Укр
Рус
Мус Десерти Европейская кухня

Мус домашній

( 4.8462 4 513 13 оцінок)

1219 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Мус домашній - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Европейская кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Приготувати мус - це завдання з розряду середньої складності, адже на перший погляд тут немає нічого вигадливого і особливо важкого, але все ж потрібно знати кілька правил, яких необхідно дотриматися, щоб десерт вийшов таким, яким він повинен бути: ніжним, легким і смачним. Домашній мус добре сприймається і дорослими, і дітьми, такі ласощі можна сміливо подавати на святковий стіл, гості обов'язково оцінять по достоїнству і ваші старання, і результат.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Мус домашній" (на 100 грам)

  • Білки3.9 гр.
  • Жири15.7 гр.
  • Вуглеводи19.1 гр.
  • Калорії242 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Рецептів домашнього мусу існує величезна кількість, але відрізняються між собою вони, як правило, швидше за набором інгредієнтів, ніж за способом приготування. Ми пропонуємо вам один з вдалих варіантів, а саме лимонний мус. Його приготування займе у вас зовсім трошки часу, і все, що потрібно, це трішки старань і уваги. Отже, перш за все поставимо на вогонь сотейник з водою, нехай нагрівається. Потім миємо лимон, знімаємо з нього цедру за допомогою звичайної дрібної терки, а потім розрізаємо навпіл і тиснемо лимонний сік.

Крок - 1
02

Тепер в глибоку ємність, бажано скляну, висипаємо цукор, сюди ж розбиваємо курячі яйця і окремий жовток. Потім додаємо свіжий лимонний сік і цедру і збиваємо вміст вінчиком, поки у нас не вийде повністю однорідна маса красивого жовтого кольору.

Крок - 2
03

Після цього ставимо ємність на водяну баню, тобто на сотейник з водою, які ми спочатку поставили на вогонь. Щоб суміш готувалася поступово і не збивалася грудками, бажано, щоб миска не торкалася води. Вміст постійно перемішуємо вінчиком і продовжуємо готувати до тих пір, поки маса не почне густіти і в результаті не перетвориться в однорідну, ніжну і дуже ароматну суміш крему. По суті, ми приготуємо лимонний курд.

Крок - 3
04

Знімаємо його з вогню, додаємо шматочок вершкового масла і розмішуємо все до повного його розчинення. Щоб маса була ще ніжніше, рекомендуємо пропустити її через сито, перетираючи лопаткою. Таким чином, шматочки цедри залишаться в ситі, а ми отримаємо неймовірно ніжну масу. Накриваємо ємність харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на годину.

Крок - 4
05

Після того, як лимонна суміш охолола, в глибоку ємність наливаємо жирні вершки і збиваємо їх міксером на низьких оборотах, поки маса не загусне, помітно збільшиться в об'ємі, як прийнято говорити, збиваємо до гострих піків.

Крок - 5
06

Тепер дістаємо з холодильника лимонний курд і з'єднуємо разом обидва креми, акуратно перемішуючи їх лопаткою. В результаті у нас виходить ніжна, ароматна і дуже апетитна маса, ніжно-жовтого кольору і володіє чудовим ароматом. Щоб красивіше подати цей десерт, скористаємося кондитерським мішком, за допомогою якого наповнимо мусом стаканчики або піалочки для десертів.

Крок - 6
07

В кінці рекомендуємо прикрасити шматочками лимона і листочками м'яти. Перед подачею краще поставити десерт в холодильник ще на годинку, а вже потім сміливо запрошувати друзів або домочадців на частування. Такий смачний домашній мус, приготований швидко і з простого набору інгредієнтів, обов'язково сподобається всім, кому пощастить спробувати таке лакомство, а ви поповните свою кулінарну книгу ще одним чудовим рецептом.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Салат з печінкою - покроковий рецепт, фото 1 Салат з печінкою 45 4 2 з 5 - детальніше -
Такос з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Такос з овочами 70 3 3 з 5 - детальніше -
Запечене стегно індички - покроковий рецепт, фото 1 Запечене стегно індички 75 2 3 з 5 - детальніше -