Дізнайтеся, як зробити традиційну грецьку мусаку. Ця страва дуже багата і повна смаку. Шари картоплі, баклажани, м'ясо і соус бешамель. Приготуйте мусаку з яловичиною і картоплею за цим рецептом.
Приготуйте овочі: наріжте баклажани на 1 см завтовшки. Приправте сіллю, і відкладіть настоятися протягом 30 хвилин. Тим часом очистіть картоплю і наріжте її тонкими кільцями.
Добре промийте баклажани і висушіть їх. Обсмажте баклажани і картоплю до золотавого кольору. Перемістіть обсмажені овочі на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії. Для більш легкого варіанту помістіть баклажани і картоплю в форму для випічки, збризніть оливковим маслом, запечіть.
Приготуйте м'ясну суміш: розігрійте оливкову олію у великій сковороді на середньому вогні. Додайте в неї нарізану цибулю і обсмажуйте 3-4 хвилини. Додайте подрібнений часник і тушкуйте ще 2-3 хвилини.
Додайте в сковороду м'ясо (яловичий фарш) і обсмажуйте, помішуючи, поки яловичина більше не буде рожевою. Засипте сіль, чорний мелений перець, корицю і чебрець, добре перемішайте.
Додайте в сковорідку томатну пасту і перемішайте. Покладіть лавровий лист, залийте томатний соус і добре перемішайте. Додайте яловичий бульйон, розмішайте і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть, поки вміст не загусне. Зніміть з вогню і відкладіть в сторону.
Приготуйте соус бешамель: розігрійте в каструлі молоко. В іншій каструлі на слабкому вогні розтопіть вершкове масло, коли воно розплавиться, додайте в нього борошно і збийте, поки не утвориться гладка паста.
Поступово додайте тепле молоко, постійно збиваючи, щоб не було грудочок. Збийте, поки соус не стане гладким і густим. Зніміть з вогню і додайте трохи солі, чорний перець, мускатний горіх, пармезан і яєчні жовтки, збийте до однорідної маси.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Зберіть мусаку: додайте трохи раніше приготованого соусу бешамель до м'ясної суміші і перемішайте. Покладіть шар картоплі в жаростійкий посуд для запікання розміром близько (33 X 22 см), потім накрийте частиною баклажанів.
Вилийте поверх м'ясну суміш і розподіліть рівномірно. Складіть залишившися баклажани і залийте соусом бешамель.
Натріть пармезан зверху. Надішліть форму в духовку і випікайте 40-50 хвилин або до золотистого кольору. Вийміть з духовки і дайте мусаці з яловичиною і картоплею охолонути протягом не менше 45 хвилин перед нарізкою.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти