Укр
Рус
Мусака Другі страви Болгарська кухня

Мусака по-болгарськи


- переглядів
65 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Мусака по-болгарськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Болгарська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Мусака по-болгарськи готується практично так само, як знаменита грецька страва. Однак ми пропонуємо оригінальний рецепт болгарської мусаки, в якому замість м'яса використовується окунь, а замість баклажанів кабачки і картопля. Така запіканка виходить більш легкою, ніж традиційна, але не менш смачною.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Мусака по-болгарськи" (на 100 грам)

  • Білки2.8 гр.
  • Жири0.1 гр.
  • Вуглеводи8.5 гр.
  • Калорії52 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Кабачки вимийте, просушіть і наріжте уздовж тонкими слайсами. Найзручніше це зробити на мандоліні.

Крок - 1
02

Картоплю очистіть від шкірки, вимийте і теж наріжте або натріть тонкими слайсами.

Крок - 2
03

Розігрійте на сковороді оливкове масло і підсмажте на ньому скибочки кабачків до легкої рум'яності з обох сторін.

Крок - 3
04

Підсмажені кабачки викладіть на паперовий рушник для просушування.

Крок - 4
05

Слідом підсмажте картопляні скибочки і теж викладіть на паперовий рушник.

Крок - 5
06

Помідори вимийте, просушіть і, як і інші овочі, наріжте тонкими слайсами.

Крок - 6
07

На дно форми для випічки в один шар покладіть половину слайсів з картоплі.

Крок - 7
08

Зверху теж в один шар викладіть половину кабачків. Посоліть і поперчіть за смаком.

Крок - 8
09

Знову покладіть шари картоплі та кабачків, посоліть і поперчіть. Поверх них викладіть заморожене філе окуня (можна не розморожувати). Посипте орегано.

Крок - 9
10

Покрийте рибу шматочками помідорів, посоліть і поперчіть. Надішліть форму з мусакою в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

Крок - 10
11

Готову страву вийміть з духовки, трохи остудіть і наріжте порційними шматочками. Мусака по-болгарськи з окунем, кабачками і картоплею подається на стіл гарячою. Перед подачею страву збризкують оливковим маслом і приправляються свіжомеленим чорним перцем.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Класичний цибулевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Класичний цибулевий суп 75 7 4 з 5 - детальніше -
Рис з фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Рис з фаршем 90 5 3 з 5 - детальніше -
Локшина домашня - покроковий рецепт, фото 1 Локшина домашня 40 4 3 з 5 - детальніше -
Крем білковий з ваніллю - покроковий рецепт, фото 1 Крем білковий з ваніллю 30 1 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Салат з яловичим язиком - покроковий рецепт, фото 1 Салат з яловичим язиком 45 4 2 з 5 - детальніше -
Трубочки з творожним кремом - покроковий рецепт, фото 1 Трубочки з творожним кремом 55 3 3 з 5 - детальніше -
Курячі крильця на грилі - покроковий рецепт, фото 1 Курячі крильця на грилі 40 4 3 з 5 - детальніше -
Коктейль с Блю Кюрасао - покроковий рецепт, фото 1 Коктейль с Блю Кюрасао 20 1 2 з 5 - детальніше -