М'ясний пиріг з картоплею готують у багатьох країнах світу. Ми пропонуємо оригінальний рецепт монгольської кухні. Пиріг готується просто, але завдяки декору виходить дуже красивим і нагадує святковий торт. До того ж він дуже смачний і ситний. Радимо приготувати!
Картоплю вимийте і відправте в каструлю з водою. Додайте лавровий лист і посоліть воду за смаком. Накрийте каструлю кришкою і відваріть картоплю в мундирі до готовності. Варену картоплю очистіть від шкірки і потовчіть в пюре.
Пропустіть пюре через сито, щоб воно стало однорідним. Відкладіть частину для декору.
В подрібнювач відправте шпинат, влийте рослинне масло (в рецепті використовується соєве, але можна взяти будь-яке інше) і перебийте до однорідності.
Змішайте шпинатне пюре з картопляним, відкладеним для декору. Має вийти однорідне пюре яскраво-зеленого кольору.
В основну частину картопляного пюре влийте молоко і розтоплене вершкове масло. Перемішайте до однорідності.
Приготуйте соус. Розтопіть в сотейнику вершкове масло, додайте подрібнений часник і злегка обсмажте. Всипте борошно і перемішайте вінчиком, щоб не було грудочок.
Влийте м'ясний бульйон і перемішайте. Додайте соус барбекю, перемішайте і доведіть суміш до кипіння. Всипте сіль і варіть соус до загусання. Потім відставте і остудіть.
М'ясний фарш (у нас баранячий, але можна взяти яловичий або змішаний свинячо-яловичий) посоліть, всипте сушену петрушку і мелений чорний перець. Вбийте яйце. Додайте сирний соус.
Всипте борошно, влийте воду і перемішайте інгредієнти до однородності .Розділіть фарш на 2 рівні частини. Кожну покладіть на фольгу або пергамент для випічки і сформуйте коржі однакового діаметра.
Розігрійте на сковороді рослинне масло. Кладіть туди м'ясні коржі по одному, накривайте кришкою і смажте кожен до готовності. Перевертайте котлетки з допомогою тарілки. Вони повинні зарум'яниться з обох сторін.
Зберіть пиріг. Викладіть на блюдо одну котлетку і покрийте зверху картопляним пюре.
Зверху покладіть другу котлетку і теж покрийте пюре. Змастіть пюре боки пирога.
Залишилося зробити декор. Перекладіть картопляно-шпинатну масу в кондитерський мішок і красиво відсадіть зверху по краю торта. Те ж саме зробіть знизу.
Прикрасьте верх овочами (бланшованими брокколі і цвітною капустою, помідорами). Наріжте слайсами червону цибулю і декоруйте боки.
У центр вилийте раніше приготований соус. З нього ж зробіть потьоки з боків.
Присипте м'ясний пиріг з картоплею смаженим кунжутом і подавайте на стіл. Він виглядає неймовірно гарно і святково. У розрізі такий пиріг теж хороший. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти