Укр
Рус
Бульйон Перші страви Українська кухня

М’ясний бульйон

( 4.9259 4 527 27 оцінок)

3222 - переглядів
180 хвилин порцій - 6 складність - 2 з 5
М’ясний бульйон - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Сильний домашній м'ясний бульйон. У нього гарний золотистий колір, пахне чудово і ситно. У вас є враження, що виробництво бульйону дуже трудомістке і вимагає багато часу. Цей рецепт переконає вас у зворотному.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "М’ясний бульйон" (на 100 грам)

  • Білки5.2 гр.
  • Жири4.5 гр.
  • Вуглеводи0.3 гр.
  • Калорії62 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Найбільш цінними для цього бульйону є курячі крильця, які мають супер співвідношення м'яса, кісток, хрящів і шкіри. Відвар крил додає аромат і приємну порцію желатину. Шкіра, як правило, є джерелом жиру і желатину. Чим більше шкіри, тим більше жирної сітки в бульйоні. Очищені скелети і спинки працюють повсюдно - вони дають бульйону пристойну порцію желатину, але трохи менше смаку. Але ви можете збалансувати це за допомогою курячих субпродуктів. Курячі шийки, шлунки, серця і печінка в основному додадуть характерний смак. Отже, попередньо вимиті курячі кістки, крильця і ​​субпродукти укладіть в глибоку миску.

Крок - 1
02

Залийте м'ясо в каструлі холодною водою, повністю покривши його. Доведіть вміст до трохи нижче температури кипіння (приблизно 90 градусів).

Крок - 2
03

У першу годину бурління м'яса зберіть за допомогою шумівки накип з поверхні бульйону. Вам не потрібно бути дуже послідовним і не соромтеся чекати, поки накопичиться більше накипу. Збір накипу має косметичне призначення - бульйон без них стає набагато чистіше.

Крок - 3
04

Через годину кипіння додайте в каструлю очищені овочі і продовжуйте варити не менше години. Бульйон буде хороший через дві години. Якщо у вас є додатковий час, ви можете розтягнути до 3 годин. Точний вибір овочів не має значення, в мінімальній варіації ви зробите хороший бульйон з додаванням цибулі і моркви. Але селера, стебла петрушки і часник створять смак більш збалансованим.

Крок - 4
05

Не додавайте спеції в основний запас - вони не потрібні і часто можуть придушити смак. Додайте трави і спеції тільки тоді, коли будете закінчувати готувати бульйон. Процідіть готовий бульйон через дрібне ситечко. Розділіть на ємності (в ідеалі по 0,5 л) і дайте їм охолонути. Накрийте готовий м'ясний бульйон кришкою і зберігайте в холодильнику (кілька днів) або в морозильній камері (кілька тижнів).

Крок - 5

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Розсольник вегетаріанський - покроковий рецепт, фото 1 Розсольник вегетаріанський 35 4 3 з 5 - детальніше -
Гамбургер як в Макдональдсі - покроковий рецепт, фото 1 Гамбургер як в Макдональдсі 60 5 3 з 5 - детальніше -
Арахісова паста - покроковий рецепт, фото 1 Арахісова паста 35 1 2 з 5 - детальніше -