Мусака по-болгарськи готується практично так само, як знаменита грецька страва. Однак ми пропонуємо оригінальний рецепт болгарської мусаки, в якому замість м'яса використовується окунь, а замість баклажанів кабачки і картопля. Така запіканка виходить більш легкою, ніж традиційна, але не менш смачною.
Кабачки вимийте, просушіть і наріжте уздовж тонкими слайсами. Найзручніше це зробити на мандоліні.
Картоплю очистіть від шкірки, вимийте і теж наріжте або натріть тонкими слайсами.
Розігрійте на сковороді оливкове масло і підсмажте на ньому скибочки кабачків до легкої рум'яності з обох сторін.
Підсмажені кабачки викладіть на паперовий рушник для просушування.
Слідом підсмажте картопляні скибочки і теж викладіть на паперовий рушник.
Помідори вимийте, просушіть і, як і інші овочі, наріжте тонкими слайсами.
На дно форми для випічки в один шар покладіть половину слайсів з картоплі.
Зверху теж в один шар викладіть половину кабачків. Посоліть і поперчіть за смаком.
Знову покладіть шари картоплі та кабачків, посоліть і поперчіть. Поверх них викладіть заморожене філе окуня (можна не розморожувати). Посипте орегано.
Покрийте рибу шматочками помідорів, посоліть і поперчіть. Надішліть форму з мусакою в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Готову страву вийміть з духовки, трохи остудіть і наріжте порційними шматочками. Мусака по-болгарськи з окунем, кабачками і картоплею подається на стіл гарячою. Перед подачею страву збризкують оливковим маслом і приправляються свіжомеленим чорним перцем.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти