Укр
Рус
Мус Десерти Европейская кухня

Мус рецепт простий

( 5.0000 5 55 5 оцінок)

1578 - переглядів
45 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Мус рецепт простий - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Европейская кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Особливе місце серед простих і швидких в приготуванні десертів займають муси. Це легкий, пишний і ніжний кондитерський виріб, яким можна смачненько поласувати вгамувати, і при цьому не завдати шкоди своїй фігурі. Назва десерту походить від французького слова mousse, що означає піна. Таким чином назва говорить сама за себе, такий десерт - це неймовірно ніжний виріб, що чимось нагадує суфле або пташине молоко, але ще більш повітряне. Пропонуємо вам простий рецепт мусу, за яким ви швиденько створите дивовижне лакомство, яке порадує і ваших домочадців за сімейним столом, і гостей під час святкового застілля.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Мус рецепт простий" (на 100 грам)

  • Білки5.6 гр.
  • Жири18.2 гр.
  • Вуглеводи29.1 гр.
  • Калорії312 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

На приготування такого шоколадного мусу у вас піде зовсім небагато часу. Приготувати мус по цьому простому рецепту - завдання, з яким впорається навіть дитина. Все, що нам потрібно, це виконати парочку елементарних завдань. Для початку поставимо на вогонь сотейник з водою і доведемо її до кипіння. Тепер зменшимо вогонь. Це буде наша водяна баня.

Крок - 1
02

У ємність викладаємо шоколад. Щоб він швидше розтопився, можна поламати його на часточки або подрібнити ножем. Отже, постійно помішуючи, готуємо шоколад на водяній бані, поки він повністю не стане рідким.

Крок - 2
03

Після цього знімаємо з плити і відставляємо поки в сторону. Тепер відокремимо яєчні білки від жовтків. Щоб вони без проблем збилися, потрібно простежити, щоб жодна крапля жовтка не потрапила, а також щоб посуд, в якій будемо їх готувати, був абсолютно сухим. Отже, білки збиваємо міксером до збільшення обсягу в 2-3 рази і утворення пишної піни.

Крок - 3
04

Потім кидаємо цукрову пудру і продовжуємо збивати далі. В результаті у нас повинна вийти дуже пишна і неймовірно ніжна пенообразна маса білого кольору.

Крок - 4
05

Тепер вливаємо в цю масу трохи розтопленого шоколаду і перемішуємо все за допомогою лопатки. Потім знову наливаємо шоколад і повторюємо процедуру, поки не введемо весь шоколад.

Крок - 5
06

Після цього в глибоку ємність відправляємо сметану і збиваємо її міксером до гострих піків. Потім додаємо до неї приготовлену раніше шоколадну суміш і ретельно перемішуємо два цих компонента до однорідності.

Крок - 6
07

Тепер переходимо до завершального етапу приготування цього простого мусу. Отриману ароматну масу розкладаємо по формах для десертів і відправляємо в холодильник на 3-4 години, щоб мус як слід схопився і охолов.

Крок - 7
08

Перед подачею десерт бажано прикрасити, адже зовнішній вигляд - це дуже важлива складова будь-якого десерту. Цей шоколадний мус можна прикрасити коктейльною вишенькою, листком м'яти, а також посипати тертим шоколадом або какао. У питанні прикраси ви можете вчинити як завгодно, проявивши свою фантазію. У підсумку ми дуже швидко і легко приготували чудовий мус простим рецептом і створили своїми руками справжній кондитерський шедевр.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Террін з курячої печінки - покроковий рецепт, фото 1 Террін з курячої печінки 60 5 3 з 5 - детальніше -
Олів’є з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1 Олів’є з сьомгою 45 6 3 з 5 - детальніше -
Тунець на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Тунець на сковороді 40 3 3 з 5 - детальніше -
Пиріг з цибулею і сиром - покроковий рецепт, фото 1 Пиріг з цибулею і сиром 50 4 3 з 5 - детальніше -