Молочний мус - дуже смачне, ніжне і повітряне лакомство. Мус завжди чудово виглядає на столі, тим більше що ви можете експериментувати з ним, додаючи в нього і ягоди, і фрукти, різні види шоколаду.
У чашу блендера помістіть згущене молоко. При виборі згущеного молока зверніть увагу на стан банки. Вона повинна бути без вм'ятин, тому що перш ніж закатати молоко, стінки банки покривають шаром спеціальної речовини, яка не дає прямого контакту заліза з молоком. При пошкодженні банки такий шар може тріснути, що може привести до неприємних наслідків.
Також для мусу знадобитися йогурт. Беріть без всяких смакових і ароматичних добавок. Звичайний білий густий йогурт (краще «грецький», він має кремоподібну, м'яку консистенцію і натуральний молочний смак з приємним ароматом). Перекладіть йогурт в чашу до згущеного молока.
Наступним інгредієнтом буде сухе молоко, яке дуже часто використовується в кулінарії. Це продукт висушування коров'ячого молока, яке в повній мірі замінить сьогодення. Сухе молоко в зазначеній кількості відправте в чашу стаціонарного блендера.
Для загущення мусу знадобитися желатин. Висипаючи його невелику ємність. Залийте холодною кип'яченою водою і залиште хвилин на 10-15 для набухання. Коли желатин увібрав в себе всю воду, перемішайте його і перекладіть до решти продуктів.
Збийте масу на середній швидкості, до повного перемішування всіх інгредієнтів і утворення в ній бульбашок. Збиту молочну масу розлийте по формах. Кількість форм і їх розмір виберіть самі. Форми з молочним мусом поставте в холодильник не менше ніж на 2 години для повного застигання.
Застиглий молочний мус посипте зверху натертим на дрібній тертці білим шоколадом. Для прикраси можна використовувати свіжі ягоди або фрукти з додаванням кількох листочків свіжої м'яти. Звичайно ж, вибір за вами. Подавайте мус охолодженим. Балуйте рідних домашнім повітряним і ніжним десертом не тільки в спекотну літню погоду, але і протягом усього року.
Випадкові рецепти