Укр
Рус
Торти Випічка Шведська кухня

Муссовий торт із дзеркальною глазур’ю і полуницею

( 4.8000 4 55 5 оцінок)

1101 - переглядів
115 хвилин порцій - 5 складність - 4 з 5
Муссовий торт із дзеркальною глазур’ю і полуницею - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Шведська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Муссовий торт із дзеркальною глазур'ю і полуницею в формі серцевого пирога. В цей прийдешній День святого Валентина є багато способів висловити свою любов своїм близьким, і приготування їжі - один з них! Для всіх, хто хоче докласти трохи додаткових зусиль в це свято, створіть цей торт з полуничним мусом з ванільним бісквітом і полуничним желе. Не потрібно багато випічки, що робить його легким.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Муссовий торт із дзеркальною глазур’ю і полуницею" (на 100 грам)

  • Білки3 гр.
  • Жири8.8 гр.
  • Вуглеводи46.7 гр.
  • Калорії281 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку створіть бісквітний шар майбутнього торта. Промажьте форму для випічки невеликою кількістю рослинного масла (або вершкового масла) і потім посипте борошном. У миску додайте розм'якшене вершкове масло і цукор, перемішайте протягом декількох хвилин.

Крок - 1
02

Потім додайте яйце, знову добре перемішайте. Засипте в миску просіяне борошно, розпушувач для тіста і екстракт ванілі (можна ще додати полуничний екстракт) і ретельно все змішайте, до утворення однорідної маси.

Крок - 2
03

Помістіть утворену суміш (тісто) в форму для випічки (можна використовувати будь-якої форми) і готуйте в заздалегідь розігрітій духовці протягом 18-25 хвилин при температурі 180 градусів або до тих пір, поки пиріг не буде готовий. Залиште готовий пиріг повністю охолонути, потім розріжте навпіл і відкладіть на час в сторону.

Крок - 3
04

Зробіть полуничне желе. Вимийте і наріжте свіжу полуницю (використовуйте близько 250 г полуниці, щоб отримати 300 г пюре). Покладіть нарізану полуницю в каструлю, потім додайте цукор, відправте на плиту і варіть на повільному вогні, поки цукор не розчиниться.

Крок - 4
05

Помістіть утворену полуничну масу в блендер і збийте в пюре до однорідного стану. Розділіть полуничне пюре на дві миски, одна буде використовуватися для желе, а інша для полуничного мусу.

Крок - 5
06

У пюре для желе додайте желатин, трохи води і цукрову пудру. Ретельно все перемішайте, а потім залийте утворену суміш у форму (такої ж форми, як бісквіт). Надішліть в морозильну камеру, щоб повністю застигла суміш. Коли все буде готово, запустіть гарячий ніж в форму і легко витягніть желе.

Крок - 6
07

Зробіть полуничний мус. Збийте в глибокій мисці високої жирності вершки з цукровою пудрою, до отримання м'яких піків.

Крок - 7
08

Додайте полуничне пюре, змішайте. Додайте розчинений желатин, трохи амаретто і перемішайте все, до утворення однорідної маси. Перелийте утворившийся мус в кондитерський пакет і відкладіть в сторону.

Крок - 8
09

Зберіть свій торт. Спочатку залийте в форму полуничний мус з кондитерського пакету, трохи струсіть і переконайтеся, що немає зайвого повітря.

Крок - 9
10

Потім додайте бісквіт з полуничним желе, потім додайте знову мус. Використовуючи лопатку, акуратно вирівняйте його. Помістіть форму з вмістом в морозилку на ніч.

Крок - 10
11

Тим часом створіть дзеркальну глазур. Для цього в невеликій ємності розчиніть желатин. В іншу ємність розкришіть білий шоколад і залийте його згущеним молоком.

Крок - 11
12

Потім помістіть невеликий сотейник на плиту, засипте в нього цукор, залийте воду і трохи глюкозного сиропу, доведіть до кипіння і зніміть з вогню. Далі додайте в сотейник раніше підготовлену желейну масу і добре перемішайте.

Крок - 12
13

Тепер залийте утворену суміш з сотейника в ємність з білим шоколадом, додайте трохи харчового барвника червоного кольору і з допомогою блендера збийте все, до однорідної рідкої маси.

Крок - 13
14

Залийте утвореною глазур'ю вже застиглий торт і залиште ще на час застигнути. Тоді покладіть пиріг з глазур'ю зверху другого шару бісквіта, прикрасьте муссовий торт із дзеркальною глазур'ю і полуницею так, як вам подобається.

Крок - 14
15

Помістіть в холодильник, а потім розріжте на шматочки і дивуйте гостей і близьких.

Крок - 15

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Біфштекс класичний - покроковий рецепт, фото 1 Біфштекс класичний 40 4 3 з 5 - детальніше -
Буріто з куркою і квасолею - покроковий рецепт, фото 1 Буріто з куркою і квасолею 25 1 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Тушковане м’ясо з цибулею - покроковий рецепт, фото 1 Тушковане м’ясо з цибулею 90 4 3 з 5 - детальніше -
Капусняк зі свіжої капусти - покроковий рецепт, фото 1 Капусняк зі свіжої капусти 70 6 4 з 5 - детальніше -
Брускетта з скумбрією - покроковий рецепт, фото 1 Брускетта з скумбрією 40 4 3 з 5 - детальніше -
Салат з червоної риби шарами - покроковий рецепт, фото 1 Салат з червоної риби шарами 60 5 3 з 5 - детальніше -