З багатьох відмінних достоїнств цієї сезонної страви є головне і важливе - досить легко створити морозиво в домашніх умовах. Не важливо, якщо немає морожениці. Важкого нічого в приготуванні цього десерту немає. У підсумку ви знайдете смачну літню солодкість.
Зважте на кухонних вагах необхідну кількість заморожених ягід чорниці, так як морозиво буде чорничним. Звичайно, ви можете взяти і інші ягоди, які у вас є, також можна використовувати не тільки заморожені, а й свіжі. Викладіть чорницю в миску. Додайте до ягід цукор і воду.
Накрийте миску харчовою плівкою в один шар. Поставте миску з ягодами в мікрохвильову піч на 4 - 5 хвилин, щоб ягоди розм'якшилися і пустили сік. Після сигналу мікрохвильовки вийміть ягоди. Перекладіть їх в чашу блендера. І використовуючи погружний блендер, подрібніть чорницю з цукром до однорідного стану і повного розчинення цукру.
Потім, щоб позбутися від зайвих кісточок і шкурок, перетріть чорничну суміш через ситечко в окрему невелику ємність. Залиште, дайте охолонути до кімнатної температури.
Тим часом, дістаньте з холодильника вершки (вони повинні бути обов'язково охолодженими). Вилийте їх в глибоку миску. Збийте міксером на середній швидкості холодні вершки до стійких піків.
Коли вершки будуть збиті, додайте до них згущене молоко. І акуратно перемішайте інгредієнти лопаткою. Потім додайте до вершкової суміші перетерту чорницю. І знову все змішайте до отримання однорідного стану і рівномірного кольору маси.
Перекладіть готову чернично-вершкову масу в контейнер для заморозки, обов'язково накрийте кришкою, щоб морозиво не всотало сторонніх запахів. Для заморозки можна використовувати також спеціальні формочки для морозива. Поставте в морозильну камеру не менше ніж на 6 годин, а краще на ніч.
З готового морозива сформуйте кульки за допомогою спеціальної ложки і викладіть в креманки для подачі гостям. А якщо ви приготували морозиво для себе, то можна взяти ложку і їсти таку смакоту прямо з контейнера. Смачного.
Випадкові рецепти