Для любителів морозива, по-моєму, вік ролі не грає взагалі, адже його із задоволенням вживають і люди похилого віку, і діти. Тим більше, що кожен може легко задовольнити свої смаки, адже асортимент цих ласощів величезний. Переваг у цього прохолодного десерту безліч, і одна з найбільш важливих - можливість самостійно приготувати морозиво в домашніх умовах. Рецептів приготування домашнього морозива безліч, тому всіляких смаків цього продукту ціла феєрія. Сьогодні хочу запропонувати рецепт - морозиво без яєць, і тоді вам вдасться поласувати улюбленою солодкістю.
В першу чергу необхідно розтопити шоколадну крихту (можна використовувати і плитки не дуже гіркого шоколаду, тільки розламати його). Поставте на плиту невелику каструлю з водою, наберіть приблизно половину ємності. Доведіть до кипіння.
Коли вода закипіла, встановіть на каструлю термостойкую миску. Висипте в миску шоколадну крихту. Під дією пару миска буде нагріватися і таким чином, буде танути шоколад. Постійно перемішуйте шоколадну крихту лопаткою, вона так швидше розтане і перетвориться в однорідну, блискучу і гладку масу. Розтанувший шоколад зніміть з водяної бані.
В окрему суху і чисту ємність вилийте охолоджені вершки. Збийте густі вершки (краще брати високої жирності) міксером на високій швидкості до густого стану, щоб утворилися стійкі піки.
У збиті вершки вилийте згущене молоко (також охолоджене). Збийте знову міксером до однорідного стану.
Вершки і згущене молоко перемішані. Тепер можна додавати какао-порошок і розтоплений шоколад, але не весь, залиште приблизно третю частину для того, щоб полити зверху. Перемішайте спочатку лопаткою всі інгредієнти. Потім збийте міксером до рівномірного світло-коричневого кольору.
Отриману вершково-шоколадну масу викладіть в контейнер, такого розміру, щоб все помістилося. Розрівняйте масу лопаткою.
Зверху на рівну поверхню покладіть ложкою, залишений розтоплений шоколад в декількох місцях, на невеликій відстані. За допомогою зубочистки довільними рухами намалюйте малюнок. Потім накрийте контейнер кришкою і поставте його в морозильну камеру на 6 годин або на ніч.
Після закінчення часу вийміть з морозилки застигле шоколадне морозиво. За допомогою ложки сформуйте кульки і викладіть на тарілку або в зручний для вас посуд, щоб насолодитися смачним домашнім десертом. Смачного.
Випадкові рецепти