М'ясне рагу - прекрасна страва, яка дуже добре підходить в холодну пору, оскільки дуже поживне. рагу з м'яса дуже зручна страва, оскільки вона не має точного рецепта, і кожна господиня додає в його рецептуру свої кулінарні рішення. Від цього м'ясне рагу тільки виграє і знаходить все більшу популярність серед м'ясних страв. Сьогодні ми пропонуємо вашій увазі один з варіантів приготування м'ясного рагу з овочами, але не з усіма, які можна відшукати у себе на городі чи в супермаркеті, а з так званими зимовими овочами. Приготоване за цим рецептом м'ясне рагу вийде неймовірно смачним і відмінно підійде для любителів сезонних овочів.
Дістаньте молоду телятину з холодильника за 1 годину до її приготування і промийте холодною водою. Наріжте телятину невеликими шматками і покладіть в глибоку миску. Посипте м'ясо борошном. Це допоможе пізніше зв'язати соус.
Почніть з обсмажування м'яса порціями: в каструлі або сотейнику розігрійте вершкове масло на сильному вогні. Коли воно стане рідким, додайте в нього частину м'яса, добре розподіливши шматочки по всьому дну ємності. Не змішуйте одразу. Приблизно через хвилину ви можете змішати м'ясо в каструлі. Готуйте його з кожного боку до золотистого кольору. Відкладіть обсмажене м'ясо і приготуйте інші порції.
Далі очистіть від лушпиння і на обробній дошці наріжте тонкими півкільцями цибулю. Потім очистіть від шкірки і наріжте тонкою соломкою (або використовуйте молоду дрібну) моркву.
Надішліть нарізану цибулю і моркву в каструлю, де обсмажували м'ясо. Потім додайте так само очищений від лушпиння часник і крупно нарізаний корінь селери. Обсмажуйте овочі, періодично помішуючи, до їх золотистості. Додайте в каструлю до овочів томатне пюре, перемішайте і томіть все приблизно 3 хвилини.
Тепер в каструлю налийте червоне вино. Закип'ятіть все у вині і дайте проваритися близько 3 хвилин. Далі залийте підготовлений бульйон.
Тепер покладіть раніше обсмажене м'ясо на дно каструлі, засипте гвоздику, сіль, чорний мелений перець і ретельно все перемішайте. Зменшіть температуру приготування до середнього, накрийте каструлю кришкою і тушкуйте вміст близько 30 хвилин.
Через 30 хвилин зніміть кришку і варіть м'ясне рагу ще 30-40 хвилин, періодично помішуючи. Це дозволить соусу загуснути. Після закінчення приготування перевірте вилкою шматки м'яса, чи готові тушковані шматочки. Якщо вилка в м'ясі тоне без опору, значить рагу готове. Подавайте таку м'ясну страву з картопляним пюре.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти