Укр
Рус
Риба Другі страви Іракська кухня

Морські гребінці з лимонним соусом

( 4.6000 4 55 5 оцінок)

627 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Морські гребінці з лимонним соусом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Іракська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Дешевше, ніж в ресторан, і так само добре, як гребінці, приготовані шеф-кухарем. Ці хрусткі, обсмажені і соковиті гребінці з лимонно-часниковим соусом - кращі ласощі, коли справа доходить до рецептів гребінців. Подавати страву необхідно в якості закуски або основної страви, ніщо не тане в роті так, як ніжні хрусткі і маслянисті гребінці.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Морські гребінці з лимонним соусом" (на 100 грам)

  • Білки12.8 гр.
  • Жири12.3 гр.
  • Вуглеводи3.8 гр.
  • Калорії175 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Якщо морські гребінці використовуєте в замороженому вигляді, то для початку, необхідно розморозити морепродукт в холодній воді. Видаліть бічний м'яз гребінця, якщо він прикріплений. Ретельно промокніть кожен вимитий гребінець паперовими рушниками. Помістіть сковороду на плиту. Нагрійте оливкову чи рослинну олію в сковороді на середньому або сильному вогні, поки воно не стане гарячим і шиплячим. Додайте вимиті гребінці в сковорідку, виклавши в один шар, не перевантажуючи сковороду (при необхідності працюйте партіями).

Крок - 1
02

Приправте гребінці сіллю і чорним меленим перцем за смаком і обсмажте близько 2-3 хвилини з одного боку (поки не утвориться золотава скоринка), потім переверніть і обсмажте ще 2 хвилини з іншого боку, до хрусткої скоринки, злегка підрум'яненої і просмаженої (непрозорої). Зніміть обсмажені гребінці зі сковороди і перекладіть на тарілку.

Крок - 2
03

Розтопіть досить багато вершкового масла в тій же сковороді, зіскрібаючи всі підрум'янені шматочки, що залишилися від гребінців. Додайте попередньо очищений від лушпиння та дрібно подрібнений (або видавлений через чеснокодавку) часник і готуйте до появи аромату (1 хвилину).

Крок - 3
04

Влийте в сковороду до часнику вино (або бульйон) і доведіть до кипіння протягом 2 хвилин або поки рідина не зменшиться приблизно наполовину. Додайте ще в сковороду решту вершкового масла і залийте трохи лимонного соку, перемішайте і трохи протоміть.

Крок - 4
05

Зніміть сковороду з вмістом з вогню; знову покладіть в ємність з масою раніше обсмажені гребінці, щоб вони злегка нагрілися, і прикрасьте попередньо вимитою і дрібно нашаткованою петрушкою. Подавайте морські гребінці з лимонним соусом, в супроводі відвареного рису, макаронів, часникового хліба або з тушкованими овочами (цвітною капустою, брокколі, локшиною з кабачків).

Крок - 5

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Зелений борщ з реберцями - покроковий рецепт, фото 1 Зелений борщ з реберцями 105 5 3 з 5 - детальніше -
Справжній зефір - покроковий рецепт, фото 1 Справжній зефір 55 3 3 з 5 - детальніше -
Кекс з гарбуза - покроковий рецепт, фото 1 Кекс з гарбуза 65 1 3 з 5 - детальніше -
Вафлі хрусткі в вафельниці - покроковий рецепт, фото 1 Вафлі хрусткі в вафельниці 65 4 3 з 5 - детальніше -