Укр
Рус
Мус Десерти Европейская кухня

Мус з манкою

( 4.9231 4 513 13 оцінок)

1393 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Мус з манкою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Европейская кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Чудовою альтернативою калорійним десертам є ніжне, повітряне лакомство мус. Це дуже смачний і легкий десерт, який ще й корисний. Одним з яскравих представників цієї категорії кондитерських виробів по праву вважається мус з манки. Ці ласощі володіють оригінальним смаком, мають дуже тонку текстуру і в добавку до всього виглядає дуже апетитно. Такий десерт - це відмінний варіант манної каші, яку не завжди вітають діти. Але приготований мус з манки сприймається на ура як дітьми, так і дорослими, адже десерт виходить дійсно смачним і ароматним.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Мус з манкою" (на 100 грам)

  • Білки2.3 гр.
  • Жири0.2 гр.
  • Вуглеводи28.8 гр.
  • Калорії129 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Мус з манкою готується зовсім просто, і з цим завданням може впоратися навіть самий недосвідчений. У цьому рецепті ми пропонуємо приготувати мус з манкою з ягідним смаком. Таке лакомсто точно припаде до душі вашим домочадцям. Деякі господині готують муси з желатином замість манки, але в даному рецепті ми рекомендуємо поєднати обидва ці інгредієнта для отримання прекрасного десерту. Для цього вам потрібно просто придбати в супермаркеті один пакет фруктового желе. Ми взяли малинове.

Крок - 1
02

У сотейник насипаємо манну крупу, відразу ж додаємо цукор і висипаємо вміст пакетика желе. Тепер все це заливаємо склянкою води і гарненько перемішуємо. Після цього залишимо буквально на п'ять хвилин, щоб манка і желейна суміш почали трохи набухати.

Крок - 2
03

Потім ставимо сотейник на маленький вогонь і постійно при цьому помішуємо наш мус, щоб манка не збивалася в грудочки. Готуємо таким чином нашу страву приблизно п'ять хвилин до загустіння. В результаті у нас виходить маса середньої консистенції, злегка зерниста, красивого малинового кольору і дуже ароматна.

Крок - 3
04

Знімаємо сотейник з вогню і дамо мусу трохи охолонути, після чого наливаємо його в красиву піалу. Після цього можна відправити мус в холодильник на пару годин, щоб він ще трохи загус. Деякі кулінари рекомендують охолодити мус з манкою при кімнатній температурі, а потім збити масу міксером, таким чином надаючи десерту більш повітряної текстури. Але це вже за вашим бажанням.

Крок - 4
05

Після всіх приготувань, дістаємо ароматний мус з манкою з холодильника. Перед подачею можна прикрасити подрібненими горішками або свіжими ягодами, тут теж ваші уподобання. Мус з манкою виходить ніжним і пористим, дуже красиво виглядає і викликає бажання скоріше спробувати цей десерт. Таке лакомство володіє дуже оригінальним смаком, швидко готується і є дуже корисним. Тому мус з манкою стане частим гостем на вашій кухні.

Крок - 5

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Шашлик з курки на мангалі - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з курки на мангалі 75 4 3 з 5 - детальніше -
Локшина Соба - покроковий рецепт, фото 1 Локшина Соба 50 4 3 з 5 - детальніше -
Рибний суп юшка з червоної риби - покроковий рецепт, фото 1 Рибний суп юшка з червоної риби 45 4 3 з 5 - детальніше -
Гарбуз в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Гарбуз в духовці 35 1 2 з 5 - детальніше -