Ці м'ясні тефтелі з рисом ніжні, соковиті і в супер ароматному вершковому соусі, який так просто покриває кожну кульку. А тепер уявіть собі кілька таких соковитих тефтелек з підливою над яєчною локшиною з маслом або на вершині вершкового пюре.
У великій мисці змішайте курячий фарш (придбаний в магазині або приготовлений самостійно з курячого філе), попередньо відварений довгозернистий рис, куряче яйце і заздалегідь очищений від лушпиння і натерту на дрібній тертці ріпчасту цибулю.
Потім додайте в миску заздалегідь очищений від лушпиння пресований зубчик часнику, трохи солі і чорного меленого перцю. Добре перемішайте вміст миски, до однорідної густої маси.
Далі трохи змоченими водою руками розкачайте утворену м'ясну суміш у невеликого розміру кульки, потім обваляйте їх у борошні, акуратно обтрушуючи надлишки, і покладіть на кухонний розніс.
Нагрійте велику сковороду на середньому вогні і додайте трохи рослинного масла. Перекладіть м'ясні кульки в сковороду і смажте близько 4 хвилин з одного боку.
Потім переверніть їх кухонними щипцями, накрийте ємність кришкою і томіть ще 3 хвилини або до появи золотисто-коричневого кольору з усіх боків, потім вийміть обсмажені кульки на тарілку.
У тій же сковорідці на середньому вогні розтопіть вершкове масло, потім засипте трохи пшеничного борошна і продовжуйте смажити, змішуючи, до золотистого кольору.
Потім залийте в сковороду курячий бульйон і перемішайте, поки він не загусне. Додайте трохи сметани і приправте спеціями за смаком. Можна додати паприку, обов'язково сіль і трохи чорного меленого перцю.
Доведіть вміст сковороди до кипіння і розмішуйте до тих пір, поки соус не загусне достатньо, потім додайте раніше обсмажені тефтелі, рівномірно розподіливши по дну ємності і покривши їх до половини.
Як тільки тефтелі в сковорідці закиплять, зніміть з вогню і посипте їх попередньо вимитою і дрібно нашаткованою свіжою петрушкою або кропом. Подавайте м'ясні тефтелі з рисом і підливою до картопляного пюре або яєчної локшини.
Випадкові рецепти