Укр
Рус
Рагу Другі страви Білоруська кухня

М’ясне рагу

( 4.7222 4 518 18 оцінок)

3018 - переглядів
85 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
М’ясне рагу - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Білоруська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

М'ясне рагу - прекрасна страва, яка дуже добре підходить в холодну пору, оскільки дуже поживне. рагу з м'яса дуже зручна страва, оскільки вона не має точного рецепта, і кожна господиня додає в його рецептуру свої кулінарні рішення. Від цього м'ясне рагу тільки виграє і знаходить все більшу популярність серед м'ясних страв. Сьогодні ми пропонуємо вашій увазі один з варіантів приготування м'ясного рагу з овочами, але не з усіма, які можна відшукати у себе на городі чи в супермаркеті, а з так званими зимовими овочами. Приготоване за цим рецептом м'ясне рагу вийде неймовірно смачним і відмінно підійде для любителів сезонних овочів.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "М’ясне рагу" (на 100 грам)

  • Білки9.8 гр.
  • Жири1.7 гр.
  • Вуглеводи3.5 гр.
  • Калорії80 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Дістаньте молоду телятину з холодильника за 1 годину до її приготування і промийте холодною водою. Наріжте телятину невеликими шматками і покладіть в глибоку миску. Посипте м'ясо борошном. Це допоможе пізніше зв'язати соус.

Крок - 1
02

Почніть з обсмажування м'яса порціями: в каструлі або сотейнику розігрійте вершкове масло на сильному вогні. Коли воно стане рідким, додайте в нього частину м'яса, добре розподіливши шматочки по всьому дну ємності. Не змішуйте одразу. Приблизно через хвилину ви можете змішати м'ясо в каструлі. Готуйте його з кожного боку до золотистого кольору. Відкладіть обсмажене м'ясо і приготуйте інші порції.

Крок - 2
03

Далі очистіть від лушпиння і на обробній дошці наріжте тонкими півкільцями цибулю. Потім очистіть від шкірки і наріжте тонкою соломкою (або використовуйте молоду дрібну) моркву.

Крок - 3
04

Надішліть нарізану цибулю і моркву в каструлю, де обсмажували м'ясо. Потім додайте так само очищений від лушпиння часник і крупно нарізаний корінь селери. Обсмажуйте овочі, періодично помішуючи, до їх золотистості. Додайте в каструлю до овочів томатне пюре, перемішайте і томіть все приблизно 3 хвилини.

Крок - 4
05

Тепер в каструлю налийте червоне вино. Закип'ятіть все у вині і дайте проваритися близько 3 хвилин. Далі залийте підготовлений бульйон.

Крок - 5
06

Тепер покладіть раніше обсмажене м'ясо на дно каструлі, засипте гвоздику, сіль, чорний мелений перець і ретельно все перемішайте. Зменшіть температуру приготування до середнього, накрийте каструлю кришкою і тушкуйте вміст близько 30 хвилин.

Крок - 6
07

Через 30 хвилин зніміть кришку і варіть м'ясне рагу ще 30-40 хвилин, періодично помішуючи. Це дозволить соусу загуснути. Після закінчення приготування перевірте вилкою шматки м'яса, чи готові тушковані шматочки. Якщо вилка в м'ясі тоне без опору, значить рагу готове. Подавайте таку м'ясну страву з картопляним пюре.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Пшенична каша - покроковий рецепт, фото 1 Пшенична каша 25 4 2 з 5 - детальніше -
Свинячі відбивні - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі відбивні 25 4 2 з 5 - детальніше -
Салат з сиром і м’ятою - покроковий рецепт, фото 1 Салат з сиром і м’ятою 30 4 2 з 5 - детальніше -
Кабачкові палички - покроковий рецепт, фото 1 Кабачкові палички 20 2 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Самса з готового тіста - покроковий рецепт, фото 1 Самса з готового тіста 65 3 3 з 5 - детальніше -
Тартар класичний - покроковий рецепт, фото 1 Тартар класичний 45 1 2 з 5 - детальніше -
Вафельний торт Ферреро Роше - покроковий рецепт, фото 1 Вафельний торт Ферреро Роше 40 5 3 з 5 - детальніше -