Здається, більш універсального десерту, ніж морозиво, знайти дуже складно. Адже їм можна не тільки насолоджуватися, сидячи в затишному кафе або у себе на кухні, а навіть прогулюючись в парку або просто по вулиці. А що робити, якщо дуже хочеться приготувати такі ласощі самостійно, але боїтеся, що не вийде без навичок і опита.Рецептов морозива чимало, з молоком або вершками, з шоколадом або джемами, в загальному, політ вашої фантазії безмежний. Ну а якщо ви хочете радувати свою сім'ю від цими ласощами постійно, раджу придбати чудовий прилад під назвою мороженица і готувати морозиво за рецептом в морожениці хоч кожен день.
Відокремте жовтки від білків (білки ви можете використовувати для приготування меренги або інших страв). Помістіть жовтки в більшу миску, в якій ви будете змішувати інгредієнти. Додайте до жовтків сіль і білий цукор. Збийте все віночком до утворення густої білої маси. Поки відставте в сторону.
Тепер поставте на плиту сотейник. Налийте в нього молоко. Потім вершки. Перемішайте. Готуйте на середньому вогні до тих пір, поки молоко з вершками не почнуть закипати. Як тільки ви побачили перші ознаки кипіння, зніміть з вогню сотейник, щоб вершки не перетворились в сир.
Тепер вам треба заварити крем. Починайте потроху додавати в збиті жовтки з цукром гарячу молочно-вершкову суміш. Постійно перемішуючи вінчиком, щоб добре заварилися жовтки. Коли вся молочна суміш вилита, додайте туди ванільний екстракт. Перемішайте.
Щоб швидше охолола маса для морозива, підготуйте крижану баню. У глибоку широку миску налийте холодної води і насипте в неї льоду. Поставте на баню ємність зі змішаними інгредієнтами для морозива. Періодично перемішуйте суміш лопаткою або ложкою.
Остигнулу масу перелийте в мірну склянку. Накрийте її щільно харчовою плівкою, щоб всередину не потрапило повітря, і на поверхні молочної суміші не утворилася пліва. Потім поставте стакан в холодильник і залиште на ніч, для більш сильного охолодження і досягнення кращого результату.
Також необхідно підготувати і саму мороженицу. Покладіть її чашу в морозильник на 8 годин. Через зазначений час вийміть чашу з морозилки, щоб перевірити чи добре вона замерзла, струсіть її, якщо ви не чуєте, щоб усередині бовталася рідина, значить, чаша готова до застосування.
Поставте чашу на базу. Всередину встановіть мішалку і накрийте зовнішньої кришкою. Увімкніть мороженицу. Візьміть в холодильнику стакан з сумішшю для морозива. Через отвір в кришці потихеньку вливайте охолоджену суміш. Також в отвір видно як морозиво починає застигати. Перемішуйте хвилин 5.
Потім перекладіть майже застиглу масу в чистий контейнер, накрийте плівкою, щоб вона щільно прилягала до самого морозива. Поставте в морозильну камеру для повного застигання хвилин на 30.
За допомогою ложки для морозива зробіть кульки, покладіть їх у креманку і насолоджуйтеся.
Випадкові рецепти