Укр
Рус
Тефтелі Другі страви Кухня Швеції

М’ясні тефтелі

( 4.8571 4 57 7 оцінок)

581 - переглядів
60 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
М’ясні тефтелі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кухня Швеції

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Дуже смачні і апетитні тефтелі в густому томатному соусі. Неймовірно соковита і ароматна страва складе ідеальну компанію гарніру з картоплі, рису або макаронів.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "М’ясні тефтелі" (на 100 грам)

  • Білки5.9 гр.
  • Жири8.2 гр.
  • Вуглеводи5.6 гр.
  • Калорії130 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Черствий хліб наріжте кубиками, викладіть в миску і залийте молоком. Залиште на кілька хвилин, щоб дати хлібу розм'якшитися.

Крок - 1
02

Для приготування фаршу для тефтелей, використовуйте суміш яловичого і свинячого м'яса. Фарш викладіть в глибоку ємність. Сюди ж вбийте яйце і викладіть розм'якшений хліб.

Крок - 2
03

Твердий сир натріть на дрібній тертці і висипте в фарш. Можна використовувати будь-які сорти на вашу перевагу. Петрушку ретельно вимийте і висушіть паперовим рушником. Подрібніть і всипте в суміш. Додайте сіль і чорний мелений перець.

Крок - 3
04

Перемішайте фарш руками до однорідного стану. Сформуйте круглі тефтелі, злегка притисніть і викладіть на широке блюдо або піднос. Щоб фарш не прилипав до рук, змочіть їх в холодній воді.

Крок - 4
05

Поставте сковороду на середній вогонь, додайте оливкову олію. У розігріту жаровню викладіть тефтелі. Обсмажте протягом 2 хвилин з кожного боку до золотистого кольору і зніміть з вогню.

Крок - 5
06

Приготуйте овочі. Моркву, селеру і ріпчасту цибулю почистіть і наріжте невеликими кубиками.

Крок - 6
07

У глибоку сковороду або каструлю налийте олію і поставте на середній вогонь. Всипте подрібнені овочі. Обсмажте протягом 2-3 хвилин. Викладіть тефтелі і налийте біле або червоне сухе вино. Готуйте 2 хвилини, потім додайте томатну пасту.

Крок - 7
08

Переміксуйте і влийте томатний соус. Посоліть, поперчіть і додайте лавровий лист. Якщо суміш дуже густа, додайте трохи води.

Крок - 8
09

Перемішайте, зменшіть вогонь до мінімальних значень. Накрийте кришкою і тушкуйте, періодично помішуючи протягом 45 хвилин. Готову страву викладіть на порційну тарілку. Прикрасьте свіжою зеленню і подавайте на стіл. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Зелений борщ з реберцями - покроковий рецепт, фото 1 Зелений борщ з реберцями 105 5 3 з 5 - детальніше -
Банановий кекс - покроковий рецепт, фото 1 Банановий кекс 80 4 3 з 5 - детальніше -
Торт Трухлявий пень - покроковий рецепт, фото 1 Торт Трухлявий пень 60 7 3 з 5 - детальніше -
Вівсяне печиво з медом - покроковий рецепт, фото 1 Вівсяне печиво з медом 35 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Люля-кебаб з яловичини в беконі - покроковий рецепт, фото 1 Люля-кебаб з яловичини в беконі 40 2 3 з 5 - детальніше -
Бутерброд з ікрою - покроковий рецепт, фото 1 Бутерброд з ікрою 35 3 2 з 5 - детальніше -
Настоянка калини на спирту - покроковий рецепт, фото 1 Настоянка калини на спирту 35 1 2 з 5 - детальніше -