Шоколадний мус - м'який і солодкий десерт, який має гладку, легку і повітряну текстуру. Приготуйте смачний десерт за короткий час і порадуйте ласунів.
Подрібніть плитки чорного шоколаду ножем, поклавши його на обробну дошку. Перекладіть в миску з жаростійкого скла або в будь-який зручний для вас посуд. Все-таки, краще взяти миску, може навіть і металеву, так як шоколад необхідно розтопити на водяній бані.
Поставте на плиту каструлю трохи меншого діаметру, ніж миска, налийте в неї приблизно половину води. Доведіть воду до кипіння. Коли вода закипіла, встановіть на каструлю, водяну баню, миску з розкришеним шоколадом.
Меншу частину вершків, вони повинні бути кімнатної температури, інакше, якщо ви використовуєте скляну миску, вона може тріснути від перепаду температур. Збийте вершки трохи виделкою. Потім додайте до шоколаду.
Постійно перемішуйте шоколадно-вершкову масу, щоб прискорити процес танення шоколаду. Зніміть миску з водяної бані, коли шоколад повністю розтопиться і маса буде однорідною і блискучою. Поставте миску з розтопленим шоколадом на намочений холодною водою рушник на 5-10 хвилин, щоб охолодити.
Тим часом дістаньте з холодильника другу, більшу частину вершків. Вилийте їх в глибоку миску. Збийте вершки міксером на середній швидкості до утворення м'яких піків. Потім додайте невеликими порціями остигнулу шоколадно-вершкову масу і продовжуйте збивати.
Знову додайте шоколадну масу і збивайте, продовжуйте до тих пір, поки не закінчиться розтоплений шоколад, а вся суміш не почне сильніше загущуватися і утворювати тверді піки.
Щоб красиво подати або презентувати шоколадний мус, скористайтеся кондитерським мішком з фігурним наконечником. Перекладіть в мішок крем і акуратно, придавлюючи, видавіть мус в креманку або іншу ємність. Поставте шоколадний мус в холодильник на 2-3 години для повного охолодження.
Перед подачею можете посипати мус додатково шоколадною стружкою, прикрасити листочками м'яти або свіжими ягодами на ваш розсуд. Смачного.
Випадкові рецепти