Сніданок або гарнір з кавою? Смачні м'які вафлі завжди підходять для цього. Незалежно від того, чи обсипана вафля цукровою пудрою або полита кленовим сиропом, вершками або компотом, у кожного є свій особистий фаворит.
Спочатку акуратно відокремте яєчні жовтки від білків і змішайте борошно з розпушувачем. У чашу кухонного комбайна або міксера покладіть шматочки вершкового масла. Змішайте цукор, ванільний цукор і масло на середній швидкості, до утворення піни.
Далі залийте в чашу яєчні жовтки, мінеральну воду і тепле молоко. Потім порційно засипте в чашу, раніше підготовлену суміш борошна і перемішайте до однорідного тіста.
Далі за допомогою міксера або блендера збийте на середній швидкості відокремлені яєчні білки до жорстких піків. Додайте утворену білкову суміш в чашу до приготовленого тіста і добре все перемішайте.
Тепер розігрійте вафельницю (високий рівень, беріть четвертий рівень з п'яти) і злегка змастіть рослинним або вершковим топленим маслом осередки для випікання.
Потім розкладіть частину приготовленого вафельного тіста в осередки вафельниці. Трохи розподіліть, щоб створити правильний напрямок розташування тіста і закрийте другою частиною вафельниці. Тісто тепер заповнює всю поверхню вафельниці. Випікайте вафлі близько 2-3 хвилин, поки вони не стануть золотисто-жовтими і ароматними. Випікайте більше вафель, поки тісто не буде повністю використано.
Прикрасьте готові м'які вафлі за смаком цукровою пудрою, посипте корицею, полийте кленовим сиропом, вишнею і вершками або іншими смачними інгредієнтами і насолоджуйтеся чудовою, а головне, простою в приготуванні випічкою. Ви, звичайно, можете трохи поліпшити вафельне тісто, наприклад, додавши трохи тертої цедри лимона або кориці, або замінивши частину борошна меленим мигдалем або фундуком.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти