Укр
Рус
Курка Другі страви Кухня Швеції

М’ясні тефтелі з рисом з підливою

( 4.6667 4 56 6 оцінок)

829 - переглядів
75 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
М’ясні тефтелі з рисом з підливою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кухня Швеції

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Ці м'ясні тефтелі з рисом ніжні, соковиті і в супер ароматному вершковому соусі, який так просто покриває кожну кульку. А тепер уявіть собі кілька таких соковитих тефтелек з підливою над яєчною локшиною з маслом або на вершині вершкового пюре.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "М’ясні тефтелі з рисом з підливою" (на 100 грам)

  • Білки10.7 гр.
  • Жири8.1 гр.
  • Вуглеводи14.1 гр.
  • Калорії177 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У великій мисці змішайте курячий фарш (придбаний в магазині або приготовлений самостійно з курячого філе), попередньо відварений довгозернистий рис, куряче яйце і заздалегідь очищений від лушпиння і натерту на дрібній тертці ріпчасту цибулю.

Крок - 1
02

Потім додайте в миску заздалегідь очищений від лушпиння пресований зубчик часнику, трохи солі і чорного меленого перцю. Добре перемішайте вміст миски, до однорідної густої маси.

Крок - 2
03

Далі трохи змоченими водою руками розкачайте утворену м'ясну суміш у невеликого розміру кульки, потім обваляйте їх у борошні, акуратно обтрушуючи надлишки, і покладіть на кухонний розніс.

Крок - 3
04

Нагрійте велику сковороду на середньому вогні і додайте трохи рослинного масла. Перекладіть м'ясні кульки в сковороду і смажте близько 4 хвилин з одного боку.

Крок - 4
05

Потім переверніть їх кухонними щипцями, накрийте ємність кришкою і томіть ще 3 хвилини або до появи золотисто-коричневого кольору з усіх боків, потім вийміть обсмажені кульки на тарілку.

Крок - 5
06

У тій же сковорідці на середньому вогні розтопіть вершкове масло, потім засипте трохи пшеничного борошна і продовжуйте смажити, змішуючи, до золотистого кольору.

Крок - 6
07

Потім залийте в сковороду курячий бульйон і перемішайте, поки він не загусне. Додайте трохи сметани і приправте спеціями за смаком. Можна додати паприку, обов'язково сіль і трохи чорного меленого перцю.

Крок - 7
08

Доведіть вміст сковороди до кипіння і розмішуйте до тих пір, поки соус не загусне достатньо, потім додайте раніше обсмажені тефтелі, рівномірно розподіливши по дну ємності і покривши їх до половини.

Крок - 8
09

Як тільки тефтелі в сковорідці закиплять, зніміть з вогню і посипте їх попередньо вимитою і дрібно нашаткованою свіжою петрушкою або кропом. Подавайте м'ясні тефтелі з рисом і підливою до картопляного пюре або яєчної локшини.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Хек тушкований з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Хек тушкований з овочами 60 5 3 з 5 - детальніше -
Печеня з кролика - покроковий рецепт, фото 1 Печеня з кролика 80 6 3 з 5 - детальніше -
Грибна локшина - покроковий рецепт, фото 1 Грибна локшина 50 4 3 з 5 - детальніше -
Чебуреки з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Чебуреки з сиром 60 2 2 з 5 - детальніше -