Укр
Рус
Мус Десерти Російська кухня

Мус шоколадний

( 5.0000 5 57 7 оцінок)

1402 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Мус шоколадний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Шоколадний мус - м'який і солодкий десерт, який має гладку, легку і повітряну текстуру. Приготуйте смачний десерт за короткий час і порадуйте ласунів.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Мус шоколадний" (на 100 грам)

  • Білки3 гр.
  • Жири22.7 гр.
  • Вуглеводи21.3 гр.
  • Калорії309 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Подрібніть плитки чорного шоколаду ножем, поклавши його на обробну дошку. Перекладіть в миску з жаростійкого скла або в будь-який зручний для вас посуд. Все-таки, краще взяти миску, може навіть і металеву, так як шоколад необхідно розтопити на водяній бані.

Крок - 1
02

Поставте на плиту каструлю трохи меншого діаметру, ніж миска, налийте в неї приблизно половину води. Доведіть воду до кипіння. Коли вода закипіла, встановіть на каструлю, водяну баню, миску з розкришеним шоколадом.

Крок - 2
03

Меншу частину вершків, вони повинні бути кімнатної температури, інакше, якщо ви використовуєте скляну миску, вона може тріснути від перепаду температур. Збийте вершки трохи виделкою. Потім додайте до шоколаду.

Крок - 3
04

Постійно перемішуйте шоколадно-вершкову масу, щоб прискорити процес танення шоколаду. Зніміть миску з водяної бані, коли шоколад повністю розтопиться і маса буде однорідною і блискучою. Поставте миску з розтопленим шоколадом на намочений холодною водою рушник на 5-10 хвилин, щоб охолодити.

Крок - 4
05

Тим часом дістаньте з холодильника другу, більшу частину вершків. Вилийте їх в глибоку миску. Збийте вершки міксером на середній швидкості до утворення м'яких піків. Потім додайте невеликими порціями остигнулу шоколадно-вершкову масу і продовжуйте збивати.

Крок - 5
06

Знову додайте шоколадну масу і збивайте, продовжуйте до тих пір, поки не закінчиться розтоплений шоколад, а вся суміш не почне сильніше загущуватися і утворювати тверді піки.

Крок - 6
07

Щоб красиво подати або презентувати шоколадний мус, скористайтеся кондитерським мішком з фігурним наконечником. Перекладіть в мішок крем і акуратно, придавлюючи, видавіть мус в креманку або іншу ємність. Поставте шоколадний мус в холодильник на 2-3 години для повного охолодження.

Крок - 7
08

Перед подачею можете посипати мус додатково шоколадною стружкою, прикрасити листочками м'яти або свіжими ягодами на ваш розсуд. Смачного.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Торт Тетяна - покроковий рецепт, фото 1 Торт Тетяна 90 7 4 з 5 - детальніше -
Биточки з курячого філе - покроковий рецепт, фото 1 Биточки з курячого філе 35 2 3 з 5 - детальніше -
Класичний торт Снікерс - покроковий рецепт, фото 1 Класичний торт Снікерс 100 5 4 з 5 - детальніше -
Сирний чізкейк з полуницею - покроковий рецепт, фото 1 Сирний чізкейк з полуницею 75 4 3 з 5 - детальніше -