Укр
Рус
Мусака Другі страви Кухня Греції

Мусака з баклажанами і яловичиною

( 5.0000 5 55 5 оцінок)

715 - переглядів
70 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Мусака з баклажанами і яловичиною - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кухня Греції

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Мусака - одне з найвідоміших грецьких страв. Поєднання інгредієнтів і спецій дійсно чудово, так що спробуйте цю нескладну страву - мусака з баклажанами і яловичиною. Якщо вам не подобається баклажан, ви можете замість цього використовувати цукіні.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Мусака з баклажанами і яловичиною" (на 100 грам)

  • Білки6 гр.
  • Жири7.8 гр.
  • Вуглеводи8.6 гр.
  • Калорії134 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Спочатку картоплю очистіть від шкірки і наріжте на тонкі круглі скибочки теркою.

Крок - 1
02

Баклажани промийте, просушіть і наріжте теж круглими скибочками. Покладіть скибочки баклажана на тарілку, додайте трохи солі, а потім залиште їх трохи постояти, щоб вони могли випустити рідину з гіркотою.

Крок - 2
03

Потім очищену від лушпиння червону цибулю або цибулю-шалот наріжте невеликими шматочками, і зубчик часнику видавіть через чеснокодавку.

Крок - 3
04

Тепер підготуйте соус фарш. Для цього нагрійте рослинну олію на сковороді і обсмажте в ній яловичий фарш. Потім додайте і обсмажте подрібнену цибулю і часник, а потім приправте все сіллю, перцем кайенским і паприкою.

Крок - 4
05

Потім додайте в сковорідку до фаршу протерті помідори (заздалегідь очищені від шкірки) або використовуйте томатний соус, доведіть вміст до кипіння і приправте все корицею, орегано і бульйонними кубиками. Щоб завершити кислий томатний смак, додайте в сковорідку трохи меду. Крім того, ви можете використовувати трохи цукру для цього. Дозвольте соусу повільно кипіти.

Крок - 5
06

Потім або додайте картоплю в сковороду і добре перемішайте, або вилийте соус на вже викладену картоплю в форму для випічки і змішайте інгредієнти. Якщо ваша каструля досить велика, рекомендуємо варіант 1, тому що тоді ви можете на короткий час дати картоплі зваритися, щоб у майбутньої мусаки було менше часу для випічки в духовці.

Крок - 6
07

Тепер скибочки баклажана умочіть кухонним рушником, щоб видалити зайву воду, а потім нашарувалися на картопляний фарш.

Крок - 7
08

Нарешті, підготуйте соус бешамель з вершкового масла, борошна і молока. Помістивши каструлю з вмістом на плиту і ретельно перемішуючи на слабкому вогні. Заправте соус невеликою кількістю солі і мускатного горіха. Тепер скришіть солоний сир фета в соус і ретельно все перемішайте, до об'єднання інгредієнтів.

Крок - 8
09

Залийте вміст форми чудовим соусом бешамель, а потім помістіть в попередньо розігріту духовку до 175 градусів на 45 - 60 хвилин, поки картопля не приготується і фета не стане золотисто-коричневою. Мусаку з баклажанами і яловичиною до столу подавайте гарячою.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Паста Карбонара - покроковий рецепт, фото 1 Паста Карбонара 30 4 2 з 5 - детальніше -
Свинина з підливою - покроковий рецепт, фото 1 Свинина з підливою 55 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Паста з мідіями - покроковий рецепт, фото 1 Паста з мідіями 50 4 3 з 5 - детальніше -
Ролли з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1 Ролли з сьомгою 75 4 4 з 5 - детальніше -
Бублики з м’ясом в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Бублики з м’ясом в духовці 45 3 3 з 5 - детальніше -
Бульйон зі збитим яйцем - покроковий рецепт, фото 1 Бульйон зі збитим яйцем 260 4 2 з 5 - детальніше -