Укр
Рус
Морозиво Десерти Російська кухня

Морозиво без яєць

( 4.7143 4 57 7 оцінок)

1887 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Морозиво без яєць - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

опис

Для любителів морозива, по-моєму, вік ролі не грає взагалі, адже його із задоволенням вживають і люди похилого віку, і діти. Тим більше, що кожен може легко задовольнити свої смаки, адже асортимент цих ласощів величезний. Переваг у цього прохолодного десерту безліч, і одна з найбільш важливих - можливість самостійно приготувати морозиво в домашніх умовах. Рецептів приготування домашнього морозива безліч, тому всіляких смаків цього продукту ціла феєрія. Сьогодні хочу запропонувати рецепт - морозиво без яєць, і тоді вам вдасться поласувати улюбленою солодкістю.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Морозиво без яєць" (на 100 грам)

  • Білки4.4 гр.
  • Жири11.9 гр.
  • Вуглеводи23.6 гр.
  • Калорії222 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу необхідно розтопити шоколадну крихту (можна використовувати і плитки не дуже гіркого шоколаду, тільки розламати його). Поставте на плиту невелику каструлю з водою, наберіть приблизно половину ємності. Доведіть до кипіння.

Крок - 1
02

Коли вода закипіла, встановіть на каструлю термостойкую миску. Висипте в миску шоколадну крихту. Під дією пару миска буде нагріватися і таким чином, буде танути шоколад. Постійно перемішуйте шоколадну крихту лопаткою, вона так швидше розтане і перетвориться в однорідну, блискучу і гладку масу. Розтанувший шоколад зніміть з водяної бані.

Крок - 2
03

В окрему суху і чисту ємність вилийте охолоджені вершки. Збийте густі вершки (краще брати високої жирності) міксером на високій швидкості до густого стану, щоб утворилися стійкі піки.

Крок - 3
04

У збиті вершки вилийте згущене молоко (також охолоджене). Збийте знову міксером до однорідного стану.

Крок - 4
05

Вершки і згущене молоко перемішані. Тепер можна додавати какао-порошок і розтоплений шоколад, але не весь, залиште приблизно третю частину для того, щоб полити зверху. Перемішайте спочатку лопаткою всі інгредієнти. Потім збийте міксером до рівномірного світло-коричневого кольору.

Крок - 5
06

Отриману вершково-шоколадну масу викладіть в контейнер, такого розміру, щоб все помістилося. Розрівняйте масу лопаткою.

Крок - 6
07

Зверху на рівну поверхню покладіть ложкою, залишений розтоплений шоколад в декількох місцях, на невеликій відстані. За допомогою зубочистки довільними рухами намалюйте малюнок. Потім накрийте контейнер кришкою і поставте його в морозильну камеру на 6 годин або на ніч.

Крок - 7
08

Після закінчення часу вийміть з морозилки застигле шоколадне морозиво. За допомогою ложки сформуйте кульки і викладіть на тарілку або в зручний для вас посуд, щоб насолодитися смачним домашнім десертом. Смачного.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Гуляш по чеськи - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш по чеськи 90 6 3 з 5 - детальніше -
Голубці м’ясні - покроковий рецепт, фото 1 Голубці м’ясні 80 5 4 з 5 - детальніше -
Безе по ДСТу - покроковий рецепт, фото 1 Безе по ДСТу 65 4 3 з 5 - детальніше -
Зрази з фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Зрази з фаршем 50 3 3 з 5 - детальніше -