Укр
Рус
Риба Другі страви Українська кухня

Мойва, смажена на сковороді

( 4.6667 4 53 3 оцінки)

702 - переглядів
40 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Мойва, смажена на сковороді - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Норвезька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Мойва, смажена на сковороді, зустрічається на столах нечасто. Проте це доступна, недорога, але дуже смачна риба, здатна урізноманітнити сімейне меню. Якщо її грамотно приготувати, смак смаженої на сковороді мойви вас приємно здивує. Як правильно зробити і подати таку рибу, докладно описано в рецепті.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Мойва, смажена на сковороді" (на 100 грам)

  • Білки10.4 гр.
  • Жири9.6 гр.
  • Вуглеводи6.7 гр.
  • Калорії159 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Підготуйте продукти. Мойву обробіть, видаліть голови і нутрощі, а тушки промийте водою і просушіть паперовими рушниками. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Помідори і лимон вимийте і висушіть.

Крок - 1
02

Ріпчасту цибулю наріжте тонкими півкільцями. Мариновані огірки розріжте уздовж навпіл і наріжте тонкими слайсами. Коктейльні помідори розріжте на четвертинки.

Крок - 2
03

Нарізані овочі відправте в миску. Посоліть і поперчіть за смаком. Додайте цукор, свіжовичавлений лимонний сік і оливкову олію. Перемішайте інгредієнти до однорідності і поки залиште салат настоюватися, а самі займіться рибою.

Крок - 3
04

Підготовлену мойву посоліть, поперчіть і перемішайте, щоб спеції рівномірно обволокли рибу з усіх боків. Всипте борошно і знову перемішайте.

Крок - 4
05

Розігрійте на сковороді рослинне масло. Коли воно розігріється, викладіть туди мойву в борошняній паніровці зі спеціями і смажте на сильному вогні приблизно по 2 хвилини з кожного боку. Риба повинна добре зарум'яниться, але не втратити соковитість.

Крок - 5
06

При такому простому приготуванні без зайвих витребеньок мойва, смажена на сковороді, виходить дуже ніжною і смачною. Подавайте її на блюді з раніше зробленим овочевим салатом, який відмінно відтіняє і підкреслює смак риби. Смачного!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Борщ з фрикадельками - покроковий рецепт, фото 1 Борщ з фрикадельками 100 5 3 з 5 - детальніше -
Хліб з оливками - покроковий рецепт, фото 1 Хліб з оливками 120 1 2 з 5 - детальніше -
Скумбрія тушкована з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Скумбрія тушкована з овочами 55 3 3 з 5 - детальніше -
Борщ український - покроковий рецепт, фото 1 Борщ український 65 3 3 з 5 - детальніше -