Укр
Рус
Мус Десерти Европейская кухня

Мус без яєць

( 4.8750 4 58 8 оцінок)

1382 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Мус без яєць - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Европейская кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Серед безлічі привабливих і різноманітних десертів не останнє місце належить різноманітним мусам. Це легкий і смачний десерт, до складу якого входять вершки або йогурти, і відмінно підходить не тільки дорослим, але й дітям. Традиційно, в приготуванні цих ласощів використовуються яйця, але я вам хочу запропонувати сьогодні рецепт шоколадного мусу без яєць. У ньому є деякі переваги, від чудового смаку і приємної текстури, до швидкого процесу приготування і негайного вживання.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Мус без яєць" (на 100 грам)

  • Білки3.8 гр.
  • Жири6.5 гр.
  • Вуглеводи15 гр.
  • Калорії143 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Десерт, який ми з вами будемо готувати, чудовий вже тим, що шоколадний, до того ж, готується швидко, просто і нагадує легку піну. А це говорить про те, що інгредієнти для мусу необхідно спочатку подрібнити. Так, і ще, напевно, комусь цікаво, який же краще використовувати шоколад, це, звичайно, перевага у кожного своя, я вважаю за краще темний. Отже, плитку шоколаду ламаємо на часточки.

Крок - 1
02

На плиту ставимо сотейник і наливаємо молоко. Потім кидаємо в молоко скибочки шоколаду і дерев'яною ложкою перемішуємо, поки шоколад не розтопиться і перетвориться в коричневу шоколадно-молочну масу.

Крок - 2
03

Після цього додаємо трохи рідкого меду (можна замінити кленовим сиропом), а також вливаємо екстракт ванілі. Знову все добре перемішуємо, підігріваємо, не доводячи до кипіння, і знімаємо сотейник з плити.

Крок - 3
04

В окрему глибоку посудину викладаємо густий грецький йогурт, який перед цим можна трохи збити в пишну масу. Тепер в ємність з йогуртом виливаємо шоколадну масу і ретельно все змішуємо з допомогою дерев'яної лопатки.

Крок - 4
05

Для завершального етапу приготування солодких ласощів підготуємо чисті сухі ємності, які розставляємо на столі. У келихи, розетки або чашки розливаємо приготований мус без яєць, поміщаємо їх на піднос і відправляємо в холодильник на пару годин. По закінченню цього часу цей привабливий десерт готовий до вживання

Крок - 5
06

Але, перш ніж подати пишне лакомство до столу, викладаємо зверху страви невелику гірку густого йогурту і прикрашаємо свіжими ягодами малини. Вам або вашим гостям буде достатньо однієї ложки цієї смакоти, щоб відразу ж полюбити мус без яєць і включити його в сімейні ласощі назавжди. До речі, якщо вам знадобиться приготувати десерт заздалегідь, напередодні свята, то знайте, що такий мус може зберігатися в холодильнику дві доби.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Рататуй з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Рататуй з м’ясом 85 6 3 з 5 - детальніше -
Хачапурі - покроковий рецепт, фото 1 Хачапурі 95 4 3 з 5 - детальніше -
Вітамінний фруктовий смузі - покроковий рецепт, фото 1 Вітамінний фруктовий смузі 35 1 3 з 5 - детальніше -
?>