Укр
Рус
Капуста Другі страви Корейська кухня

Морська капуста Морячка

( 4.8438 4 532 32 оцінки)

3629 - переглядів
30 хвилин порцій - 4 складність - 1 з 5
Морська капуста Морячка - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Корейська кухня, Китайська кухня, Японська кухня

Дієта: Здорове харчування

Рецепти до свят: Новий рік

Актуальні рецепти: Зима

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Любите морську капусту, але не знаєте, як її приготувати? Пропонуємо вам рецепт салату з комбу - короля всіх видів морських водоростей. Смачна, а найголовніше дуже корисна страва. Цікавий факт - в японській кухні комбу не їдять, а в основному використовують для приготування бульйонів.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Морська капуста Морячка" (на 100 грам)

  • Білки2 гр.
  • Жири3.6 гр.
  • Вуглеводи8.7 гр.
  • Калорії77 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У салаті з морської капусти «Морячка» основним інгредієнтом є водорості комбу. Вони містять велику кількість йоду, за що дуже цінуються. А ще в них багато глутамінової кислоти, за рахунок якої ці морські водорості мають незвичайний смак. Візьміть широке листя комбу і на кухонній дошці гострим ножем наріжте дуже тонкою, але довгою соломкою.

Крок - 1
02

Помістіть нарізані водорості в глибоку миску або каструлю, залийте водою і ретельно промийте. Після цього відкиньте їх на друшляк або сито, нехай стече зайва рідина. Можна навіть трохи віджати водорості руками. Промиті водорості помістіть в чисту суху миску.

Крок - 2
03

Тепер вам знадобиться баночка, щоб приготувати в ній заправку для салату. Киньте в неї потрібну кількість цукру, налийте кунжутне масло, рисовий оцет і соєвий соус. Закрийте кришкою і добре збовтайте протягом декількох хвилин.

Крок - 3
04

Полийте готовою заправкою подрібнені морські водорості в мисці. Посипте білим кунжутом і ретельно перемішайте, нехай просочуються.

Крок - 4
05

Тим часом виберіть велику і рівну свіжу моркву. Цей помаранчевий коренеплід так само є не менш корисним. У ньому велика кількість натуральних вітамінів і необхідних мінералів. Помийте і очистіть моркву від шкірки. На кухонній дошці так само наріжте тонкою і довгою соломкою.

Крок - 5
06

Ще в цей салат потрібно додати дайкон - коренеплідна рослина, ще його називають японською редькою. Але з - за відсутності гірчичних масел він має більш м'який смак. Його так само потрібно помити і почистити. На цій же кухонній дошці наріжте дайкон спочатку на пластинки, а потім тонкою соломкою.

Крок - 6
07

Нарізані моркву і дайкон відправте в миску з морськими водоростями комбу, все ретельно перемішайте. Подавайте салат «Морячка» в тарілці, зверху додатково посипавши кунжутом. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Плов з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Плов з куркою 60 6 3 з 5 - детальніше -
Кебаб - покроковий рецепт, фото 1 Кебаб 60 4 3 з 5 - детальніше -
Картопля з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Картопля з м’ясом 80 5 3 з 5 - детальніше -
Курячі сердечка - покроковий рецепт, фото 1 Курячі сердечка 35 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Фондю без фондюшниці - покроковий рецепт, фото 1 Фондю без фондюшниці 50 3 3 з 5 - детальніше -
Морозиво рецепт без вершків - покроковий рецепт, фото 1 Морозиво рецепт без вершків 55 2 2 з 5 - детальніше -
Грецька мусака в соусі бешамель - покроковий рецепт, фото 1 Грецька мусака в соусі бешамель 70 4 3 з 5 - детальніше -
Філе індички в рукаві - покроковий рецепт, фото 1 Філе індички в рукаві 65 3 3 з 5 - детальніше -