Мусака - одне з найвідоміших грецьких страв. Поєднання інгредієнтів і спецій дійсно чудово, так що спробуйте цю нескладну страву - мусака з баклажанами і яловичиною. Якщо вам не подобається баклажан, ви можете замість цього використовувати цукіні.
Спочатку картоплю очистіть від шкірки і наріжте на тонкі круглі скибочки теркою.
Баклажани промийте, просушіть і наріжте теж круглими скибочками. Покладіть скибочки баклажана на тарілку, додайте трохи солі, а потім залиште їх трохи постояти, щоб вони могли випустити рідину з гіркотою.
Потім очищену від лушпиння червону цибулю або цибулю-шалот наріжте невеликими шматочками, і зубчик часнику видавіть через чеснокодавку.
Тепер підготуйте соус фарш. Для цього нагрійте рослинну олію на сковороді і обсмажте в ній яловичий фарш. Потім додайте і обсмажте подрібнену цибулю і часник, а потім приправте все сіллю, перцем кайенским і паприкою.
Потім додайте в сковорідку до фаршу протерті помідори (заздалегідь очищені від шкірки) або використовуйте томатний соус, доведіть вміст до кипіння і приправте все корицею, орегано і бульйонними кубиками. Щоб завершити кислий томатний смак, додайте в сковорідку трохи меду. Крім того, ви можете використовувати трохи цукру для цього. Дозвольте соусу повільно кипіти.
Потім або додайте картоплю в сковороду і добре перемішайте, або вилийте соус на вже викладену картоплю в форму для випічки і змішайте інгредієнти. Якщо ваша каструля досить велика, рекомендуємо варіант 1, тому що тоді ви можете на короткий час дати картоплі зваритися, щоб у майбутньої мусаки було менше часу для випічки в духовці.
Тепер скибочки баклажана умочіть кухонним рушником, щоб видалити зайву воду, а потім нашарувалися на картопляний фарш.
Нарешті, підготуйте соус бешамель з вершкового масла, борошна і молока. Помістивши каструлю з вмістом на плиту і ретельно перемішуючи на слабкому вогні. Заправте соус невеликою кількістю солі і мускатного горіха. Тепер скришіть солоний сир фета в соус і ретельно все перемішайте, до об'єднання інгредієнтів.
Залийте вміст форми чудовим соусом бешамель, а потім помістіть в попередньо розігріту духовку до 175 градусів на 45 - 60 хвилин, поки картопля не приготується і фета не стане золотисто-коричневою. Мусаку з баклажанами і яловичиною до столу подавайте гарячою.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти