Морозиво - улюблений десерт в жарку погоду не тільки дітей, а й дорослих. Приготуйте його самостійно без додавання вершків, замінивши їх кокосовим молоком і додавши трохи м'якоті кокоса.
Для заморожування морозива вам знадобляться форми: це можуть бути форми для ескімо, паперові стаканчики або ж форма для льоду. Так як в рецепті присутня свіжа кокосова м'якоть, її потрібно вирізати з кокоса, який необхідно спочатку розколоти. У верхній частині кокоса є три поглиблення, знайдіть саму м'яку з них і зробіть ножем отвір. Вилийте сік в склянку. Покладіть кокос на тверду поверхню і за допомогою молотка розбийте його.
З одержаних шматочків кокоса зріжте тільки білу його частину - м'якоть. Наріжте кокосову м'якоть на більш дрібні шматки гострим ножем.
Нарізану м'якоть розкладіть по формам, приблизно в однаковій кількості. Все залежить якого розміру ваші форми.
У скляну термостійку ємність висипте желатин і залийте його водою і залиште.
Поставте на плиту сотейник. Вилийте в нього кокосове молоко і доведіть його до кипіння на середньому вогні. Вилийте кипляче кокосове молоко в ємність з желатином. Перемішайте вінчиком масу поки желатин повністю не розчиниться.
Потім до теплої кокосової маси покладіть мед. Або можете використовувати будь-який інший підсолоджувач на свій розсуд. Для більшого аромату і приємного смаку додайте ванільний екстракт. Можливо, у вас не знайдеться екстракту, не впадайте у відчай, замініть його ванільним цукром або ваніліном. Ванілін варто додавати потроху, щоб не переборщити і не надати морозиву гіркоти.
Також додайте до інгредієнтів трохи солі. У приготуванні будь-яких солодких страв часто додається сіль, щоб більше відтінити солодкість і смак страви.
Ретельно перемішайте молочну ароматну рідину. Потім розлийте її по формам з кокосовою м'якоттю. Якщо ви використовуєте спеціальну форму для ескімо, накрийте її обов'язково кришкою, яка йде в наборі. У кришці є отвори, в які потрібно вставити дерев'яні палички.
Поставте форму в морозильну камеру на 5 годин або на ніч для заморожування. Після закінчення часу акуратно витягніть морозиво з форм і насолоджуйтеся.
Випадкові рецепти