М'який і вологий морквяний пиріг з дивовижним пряним смаком, підкорить навіть самих перебірливих ласунів. Спробувавши шматочок, вже неможливо зупинитися.
Підготуйте інгредієнти. Подрібніть ножем підсмажені горіхи пекан. На дрібній тертці натріть очищену моркву. У глибокій мисці змішайте яйця, коричневий і білий цукор. Збийте масу міксером до кремоподібного стану. Додайте рапсове або рослинне масло і перемішайте до однорідності.
У глибоку ємність висипте просіяне борошно, корицю, мускатний горіх, сіль, розпушувач і харчову соду. Поступово, збиваючи на низьких оборотах, в яєчну суміш введіть суху масу.
Додайте моркву, подрібнений горіх і ретельно перемішайте лопаткою.
Підготуйте 2 форми для випічки діаметром 23 см. Змастіть їх маслом, а дно застеліть пергаментним папером для випічки. Рівномірно розподіліть тісто по формах і поставте в розігріту до 180 ° С духовку. Випікайте коржі 30-35 хвилин. Готовність перевірте зубочисткою. Проколіть випічку, якщо поверхня залишиться сухою, значить основа торта готова.
Дістаньте форми з духовки і дайте коржам охолонути. Займіться приготуванням карамельного соусу. У сотейник з товстим дном висипте цукор і залийте водою. Поставте на середній вогонь і готуйте, поки цукор не розчиниться і не придбає карамельний колір.
Перемішайте і зніміть з вогню. У гарячу масу додайте вершки і продовжіть приготування на плиті ще близько хвилини, постійно помішуючи.
Додайте в карамельний соус масло кімнатної температури, ванільний екстракт, сіль і перемішайте. Перелийте карамель в невелику ємність і дайте охолонути до кімнатної температури.
Приготуйте глазур. У глибокій мисці збийте вершковий сир з цукровою пудрою, потім додайте карамельний соус і перемішайте.
В окремій ємності доведіть до м'яких піків вершки і з'єднайте з сирно-карамельною масою.
На тарілку сервіровки викладіть корж і рівномірно розподіліть частину глазурі по всій поверхні. Таким же чином намажте другий корж глазур'ю. Кулінарним шпателем вирівняйте поверхню частування. Надішліть торт в холодильник мінімум на 2 години. Перед подачею на стіл прикрасьте десерт подрібненими горіхами і полийте карамельним соусом. Приємного вам чаювання!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти