Вам відомо, що перший солодкий мус був приготований у Франції, ну це й не дивно адже на мою думку, всі вишукані страви винайшли французи. Але, якими б вони не були віртуозами в кулінарії, на сьогоднішній день вже більше 150 рецептів мусів налічується в різних кухнях світу. Це ніжний і повітряний десертний виріб може сміливо бути самостійним лакомством, а ще відмінним доповненням для домашньої випічки. Способів приготування в наш час чимало, і серед них не менш важливе місце займає мус для торта.
У нашому випадку наш торт складатиметься з цілих 3 шарів, які будемо готувати за черговістю. Спочатку ми з вами будемо готувати основу для торта. Для цього печиво орео кладемо в чашу кухонного комбайна і подрібнюємо до моменту утворення крихт. Потім додаємо розтоплене масло і ще трохи перебиваємо, щоб маса трохи зволожилася.
Після цього перекладаємо суміш з печива в форму для торта і розподіляємо тильною стороною ложки. Залишаємо, хай охолоджується, поки ми займемося приготуванням першого шару мусу.
Тепер за його приготування і беремося, а готувати будемо мус з темного шоколаду. Для початку засипаємо в маленьку каструльку желатин і заливши холодною водою, залишаємо набухати протягом 10 хвилин.
У глибоку миску з жаростійкого матеріалу кладемо напівсолодкий шоколад і заливаємо збитими вершками. Потім ставимо миску на каструлю з киплячою водою, і на слабкому вогні витримуємо на водяній бані до повного танення шоколаду.
Каструлю з желатином теж ставимо на плиту і на повільному вогні витримуємо, періодично струшуючи, до повного розчинення желатину.
Потім виливаємо розчинений желатин в шоколад, перемішуємо і залишаємо, щоб маса охолола, але при кімнатній температурі.
Решта жирних вершків збиваємо за допомогою міксера до утворення піків. Після цього з'єднуємо збиті вершки з шоколадною сумішшю і змішуємо міксером, поки інгредієнти добре перемішаються.
Тепер виливаємо шоколадний мус в форму для торта поверх основи з печива і відправляємо в холодильник на 15-20 хвилин, щоб страва злегка затверділа, а ми візьмемося за наступний мус.
У такій же послідовності до точності готуємо муси з інших видів шоколаду і викладаємо по черзі на торт. Охолоджуємо його в холодильнику години 4, а можна і довше. Після цього проводимо ножем по краях торта, щоб легко відокремити від країв форми.
Перед подачею нашого вишуканого десерту посипаємо зверху какао-порошком і прикрашаємо свіжими ягодами. Ось і все, мус для торта готовий, поспішайте пригостити рідних і близьких своїм новим винаходом.
Випадкові рецепти