Ретельно все перемішайте, поки всі інгредієнти не об'єднаються в однорідну масу. Ви можете так само додати дрібно нарізаний або вичавлений через чеснокодавку часник.
Приготований таким чином маринад залиште трохи настоятися. Потім змастіть нарізане м'ясо з обох сторін приготовленим маринадом і ретельно втирайте його - ложкою, силіконово. щіткою або руками. Покладіть замариноване м'ясо в глибоку миску під кришку мінімум на 30 хвилин, але чим довше, тим краще - можна навіть на всю ніч. Перед тим як будете готувати свинину на грилі, вийміть її з холодильника і відразу приступайте.
Викладіть промариновані шматки свинини на розігрітий аерогриль і починайте смажити, але важливо не залишати м'ясо надовго і не використовувати занадто високу температуру, а спокійно обсмажувати (швидше повільно, ніж швидко) і досягати бажаної м'якості «в спокійному темпі» приблизно 10 хвилин. Можна так само додати до м'яса попередньо вимитий і нарізаний скибочками кабачок або баклажан.
Коли м'ясо буде приємно підрум'янене зовні і після того, як зможе легко нарізатися, буде м'яким і соковитим, витягніть його з гриля, залиште на кілька хвилин, щоб воно трохи «відпочило», і соки, які в ньому утворилися, збереглися. Готове м'ясо, приготоване на аерогрилі, подавайте обов'язково зі свіжим хлібом, запеченими овочами або салатом. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти