Укр
Рус
Гуляш Перші страви Угорська кухня

М’ясний гуляш по-домашньому

( 4.8636 4 522 22 оцінки)

2960 - переглядів
65 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
М’ясний гуляш по-домашньому - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Угорська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Гуляш є типовою стравою угорської кухні, яка сьогодні широко поширена у всій Європі. Спочатку це був суп, який пастухи готували на вулиці на дровах у великому казані. Гуляш - це тушкована яловичина, яка готується з особливими спеціями, такими як кмин і особливо паприка, солодкими і пряними. Ці спеції надають гуляшу особливий смак і сильно відрізняють його від класичних рагу.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "М’ясний гуляш по-домашньому" (на 100 грам)

  • Білки7.4 гр.
  • Жири7.5 гр.
  • Вуглеводи5.4 гр.
  • Калорії136 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Щоб приготувати м'ясний гуляш по-домашньому, вам знадобиться велика сковорода з антипригарним покриттям. Налийте в неї невелику кількість оливкової олії. Як жир так само можна використовувати сало або вершкове масло. Поставте сковороду на плиту на невеликий вогонь.

Крок - 1
02

Основа даного м'ясного гуляшу - яловича щока. Краще використовувати саме яловичу щоку, яку ми не рекомендували б в іншому, менш ароматному рагу, бо не всім подобається смак щоки. Але гуляш буде сильно приправлений паприкою і кмином, тому аромат м'яса, хоча і досить інтенсивний, дуже добре поєднується з прянощами. Ну і з точки зору консистенції щока гарантує хороший результат. Помийте м'ясо і за допомогою гострого ножа наріжте на кухонній дошці невеликими шматочками прямокутної форми.

Крок - 2
03

Коли сковорода з жиром нагріється, киньте в неї шматочки яловичини. Періодично помішуючи, трохи обсмажте м'ясо з усіх боків.

Крок - 3
04

Для приготування цієї страви вам знадобиться багато ріпчастої цибулі. Очистіть її від лушпиння, сполосніть під холодною водою. Візьміть кухонну дошку і наріжте на ній кубиками цибулю.

Крок - 4
05

У злегка підсмажене м'ясо додайте ще трохи олії або іншого жиру. Киньте подрібнену цибулю і ретельно перемішайте. Залиште готуватися на невеликому вогні на 10 - 15 хвилин. Не забувайте періодично помішувати, щоб не пригоріло. За цей час цибуля повинна трохи підрум'янитися.

Крок - 5
06

Тепер прийшов час в сковорідку з яловичиною і цибулею додати решту інгредієнтів. Налийте потрібну кількість червоного вина і томатного соусу. Посоліть за смаком. Додайте солодку і гостру паприку, а також кмин.

Крок - 6
07

Ретельно перемішайте вміст сковороди. Залийте все це холодною або теплою водою. Так само можна використовувати яловичий бульйон. Доведіть до кипіння і накрийте кришкою. Готуйте на маленькому вогні протягом від однієї до півтори години, щоб м'ясо стало м'яким.

Крок - 7
08

Коли м'ясний гуляш по-домашньому буде готовий, вимкніть вогонь і залиште сковороду на плиті ще на деякий час. Подавайте до столу з гарніром або як окрему страву. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Рисова каша - покроковий рецепт, фото 1 Рисова каша 30 4 2 з 5 - детальніше -
Заварне тісто - покроковий рецепт, фото 1 Заварне тісто 30 1 2 з 5 - детальніше -
Торт Три шоколаду - покроковий рецепт, фото 1 Торт Три шоколаду 90 7 3 з 5 - детальніше -
Хліб в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Хліб в духовці 80 1 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Тістечко Картопля - покроковий рецепт, фото 1 Тістечко Картопля 30 4 3 з 5 - детальніше -
Печеня зі свинини з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Печеня зі свинини з картоплею 80 6 3 з 5 - детальніше -
Желе шарами - покроковий рецепт, фото 1 Желе шарами 80 3 3 з 5 - детальніше -
Аджика без варіння - покроковий рецепт, фото 1 Аджика без варіння 45 1 3 з 5 - детальніше -