Укр
Рус
Мусака Другі страви Кухня Греції

Мусака з яловичиною і картоплею

( 4.8800 4 525 25 оцінок)

3048 - переглядів
80 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Мусака з яловичиною і картоплею - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кухня Греції

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати, Випікати

опис

Дізнайтеся, як зробити традиційну грецьку мусаку. Ця страва дуже багата і повна смаку. Шари картоплі, баклажани, м'ясо і соус бешамель. Приготуйте мусаку з яловичиною і картоплею за цим рецептом.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Мусака з яловичиною і картоплею" (на 100 грам)

  • Білки5.5 гр.
  • Жири10.7 гр.
  • Вуглеводи6.7 гр.
  • Калорії150 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Приготуйте овочі: наріжте баклажани на 1 см завтовшки. Приправте сіллю, і відкладіть настоятися протягом 30 хвилин. Тим часом очистіть картоплю і наріжте її тонкими кільцями.

Крок - 1
02

Добре промийте баклажани і висушіть їх. Обсмажте баклажани і картоплю до золотавого кольору. Перемістіть обсмажені овочі на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії. Для більш легкого варіанту помістіть баклажани і картоплю в форму для випічки, збризніть оливковим маслом, запечіть.

Крок - 2
03

Приготуйте м'ясну суміш: розігрійте оливкову олію у великій сковороді на середньому вогні. Додайте в неї нарізану цибулю і обсмажуйте 3-4 хвилини. Додайте подрібнений часник і тушкуйте ще 2-3 хвилини.

Крок - 3
04

Додайте в сковороду м'ясо (яловичий фарш) і обсмажуйте, помішуючи, поки яловичина більше не буде рожевою. Засипте сіль, чорний мелений перець, корицю і чебрець, добре перемішайте.

Крок - 4
05

Додайте в сковорідку томатну пасту і перемішайте. Покладіть лавровий лист, залийте томатний соус і добре перемішайте. Додайте яловичий бульйон, розмішайте і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть, поки вміст не загусне. Зніміть з вогню і відкладіть в сторону.

Крок - 5
06

Приготуйте соус бешамель: розігрійте в каструлі молоко. В іншій каструлі на слабкому вогні розтопіть вершкове масло, коли воно розплавиться, додайте в нього борошно і збийте, поки не утвориться гладка паста.

Крок - 6
07

Поступово додайте тепле молоко, постійно збиваючи, щоб не було грудочок. Збийте, поки соус не стане гладким і густим. Зніміть з вогню і додайте трохи солі, чорний перець, мускатний горіх, пармезан і яєчні жовтки, збийте до однорідної маси.

Крок - 7
08

Розігрійте духовку до 180 градусів. Зберіть мусаку: додайте трохи раніше приготованого соусу бешамель до м'ясної суміші і перемішайте. Покладіть шар картоплі в жаростійкий посуд для запікання розміром близько (33 X 22 см), потім накрийте частиною баклажанів.

Крок - 8
09

Вилийте поверх м'ясну суміш і розподіліть рівномірно. Складіть залишившися баклажани і залийте соусом бешамель.

Крок - 9
10

Натріть пармезан зверху. Надішліть форму в духовку і випікайте 40-50 хвилин або до золотистого кольору. Вийміть з духовки і дайте мусаці з яловичиною і картоплею охолонути протягом не менше 45 хвилин перед нарізкою.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шурпа з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Шурпа з баранини 120 5 5 з 5 - детальніше -
Гуляш по чеськи - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш по чеськи 90 6 3 з 5 - детальніше -
Суп з галушками - покроковий рецепт, фото 1 Суп з галушками 40 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Французькі круасани - покроковий рецепт, фото 1 Французькі круасани 65 1 3 з 5 - детальніше -
Засолка огірків в бочці - покроковий рецепт, фото 1 Засолка огірків в бочці 60 1 2 з 5 - детальніше -
Томатний соус до м’яса - покроковий рецепт, фото 1 Томатний соус до м’яса 40 1 3 з 5 - детальніше -
Паелья з морепродуктами - покроковий рецепт, фото 1 Паелья з морепродуктами 55 3 3 з 5 - детальніше -