Це дуже смачне морозиво, мабуть, найжирніше і найсолодше, але це зовсім не заважає їсти його, поливши фруктовим соусом, медом, варенням і шоколадом.
Вилийте в глибоку миску частину молока кімнатної температури (не підігрівайте його, щоб крохмаль не зварився, просто заздалегідь вийміть з холодильника) і крохмаль. Для приготування морозива, використовуйте молоко високої жирності. За допомогою вінчика перемішайте інгредієнти до отримання однорідної маси без грудочок. Поки відставте.
Більшу частину молока вилийте в каструлю, маючу товсте дно або антипригарне покриття. З великого апельсина зніміть цедру, краще зрізайте великими часточками, терка не підійде, так як шкірку треба буде пізніше вийняти. Від апельсина знадобиться тільки аромат.
Постійно перемішуючи молоко з апельсиновою цедрою, доведіть до кипіння. Потім додайте коричневий цукор, розмішайте вінчиком, щоб він повністю розчинився.
Наступною влийте акуратно, тонкою цівкою в каструлю масу з молока і крохмалю. Постійно мішайте киплячу масу в каструлі. Варіть до загусання.
Зніміть густу молочну масу з вогню. В окрему глибоку миску налийте холодну воду і покладіть в неї лід. На крижану баню поставте каструлю з молочною масою для морозива. Дайте час трохи охолонути масі, а потім вийміть апельсинові кірки.
Поки молочна маса остигає, приготуйте авокадо, яке необхідно додати в масу (за бажанням авокадо можна не застосовувати в рецепті, а використовувати будь-які ягоди або фрукти). Розріжте авокадо навпіл, вийміть кісточку. За допомогою столової ложки вийміть м'якоть і покладіть в чашу блендера.
Полийте авокадо свіжим соком лайма і подрібніть м'якоть в пюре. У чашу з пюре авокадо вилийте охолоджену молочну масу. Перемішайте інгредієнти.
Перекладіть масу в контейнер, накрийте кришкою і поставте в морозильну камеру. Перемішуйте морозиво пломбір кілька разів на протязі 2-3 годин, а потім залиште для повного замерзання на ніч. Смачного.
Випадкові рецепти