Укр
Рус
Морозиво Десерти Російська кухня

Морозиво з молока

( 4.7500 4 54 4 оцінки)

988 - переглядів
50 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Морозиво з молока - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Ніхто не стане заперечувати, що любителів морозива величезна маса, але не кожен любитель цього холодного десерту задається питанням, як воно готується. І все ж, думаю, чимало тих, хто із задоволенням намагається знайти відповідь: як отримати в домашніх умовах морозиво з молока. Можу запропонувати свій варіант одного з найлегших рецептів улюблених ласощів, використавши молоко і ще кілька інгредієнтів. Адже насправді приготування смачного морозива - процес не такий вже страшний і цілком реальний для домашньої кухні. Трохи часу, терпіння і власної фантазії, і відмінний десерт у вас на столі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Морозиво з молока" (на 100 грам)

  • Білки1.7 гр.
  • Жири8 гр.
  • Вуглеводи32.5 гр.
  • Калорії211 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Різновидів морозива багато і це - ціла феєрія смаків, яку хочеться завжди мати в будинку і обов'язково спробувати. Звичайно, щоб приготування цього десерту не становило великих труднощів і складнощів, найкраще придбати мороженицу. Але якщо її в будинку немає, це не означає, що від готування потрібно відмовитися, головне мати в будинку морозилку. В першу чергу потрібно підготувати всі інгредієнти, строго відміряємо необхідну кількість. Тепер приступаємо безпосередньо до процесу приготування. Ставимо на плиту глибоку сковорідку і наливаємо молоко. Накриваємо кришкою і доводимо до кипіння.

Крок - 1
02

Кришку відкриваємо, зменшуємо вогонь і акуратно помішуючи пластиковою ложкою, кип'ятимо молоко буквально півхвилини. Потім засипаємо туди змішані цукор - пісок і цукрову пудру. Помішуємо, відокремлюючи вміст сковорідки від стінок, і ще зменшуємо вогонь.

Крок - 2
03

Коли молоко з цукром закипить, доливаємо в сковорідку вершки і додаємо екстракт ванілі, знову добре перемішуємо. Готуємо морозиво з молока протягом 15 хвилин, постійно помішуючи.

Крок - 3
04

Після цього виливаємо вміст сковорідки в глечик і проціджуємо через сито в іншу ємність, щоб не попалися згустки молока.

Крок - 4
05

Виливаємо цю проціджену суміш в контейнер, накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в морозилку, щоб вона застигла.

Крок - 5
06

Потім застиглу масу дістаємо з холодильника, викладаємо ложкою в блендер і збиваємо в густу, пишну масу. Цю масу знову викладаємо в контейнер, накриваємо її листом пергаментного паперу, а зверху харчовою плівкою. Знову відправляємо контейнер в морозилку до повного загустіння, тобто, власне отримання готового продукту - морозиво.

Крок - 6
07

Готове морозиво з молока спеціальною ложкою накладаємо в піалу або келих і подаємо до столу. Перед подачею десерт можна прикрасити листком м'яти.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Ростбіф зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Ростбіф зі свинини 85 3 3 з 5 - детальніше -
Шашлик зі скумбрії - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик зі скумбрії 50 5 3 з 5 - детальніше -
Домашня сметана з молока - покроковий рецепт, фото 1 Домашня сметана з молока 30 1 2 з 5 - детальніше -