Смачне м'ясо з овочами в добре приправленому, насичено-ароматному соусі. Гаряча страва на будь-який сезон. Ці м'ясні тефтелі в томатному соусі один з улюблених способів приготування м'ясної страви для багатьох - радимо вам спробувати.
Капусту і моркву натріть на крупній тертці - вручну або за допомогою машинки зі спеціальною насадкою. Надішліть в миску.
М'ясо промийте, наріжте невеликими скибочками і перекрутіть через м'ясорубку в фарш. Цибулю наріжте дрібними кубиками або подрібніть разом з м'ясом.
Додайте до моркви і капусти м'ясо з цибулею. Ще додайте спеції: сіль, чорний мелений перець і мелений духмяний перець. Додайте яйця і засипте манну крупу. Все ретельно перемішайте, потім кілька хвилин ретельно вимісіть і готову суміш, накривши харчовою плівкою, відправте на деякий час в холодильник.
Тепер приготуйте соус. Цибулю очистіть від лушпиння, і наріжте дрібними кубиками або нашаткуйте. У каструлі, в якій будете томити тефтелі, розігрійте оливкову олію і обсмажте в ній цибулю і філе анчоусів (не обов'язково). Обсмажуйте на середньому вогні кілька хвилин, поки цибуля не стане м'якою, а філе не розвалиться.
Потім додайте в каструлю дрібно нарізаний або пресований часник, перемішайте і обсмажуйте до тих пір, поки він не почне пахнути ароматним (обережно, щоб не пересмажити, він буде гірким). Відразу додайте в каструлю подрібнені помідори і воду, перемішайте і залиште закипати.
Потім очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці або подрібніть блендером моркву. Додайте моркву в соус, посоліть все і готуйте вміст на повільному вогні, накривши кришкою, до готовності всіх інгредієнтів.
Змоченими у воді руками сформуйте довгасті овальні або круглі котлети (як рулети або голубці) - при формуванні щільно стискайте масу, збиваючи її в щільну зв'язну котлету. Нарешті, обваліть кожну м'ясну котлету в борошні - зовсім тонким шаром і струсіть зайве.
Тепер тефтелі можна обсмажити (не обов'язково) і покласти в соус або без смаження покласти в каструлю. Але спочатку приправте соус до смаку - чорним меленим перцем, корицею, додайте зелень і соєвий соус. Готуйте укладені в соус тефтелі кілька хвилин, потім обережно переверніть, зменшіть вогонь, накрийте кришкою і готуйте на слабкому вогні близько 30 хвилин.
Коли м'ясні тефтелі в томатному соусі будуть готові, вимкніть вогонь і залиште страву накритою приблизно на 10 хвилин, щоб вона настоялася. Перед подачею посипте тефтелі подрібненою петрушкою або кропом. Подавайте з хлібом або картоплею.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти