Укр
Рус
Мясо Другі страви Китайська кухня

М’ясний пиріг з картоплею

( 4.9167 4 512 12 оцінок)

864 - переглядів
70 хвилин порцій - 4 складність - 4 з 5
М’ясний пиріг з картоплею - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Китайська кухня, Румунська кухня, Монгольська кухня, Мексиканська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

М'ясний пиріг з картоплею готують у багатьох країнах світу. Ми пропонуємо оригінальний рецепт монгольської кухні. Пиріг готується просто, але завдяки декору виходить дуже красивим і нагадує святковий торт. До того ж він дуже смачний і ситний. Радимо приготувати!

Інгредієнти

Харчова цінність страви "М’ясний пиріг з картоплею" (на 100 грам)

  • Білки6 гр.
  • Жири8.2 гр.
  • Вуглеводи7.9 гр.
  • Калорії134 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Картоплю вимийте і відправте в каструлю з водою. Додайте лавровий лист і посоліть воду за смаком. Накрийте каструлю кришкою і відваріть картоплю в мундирі до готовності. Варену картоплю очистіть від шкірки і потовчіть в пюре.

Крок - 1
02

Пропустіть пюре через сито, щоб воно стало однорідним. Відкладіть частину для декору.

Крок - 2
03

В подрібнювач відправте шпинат, влийте рослинне масло (в рецепті використовується соєве, але можна взяти будь-яке інше) і перебийте до однорідності.

Крок - 3
04

Змішайте шпинатне пюре з картопляним, відкладеним для декору. Має вийти однорідне пюре яскраво-зеленого кольору.

Крок - 4
05

В основну частину картопляного пюре влийте молоко і розтоплене вершкове масло. Перемішайте до однорідності.

Крок - 5
06

Приготуйте соус. Розтопіть в сотейнику вершкове масло, додайте подрібнений часник і злегка обсмажте. Всипте борошно і перемішайте вінчиком, щоб не було грудочок.

Крок - 6
07

Влийте м'ясний бульйон і перемішайте. Додайте соус барбекю, перемішайте і доведіть суміш до кипіння. Всипте сіль і варіть соус до загусання. Потім відставте і остудіть.

Крок - 7
08

М'ясний фарш (у нас баранячий, але можна взяти яловичий або змішаний свинячо-яловичий) посоліть, всипте сушену петрушку і мелений чорний перець. Вбийте яйце. Додайте сирний соус.

Крок - 8
09

Всипте борошно, влийте воду і перемішайте інгредієнти до однородності .Розділіть фарш на 2 рівні частини. Кожну покладіть на фольгу або пергамент для випічки і сформуйте коржі однакового діаметра.

Крок - 9
10

Розігрійте на сковороді рослинне масло. Кладіть туди м'ясні коржі по одному, накривайте кришкою і смажте кожен до готовності. Перевертайте котлетки з допомогою тарілки. Вони повинні зарум'яниться з обох сторін.

Крок - 10
11

Зберіть пиріг. Викладіть на блюдо одну котлетку і покрийте зверху картопляним пюре.

Крок - 11
12

Зверху покладіть другу котлетку і теж покрийте пюре. Змастіть пюре боки пирога.

Крок - 12
13

Залишилося зробити декор. Перекладіть картопляно-шпинатну масу в кондитерський мішок і красиво відсадіть зверху по краю торта. Те ж саме зробіть знизу.

Крок - 13
14

Прикрасьте верх овочами (бланшованими брокколі і цвітною капустою, помідорами). Наріжте слайсами червону цибулю і декоруйте боки.

Крок - 14
15

У центр вилийте раніше приготований соус. З нього ж зробіть потьоки з боків.

Крок - 15
16

Присипте м'ясний пиріг з картоплею смаженим кунжутом і подавайте на стіл. Він виглядає неймовірно гарно і святково. У розрізі такий пиріг теж хороший. Смачного!

Крок - 16

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Салат олів’є з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Салат олів’є з м’ясом 40 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Запіканка з моркви і сиру - покроковий рецепт, фото 1 Запіканка з моркви і сиру 55 4 3 з 5 - детальніше -
Куліч в формах - покроковий рецепт, фото 1 Куліч в формах 200 1 3 з 5 - детальніше -
Тартар класичний - покроковий рецепт, фото 1 Тартар класичний 45 1 2 з 5 - детальніше -