Укр
Рус
Морс Напої Українська кухня

Морс з ожини

( 4.8286 4 535 35 оцінок)

3331 - переглядів
40 хвилин порцій - 5 складність - 2 з 5
Морс з ожини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Весна, Літо, Осінь

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Якщо ви не знаєте який охолоджуючий напій випити в спекотний літній день, пропонуємо вам приготувати морс. Це сік з ягід, який розбавляють водою і додають трохи цукру. Найчастіше морс готують з журавлини. Але для цього можна використовувати будь-які ягоди. Спробуйте морс з ожини. Дуже гарний, смачний і, що найважливіше, корисний напій.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Морс з ожини" (на 100 грам)

  • Білки0.4 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи5 гр.
  • Калорії22 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування такого смачного напою, як морс з ожини, вам необхідно вибрати найкрасивіші і стиглі ягоди. Вони за формою схожі на малину, тільки темного кольору. Ожина потрапила до нас із далекої Америки. Її солодкі, ароматні, соковиті ягоди дуже сподобалися людям і вона швидко прижилася в наших краях. А ще дуже цінуються корисні властивості ожини, які допомагають зміцнити імунітет, поліпшити обмін речовин і нормалізувати важливі функції в організмі.

Крок - 1
02

Тепер ягоди ожини необхідно помити. Зробити це можна таким способом. Візьміть глибоку миску, налийте туди холодної води і киньте ягоди. Кілька разів акуратно перемішайте рукою, щоб не придушити м'якоть.

Крок - 2
03

Візьміть друшляк і не поспішаючи висипте в нього помиті ягоди. Залиште на кілька хвилин для того, щоб стекла зайва рідина.

Крок - 3
04

Дістаньте глечик або якусь іншу підходящу ємність. Налийте в неї необхідну кількість чистої і холодної води, насипте цукор. Періодично мішайте рідину, щоб цукор повністю розчинився в ній.

Крок - 4
05

Тепер вам просто необхідний блендер. У його чашу налийте трохи солодкої води з глечика. Киньте ягоди ожини, закрийте кришку і починайте збивати на невеликій швидкості до однорідного стану.

Крок - 5
06

Візьміть невелике сито для протирання і помістіть його над глечиком з підготовленою солодкою водою. Пропустіть через сито збите ягідне пюре, щоб сік потрапляв в глечик. Макуха, яка залишиться на ситі, вам не знадобиться. Акуратно перемішайте отриману рідину.

Крок - 6
07

Смачний морс з ожини готовий. Щоб напій вийшов ще більше освіжаючим, налийте його в склянку з льодом. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Пісна окрошка - покроковий рецепт, фото 1 Пісна окрошка 40 4 2 з 5 - детальніше -
Салат цезар з морепродуктів - покроковий рецепт, фото 1 Салат цезар з морепродуктів 55 6 3 з 5 - детальніше -
Ананасовий смузі - покроковий рецепт, фото 1 Ананасовий смузі 25 1 2 з 5 - детальніше -
Бісквітний торт з ківі - покроковий рецепт, фото 1 Бісквітний торт з ківі 70 5 4 з 5 - детальніше -