Якщо ви не знаєте який охолоджуючий напій випити в спекотний літній день, пропонуємо вам приготувати морс. Це сік з ягід, який розбавляють водою і додають трохи цукру. Найчастіше морс готують з журавлини. Але для цього можна використовувати будь-які ягоди. Спробуйте морс з ожини. Дуже гарний, смачний і, що найважливіше, корисний напій.
Для приготування такого смачного напою, як морс з ожини, вам необхідно вибрати найкрасивіші і стиглі ягоди. Вони за формою схожі на малину, тільки темного кольору. Ожина потрапила до нас із далекої Америки. Її солодкі, ароматні, соковиті ягоди дуже сподобалися людям і вона швидко прижилася в наших краях. А ще дуже цінуються корисні властивості ожини, які допомагають зміцнити імунітет, поліпшити обмін речовин і нормалізувати важливі функції в організмі.
Тепер ягоди ожини необхідно помити. Зробити це можна таким способом. Візьміть глибоку миску, налийте туди холодної води і киньте ягоди. Кілька разів акуратно перемішайте рукою, щоб не придушити м'якоть.
Візьміть друшляк і не поспішаючи висипте в нього помиті ягоди. Залиште на кілька хвилин для того, щоб стекла зайва рідина.
Дістаньте глечик або якусь іншу підходящу ємність. Налийте в неї необхідну кількість чистої і холодної води, насипте цукор. Періодично мішайте рідину, щоб цукор повністю розчинився в ній.
Тепер вам просто необхідний блендер. У його чашу налийте трохи солодкої води з глечика. Киньте ягоди ожини, закрийте кришку і починайте збивати на невеликій швидкості до однорідного стану.
Візьміть невелике сито для протирання і помістіть його над глечиком з підготовленою солодкою водою. Пропустіть через сито збите ягідне пюре, щоб сік потрапляв в глечик. Макуха, яка залишиться на ситі, вам не знадобиться. Акуратно перемішайте отриману рідину.
Смачний морс з ожини готовий. Щоб напій вийшов ще більше освіжаючим, налийте його в склянку з льодом. Смачного!
Випадкові рецепти