Любите морську капусту, але не знаєте, як її приготувати? Пропонуємо вам рецепт салату з комбу - короля всіх видів морських водоростей. Смачна, а найголовніше дуже корисна страва. Цікавий факт - в японській кухні комбу не їдять, а в основному використовують для приготування бульйонів.
У салаті з морської капусти «Морячка» основним інгредієнтом є водорості комбу. Вони містять велику кількість йоду, за що дуже цінуються. А ще в них багато глутамінової кислоти, за рахунок якої ці морські водорості мають незвичайний смак. Візьміть широке листя комбу і на кухонній дошці гострим ножем наріжте дуже тонкою, але довгою соломкою.
Помістіть нарізані водорості в глибоку миску або каструлю, залийте водою і ретельно промийте. Після цього відкиньте їх на друшляк або сито, нехай стече зайва рідина. Можна навіть трохи віджати водорості руками. Промиті водорості помістіть в чисту суху миску.
Тепер вам знадобиться баночка, щоб приготувати в ній заправку для салату. Киньте в неї потрібну кількість цукру, налийте кунжутне масло, рисовий оцет і соєвий соус. Закрийте кришкою і добре збовтайте протягом декількох хвилин.
Полийте готовою заправкою подрібнені морські водорості в мисці. Посипте білим кунжутом і ретельно перемішайте, нехай просочуються.
Тим часом виберіть велику і рівну свіжу моркву. Цей помаранчевий коренеплід так само є не менш корисним. У ньому велика кількість натуральних вітамінів і необхідних мінералів. Помийте і очистіть моркву від шкірки. На кухонній дошці так само наріжте тонкою і довгою соломкою.
Ще в цей салат потрібно додати дайкон - коренеплідна рослина, ще його називають японською редькою. Але з - за відсутності гірчичних масел він має більш м'який смак. Його так само потрібно помити і почистити. На цій же кухонній дошці наріжте дайкон спочатку на пластинки, а потім тонкою соломкою.
Нарізані моркву і дайкон відправте в миску з морськими водоростями комбу, все ретельно перемішайте. Подавайте салат «Морячка» в тарілці, зверху додатково посипавши кунжутом. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти