Укр
Рус
Мус Десерти Російська кухня

Мус молочний

( 4.7500 4 58 8 оцінок)
1008 - переглядів
45 хвилинпорцій - 2складність - 3 з 5
Мус молочний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Молочний мус - дуже смачне, ніжне і повітряне лакомство. Мус завжди чудово виглядає на столі, тим більше що ви можете експериментувати з ним, додаючи в нього і ягоди, і фрукти, різні види шоколаду.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Мус молочний" (на 100 грам)

  • Білки8.8 гр.
  • Жири8.9 гр.
  • Вуглеводи26.8 гр.
  • Калорії227 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У чашу блендера помістіть згущене молоко. При виборі згущеного молока зверніть увагу на стан банки. Вона повинна бути без вм'ятин, тому що перш ніж закатати молоко, стінки банки покривають шаром спеціальної речовини, яка не дає прямого контакту заліза з молоком. При пошкодженні банки такий шар може тріснути, що може привести до неприємних наслідків.

Крок - 1
02

Також для мусу знадобитися йогурт. Беріть без всяких смакових і ароматичних добавок. Звичайний білий густий йогурт (краще «грецький», він має кремоподібну, м'яку консистенцію і натуральний молочний смак з приємним ароматом). Перекладіть йогурт в чашу до згущеного молока.

Крок - 2
03

Наступним інгредієнтом буде сухе молоко, яке дуже часто використовується в кулінарії. Це продукт висушування коров'ячого молока, яке в повній мірі замінить сьогодення. Сухе молоко в зазначеній кількості відправте в чашу стаціонарного блендера.

Крок - 3
04

Для загущення мусу знадобитися желатин. Висипаючи його невелику ємність. Залийте холодною кип'яченою водою і залиште хвилин на 10-15 для набухання. Коли желатин увібрав в себе всю воду, перемішайте його і перекладіть до решти продуктів.

Крок - 4
05

Збийте масу на середній швидкості, до повного перемішування всіх інгредієнтів і утворення в ній бульбашок. Збиту молочну масу розлийте по формах. Кількість форм і їх розмір виберіть самі. Форми з молочним мусом поставте в холодильник не менше ніж на 2 години для повного застигання.

Крок - 5
06

Застиглий молочний мус посипте зверху натертим на дрібній тертці білим шоколадом. Для прикраси можна використовувати свіжі ягоди або фрукти з додаванням кількох листочків свіжої м'яти. Звичайно ж, вибір за вами. Подавайте мус охолодженим. Балуйте рідних домашнім повітряним і ніжним десертом не тільки в спекотну літню погоду, але і протягом усього року.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Мус шоколадний - покроковий рецепт, фото 1 Мус шоколадний 45 3 3 з 5 - детальніше -
Млинці на кефірі - покроковий рецепт, фото 1 Млинці на кефірі 35 3 3 з 5 - детальніше -
Засолка огірків в банку - покроковий рецепт, фото 1 Засолка огірків в банку 80 1 2 з 5 - детальніше -