Укр
Рус
Мус Десерти Европейская кухня

Мус для торта

( 4.8182 4 511 11 оцінок)

2013 - переглядів
45 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Мус для торта - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Европейская кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Вам відомо, що перший солодкий мус був приготований у Франції, ну це й не дивно адже на мою думку, всі вишукані страви винайшли французи. Але, якими б вони не були віртуозами в кулінарії, на сьогоднішній день вже більше 150 рецептів мусів налічується в різних кухнях світу. Це ніжний і повітряний десертний виріб може сміливо бути самостійним лакомством, а ще відмінним доповненням для домашньої випічки. Способів приготування в наш час чимало, і серед них не менш важливе місце займає мус для торта.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Мус для торта " (на 100 грам)

  • Білки5.5 гр.
  • Жири23 гр.
  • Вуглеводи23 гр.
  • Калорії327 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У нашому випадку наш торт складатиметься з цілих 3 шарів, які будемо готувати за черговістю. Спочатку ми з вами будемо готувати основу для торта. Для цього печиво орео кладемо в чашу кухонного комбайна і подрібнюємо до моменту утворення крихт. Потім додаємо розтоплене масло і ще трохи перебиваємо, щоб маса трохи зволожилася.

Крок - 1
02

Після цього перекладаємо суміш з печива в форму для торта і розподіляємо тильною стороною ложки. Залишаємо, хай охолоджується, поки ми займемося приготуванням першого шару мусу.

Крок - 2
03

Тепер за його приготування і беремося, а готувати будемо мус з темного шоколаду. Для початку засипаємо в маленьку каструльку желатин і заливши холодною водою, залишаємо набухати протягом 10 хвилин.

Крок - 3
04

У глибоку миску з жаростійкого матеріалу кладемо напівсолодкий шоколад і заливаємо збитими вершками. Потім ставимо миску на каструлю з киплячою водою, і на слабкому вогні витримуємо на водяній бані до повного танення шоколаду.

Крок - 4
05

Каструлю з желатином теж ставимо на плиту і на повільному вогні витримуємо, періодично струшуючи, до повного розчинення желатину.

Крок - 5
06

Потім виливаємо розчинений желатин в шоколад, перемішуємо і залишаємо, щоб маса охолола, але при кімнатній температурі.

Крок - 6
07

Решта жирних вершків збиваємо за допомогою міксера до утворення піків. Після цього з'єднуємо збиті вершки з шоколадною сумішшю і змішуємо міксером, поки інгредієнти добре перемішаються.

Крок - 7
08

Тепер виливаємо шоколадний мус в форму для торта поверх основи з печива і відправляємо в холодильник на 15-20 хвилин, щоб страва злегка затверділа, а ми візьмемося за наступний мус.

Крок - 8
09

У такій же послідовності до точності готуємо муси з інших видів шоколаду і викладаємо по черзі на торт. Охолоджуємо його в холодильнику години 4, а можна і довше. Після цього проводимо ножем по краях торта, щоб легко відокремити від країв форми.

Крок - 9
10

Перед подачею нашого вишуканого десерту посипаємо зверху какао-порошком і прикрашаємо свіжими ягодами. Ось і все, мус для торта готовий, поспішайте пригостити рідних і близьких своїм новим винаходом.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

М’ясо по французьки - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо по французьки 50 4 3 з 5 - детальніше -
М’ясний рулет з чорносливом - покроковий рецепт, фото 1 М’ясний рулет з чорносливом 55 4 3 з 5 - детальніше -
Зрази курячі - покроковий рецепт, фото 1 Зрази курячі 50 3 3 з 5 - детальніше -
Салат мімоза з курячою грудкою - покроковий рецепт, фото 1 Салат мімоза з курячою грудкою 45 5 3 з 5 - детальніше -