Є багато невеликих варіацій цієї страви. Ви можете, наприклад, використовувати спагетті замість макаронів або ж використовуйте інший сир. У будь-якому випадку і варіаціях м'ясна запіканка з макаронів з фаршем в духовці обов'язково викличе захоплення всіх ваших рідних.
Для фаршу. Помістіть велику сковорідку на сильний вогонь. Додайте трохи оливкового масла, дрібно нарізану червону цибулю, трохи цукрового піску і дрібно нашаткований чебрець. Обсмажте вміст 3-4 хвилини, поки цибуля не стане карамельною.
Додайте заздалегідь очищений від лушпиння та дрібно нарізаний часник і продовжуйте смажити. Долийте томатну пасту і смажте, помішуючи, не менше 2 хвилин. Важливо обсмажити томатну пасту, щоб надати їй більш інтенсивного аромату.
Додайте в сковорідку м'ясний фарш (можна використовувати будь-яке м'ясо). Розбийте його дерев'яною ложкою і обсмажте, замішаючи 4-5 хвилин. У цей момент вам може знадобитися додати ще 2 столові ложки оливкової олії.
Додайте вино і дайте алкоголю випаруватися. Покладіть в сковорідку консервовані помідори, засипте корицю, цукор, бульйонні кубики і лавровий лист. Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть 10-20 хвилин, поки соус не зменшиться і не приготується фарш. Коли все буде готово, зніміть сковорідку з вогню. Дістаньте лаврове листя і відкладіть їх до тих пір, поки вони не знадобляться.
Для соусу бешамель. Розігрійте вершкове масло в каструлі на середньому вогні. Як тільки воно розтане (не дайте йому згоріти), додайте поступово борошно. Збийте вміст вінчиком і кілька хвилин обсмажуйте. Долийте молоко невеликими порціями, постійно збиваючи, щоб в суміші не утворилися грудочки.
Спочатку суміш буде досить густою. Ви повинні бути терплячими. У міру того, як ви будете додавати все більше і більше молока, ви побачите, як соус бешамель стане гарним і вершковим. Коли соус бешамель почне густіти, ви повинні бути дуже обережні, щоб не дати йому згоріти на дні. Збивайте постійно, щоб уникнути цього.
Коли все буде готово, зніміть каструлю з вогню і додайте сіль, чорний мелений перець, мускатний горіх і тертий сир грюйер (трохи залиште, знадобитися в кінці приготування). Щоб закінчити, додайте яєчні жовтки і збийте, до об'єднання всіх продуктів. Відставте в сторону, до подальшого використання.
Для пасти. Засипте макарони в каструлю з солоною водою. Варіть на 1-2 хвилини менше, ніж зазначено в інструкції на упаковці. Макарони повинні бути al dente, тому що вони будуть готуватися далі в духовці, тому не переварюйте. Змастіть форму для випічки оливковою олією. Коли макарони будуть готові, злийте воду і викладіть їх в форму, рівномірно розподіливши по всьому дну.
Додайте курячі яйця, злегка збиті, велику кількість чебрецю, петрушку і подрібнений сир фета. Приправте за смаком і відставте поки в сторону.
Розігрійте духовку до 180 градусів. До обсмаженого фаршу в сковороду додайте частину соусу бешамель. Змішайте до повного об'єднання. Викладіть підготовлену м'ясну суміш з соусом поверх пасти в форму для випічки, теж розподіливши рівномірно.
Вилийте решту соусу бешамель на шар м'яса. І нарешті, посипте зверху тертим грюйер. Ви також можете додати кілька маленьких кубиків вершкового масла. Надішліть форму в розігріту духовку і випікайте близько 40 хвилин або поки бешамель не стане золотисто-коричневим.
Готову м'ясну запіканку із макаронів з фаршем, запечену в духовці, викладіть на блюдо і подавайте гарячою до обіднього столу.
Випадкові рецепти