Мушлі, фаршировані фаршем та сиром, - це традиційний спосіб створення оригінальної пасти. Великі макарони - черепашки, як правило, завжди готують з м'ясними або сирними наповненнями.
Отже, в першу чергу помістіть чавунну сковороду на плиту і добре нагрійте. Покладіть в гарячу сковорідку м'ясний фарш (м'ясо можна використовувати будь-яке) і обсмажуйте, до зникнення почервоніння в м'ясі.
Потім добре посоліть фарш, приперчіть чорним меленим перцем і приправте спеціями, ретельно все перемішайте і томіть ще кілька хвилин. Злийте зайвий жир і зніміть з вогню.
В ту ж сковорідку долийте трохи рослинного масла і додайте часниковий порошок, можна використовувати свіжий, видавлений через чеснокодавку.
Обсмажуйте, помішуючи, близько хвилини. Потім покладіть в сковорідку попередньо вимиті листя шпинату і обсмажуйте, помішуючи, до зменшення їх в обсязі, близько 4-7 хвилин.
Приготуйте черепашки (макарони) відповідно до вказівок на упаковці. У мисці змішайте сир рікотта, свіжу моцарелу, трохи натертого на дрібній тертці пармезану, курячі яйця, сухий орегано і часниковий порошок.
Потім додайте в миску до сирів раніше підготовлений шпинат і ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх продуктів. Покрийте дно невеликої форми для випічки частиною соусу для спагетті (можна використовувати звичайний томатний соус), рівномірно розподіливши по дну.
Розкладіть за допомогою ложки сирну суміш в попередньо відварені черепашки і помістіть їх, відкритою стороною вгору, дуже близько один до одного в форму для випічки. Буде більше черепашок, ніж поміститься в цю форму, можете використовувати другу меншу або заморозити для майбутнього приготування.
Посипте раніше підготовлену м'ясну начинку поверх черепашок. Потім притрусіть вміст залишеною моцарелою, пармезаном і накрийте алюмінієвою фольгою. Надішліть форму в попередньо розігріту духовку і випікайте при температурі 180 градусів протягом 25-35 хвилин або поки сир не стане золотистим. Якщо вам подобається сирна скоринка, ви можете запікати страву відкритою протягом 3-5 хвилин.
Дайте готовій страві трохи охолонути, а потім подавайте мушлі фаршировані фаршем та сиром до святкового або обіднього столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти