Укр
Рус
Мусака Другі страви Кухня Греції

Мусака з фаршем

( 4.7647 4 517 17 оцінок)

1431 - переглядів
55 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Мусака з фаршем - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кухня Греції

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Страви грецької кухні настільки різноманітні і колоритні, з характерними смаками і запахами, що давним-давно підкорили серця їдців по всьому світу. І одним з популярних страв цієї багатющої кулінарії є листкова запіканка, до складу якої обов'язково входять баклажани - мусака. Якщо вас зацікавила ця страва, але вам би хотілося приготувати все-таки більш ситний варіант до святкового застілля, пропоную кращий рецепт - мусака з фаршем. Часу для готування доведеться трохи витратити, але результат того вартий, на виході отримаєте ситну, соковиту і дуже смачну страву.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Мусака з фаршем" (на 100 грам)

  • Білки5.3 гр.
  • Жири8.9 гр.
  • Вуглеводи6.6 гр.
  • Калорії135 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Увімкніть духовку на 180 градусів, нехай розігрівається. Візьміть форму для запікання розміром приблизно 22* ​30. Змастіть її невеликою кількістю оливкової олії, щоб при запіканні не прилипли овочі.

Крок - 1
02

Тепер приступайте до підготовки необхідних компонентів цієї страви. Картоплю очистіть, промийте під проточною водою і наріжте тонкими кружечками. З червоної цибулини зніміть лушпиння, сполосніть і наріжте її півкільцями.

Крок - 2
03

Візьміть глибоку миску. Покладіть в неї нарізану картоплю з цибулею. Посоліть, приправте свіжомеленим чорним перцем. Полийте оливковою олією. Також додайте трохи сухого чебрецю. Все перемішайте руками або можете скористатися ложкою. Викладіть приправлені овочі в форму і відправте в духовку на 20 хвилин.

Крок - 3
04

Тепер сполосніть під проточною водою баклажан, витріть рушником. Наріжте гострим ножем на тонкі кружечки. Перекладіть його в окрему ємність. Посоліть, поперчіть за смаком, додайте трохи чебрецю і побризкайте оливковою олією, перемішайте. Не варто нарізати баклажан заздалегідь, щоб він не потемнів.

Крок - 4
05

Нарізаний баклажан викладіть у форму рівним шаром на запечену картоплю з цибулею. І поставте в духовку на 20 хвилин.

Крок - 5
06

Тепер помийте і наріжте тонко кабачки. Нарізайте їх кружечками або слайсами, на свій розсуд. Також перекладіть в окрему ємність. Посоліть, приправте перцем, додайте оливкову олію і трохи чебрецю. Перемішайте і викладіть у форму, рівномірно розподіливши їх поверх баклажан. Знову поставте форму з овочами в духовку на 20 хвилин. Через час вийміть овочі з духовки, поки відставте в сторону.

Крок - 6
07

Тепер необхідно приготувати начинку для мусаки. Поставте на плиту сковороду з невеликою кількістю оливкової олії. Другу червону цибулину і часник наріжте дрібними кубиками. І відправте на розігріту сковорідку. Додайте до цибулі і часнику корицю і готуйте близько 5 хвилин, періодично помішуючи.

Крок - 7
08

Потім покладіть томатну пасту і яловичий фарш. Посоліть, приправте чорним меленим перцем і постійно перемішуйте, розминаючи великі шматки фаршу лопаткою. Готуйте 5-10 хвилин або поки фарш не перестане бути рожевим.

Крок - 8
09

До підсмаженого фаршу додайте томати у власному соку. Все перемішайте і протушкуйте ще 5 хвилин. Потім зніміть сковорідку з плити, поки відставте.

Крок - 9
10

Тепер необхідно приготувати соус. Візьміть сковороду з високими бортиками або сотейник. Поставте на плиту на середній вогонь. Вершкове масло розріжте на невеликі шматки і покладіть в сковороду. Коли розтопиться масло, додайте до нього пшеничне борошно і ретельно перемішайте вінчиком до утворення однорідної маси.

Крок - 10
11

В отриману масу потроху додавайте молоко і добре розмішуйте, щоб не утворювалося грудочок. Готуйте, поки соус не почне загусати. Зніміть сковороду з соусом з вогню. Додайте сіль, перець за смаком, мускатний горіх і половину натертого на дрібній тертці пармезану (частину залиште для посипання зверху). Перемішайте.

Крок - 11
12

Також в соус необхідно додати яєчні жовтки. Розділіть яйця на білок і жовток, жовток відразу відправте до соусу і швидко перемішайте, щоб жовтки не згорнулися. Соус готовий.

Крок - 12
13

Невелику частину соусу покладіть до фаршу і ретельно перемішайте. Викладіть начинку на запечені овочі. Рівномірно розподіліть по поверхні лопаткою. На начинку вилийте соус і розрівняйте його. Посипте соус залишившимся пармезаном і поставте форму в духовку на 30 хвилин.

Крок - 13
14

Готову мусаку з фаршем розріжте на порційні шматки і подавайте. Смачного.

Крок - 14

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Різотто - покроковий рецепт, фото 1 Різотто 45 6 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Рис з фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Рис з фаршем 90 5 3 з 5 - детальніше -
Фаршировані яйця з сардиною - покроковий рецепт, фото 1 Фаршировані яйця з сардиною 40 4 3 з 5 - детальніше -
Смачні сирники - покроковий рецепт, фото 1 Смачні сирники 45 2 2 з 5 - детальніше -