Укр
Рус
Свинина Другі страви Російська кухня

М’ясний рулет з чорносливом

( 4.7826 4 523 23 оцінки)

2663 - переглядів
55 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
М’ясний рулет з чорносливом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

Посуд: В рукаві

опис

Напевно, в кожній сім'ї люблять м'ясо і м'ясні страви. І кожній господині хоч раз в житті доводиться його готувати. З м'яса, особливо свинини, можна приготувати різноманітні страви і різновидів їх чимало. Але якщо ви ще не знали, то поспішаю познайомити вас з рецептом смачного м'ясного рулету з чорносливом. М'ясо з чорносливом відмінно поєднується, і в результаті смак страви настільки пікантний саме від аромату чорносливу.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "М’ясний рулет з чорносливом" (на 100 грам)

  • Білки4.5 гр.
  • Жири7 гр.
  • Вуглеводи47.6 гр.
  • Калорії277 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Важливим в успіху майбутнього страви є вибір м'яса. У нашому випадку візьмемо свинину, краще хороший шматок лопатки. В першу чергу видалимо зайвий жир і вимиємо, а так само просушимо паперовим рушником.

Крок - 1
02

Викладемо шматок лопатки на стіл і добре присолюємо. Також посиплемо чорним перцем і добре натремо сумішшю солі і перцю м'ясо з усіх боків, але з цими приправами теж бажано не перестаратися.

Крок - 2
03

Тепер необхідно підготувати начинку для рулету. У глибоку посудину кладемо чорнослив і курагу, до речі, ні в якому разі не беріть солодкий чорнослив, набагато смачніше буде м'ясо поєднуватися з ароматним і кислим. Заливаємо фрукти кип'яченою водою і залишаємо трохи постояти, потім воду відціджуємо.

Крок - 3
04

Гострим широким ножем всередині свинини робимо отвір по всій довжині м'ясного шматка. Потім цей отвір наповнюємо плодами чорносливу, а так само курагою і ягодами журавлини.

Крок - 4
05

Коли м'ясо буде повністю нафаршироване начинкою, поміщаємо шматок свинини в сіточку і викладаємо на сковорідку з рослинним маслом.

Крок - 5
06

Обсмажуємо м'ясний виріб на середньому вогні, перевертаючи, з усіх боків до коричневого кольору. В окрему посудину вливаємо кілька ложок меду і апельсиновий сік, перемішуємо.

Крок - 6
07

Обсмажений шматок м'ясної лопатки викладаємо на дошку і за допомогою кулінарного пензлика змащуємо його медовим соусом.

Крок - 7
08

Після цього м'ясо поміщаємо в рукав і кладемо туди ж гілочки розмарину з чебрецем. Перекладаємо м'ясо в рукаві на деко і відправляємо в духовку. Запікаємо при температурі 190 градусів протягом 45 хвилин.

Крок - 8
09

Діставши свинину з духовки, розрізаємо і знімаємо з неї сіточку, в якій м'ясо готувалося. Готовий м'ясний рулет з чорносливом нарізаємо скибочками і перед подачею на стіл поливаємо медовим соусом.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Борщ простий - покроковий рецепт, фото 1 Борщ простий 60 5 3 з 5 - детальніше -
Солянка з ковбасою - покроковий рецепт, фото 1 Солянка з ковбасою 50 6 3 з 5 - детальніше -
Білоруські деруни - покроковий рецепт, фото 1 Білоруські деруни 55 4 3 з 5 - детальніше -
Закуска рафаелло з курки - покроковий рецепт, фото 1 Закуска рафаелло з курки 45 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Лобіо з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Лобіо з куркою 65 4 3 з 5 - детальніше -
Кесаділья з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Кесаділья з куркою 65 6 3 з 5 - детальніше -
Салат шуба без оселедця - покроковий рецепт, фото 1 Салат шуба без оселедця 85 4 3 з 5 - детальніше -
Самса в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Самса в домашніх умовах 50 3 3 з 5 - детальніше -