Особливе місце серед простих і швидких в приготуванні десертів займають муси. Це легкий, пишний і ніжний кондитерський виріб, яким можна смачненько поласувати вгамувати, і при цьому не завдати шкоди своїй фігурі. Назва десерту походить від французького слова mousse, що означає піна. Таким чином назва говорить сама за себе, такий десерт - це неймовірно ніжний виріб, що чимось нагадує суфле або пташине молоко, але ще більш повітряне. Пропонуємо вам простий рецепт мусу, за яким ви швиденько створите дивовижне лакомство, яке порадує і ваших домочадців за сімейним столом, і гостей під час святкового застілля.
На приготування такого шоколадного мусу у вас піде зовсім небагато часу. Приготувати мус по цьому простому рецепту - завдання, з яким впорається навіть дитина. Все, що нам потрібно, це виконати парочку елементарних завдань. Для початку поставимо на вогонь сотейник з водою і доведемо її до кипіння. Тепер зменшимо вогонь. Це буде наша водяна баня.
У ємність викладаємо шоколад. Щоб він швидше розтопився, можна поламати його на часточки або подрібнити ножем. Отже, постійно помішуючи, готуємо шоколад на водяній бані, поки він повністю не стане рідким.
Після цього знімаємо з плити і відставляємо поки в сторону. Тепер відокремимо яєчні білки від жовтків. Щоб вони без проблем збилися, потрібно простежити, щоб жодна крапля жовтка не потрапила, а також щоб посуд, в якій будемо їх готувати, був абсолютно сухим. Отже, білки збиваємо міксером до збільшення обсягу в 2-3 рази і утворення пишної піни.
Потім кидаємо цукрову пудру і продовжуємо збивати далі. В результаті у нас повинна вийти дуже пишна і неймовірно ніжна пенообразна маса білого кольору.
Тепер вливаємо в цю масу трохи розтопленого шоколаду і перемішуємо все за допомогою лопатки. Потім знову наливаємо шоколад і повторюємо процедуру, поки не введемо весь шоколад.
Після цього в глибоку ємність відправляємо сметану і збиваємо її міксером до гострих піків. Потім додаємо до неї приготовлену раніше шоколадну суміш і ретельно перемішуємо два цих компонента до однорідності.
Тепер переходимо до завершального етапу приготування цього простого мусу. Отриману ароматну масу розкладаємо по формах для десертів і відправляємо в холодильник на 3-4 години, щоб мус як слід схопився і охолов.
Перед подачею десерт бажано прикрасити, адже зовнішній вигляд - це дуже важлива складова будь-якого десерту. Цей шоколадний мус можна прикрасити коктейльною вишенькою, листком м'яти, а також посипати тертим шоколадом або какао. У питанні прикраси ви можете вчинити як завгодно, проявивши свою фантазію. У підсумку ми дуже швидко і легко приготували чудовий мус простим рецептом і створили своїми руками справжній кондитерський шедевр.
Випадкові рецепти