Напевно, в кожній сім'ї люблять м'ясо і м'ясні страви. І кожній господині хоч раз в житті доводиться його готувати. З м'яса, особливо свинини, можна приготувати різноманітні страви і різновидів їх чимало. Але якщо ви ще не знали, то поспішаю познайомити вас з рецептом смачного м'ясного рулету з чорносливом. М'ясо з чорносливом відмінно поєднується, і в результаті смак страви настільки пікантний саме від аромату чорносливу.
Важливим в успіху майбутнього страви є вибір м'яса. У нашому випадку візьмемо свинину, краще хороший шматок лопатки. В першу чергу видалимо зайвий жир і вимиємо, а так само просушимо паперовим рушником.
Викладемо шматок лопатки на стіл і добре присолюємо. Також посиплемо чорним перцем і добре натремо сумішшю солі і перцю м'ясо з усіх боків, але з цими приправами теж бажано не перестаратися.
Тепер необхідно підготувати начинку для рулету. У глибоку посудину кладемо чорнослив і курагу, до речі, ні в якому разі не беріть солодкий чорнослив, набагато смачніше буде м'ясо поєднуватися з ароматним і кислим. Заливаємо фрукти кип'яченою водою і залишаємо трохи постояти, потім воду відціджуємо.
Гострим широким ножем всередині свинини робимо отвір по всій довжині м'ясного шматка. Потім цей отвір наповнюємо плодами чорносливу, а так само курагою і ягодами журавлини.
Коли м'ясо буде повністю нафаршироване начинкою, поміщаємо шматок свинини в сіточку і викладаємо на сковорідку з рослинним маслом.
Обсмажуємо м'ясний виріб на середньому вогні, перевертаючи, з усіх боків до коричневого кольору. В окрему посудину вливаємо кілька ложок меду і апельсиновий сік, перемішуємо.
Обсмажений шматок м'ясної лопатки викладаємо на дошку і за допомогою кулінарного пензлика змащуємо його медовим соусом.
Після цього м'ясо поміщаємо в рукав і кладемо туди ж гілочки розмарину з чебрецем. Перекладаємо м'ясо в рукаві на деко і відправляємо в духовку. Запікаємо при температурі 190 градусів протягом 45 хвилин.
Діставши свинину з духовки, розрізаємо і знімаємо з неї сіточку, в якій м'ясо готувалося. Готовий м'ясний рулет з чорносливом нарізаємо скибочками і перед подачею на стіл поливаємо медовим соусом.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти